Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Free Tools για SQL Server 2000 automated backup

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Vironas15. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Άγγελος Ξυπολιάς στις 24-06-2006, 06:27. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  23-06-2006, 14:24 14198

Free Tools για SQL Server 2000 automated backup

Θέλοντας να παίρνω σε τακτικά χρονικά διαστήματα backup όλες τις βάσεις του SQL Server 2000 database και να τοποθετώ το backup σε άλλο μηνάνημα σκέφτηκα να φτιάξω ένα maintenance plan. Όμως, αν αφαιρεθεί κάποια βάση τότε το maintenance plan σκάει και δεν παίρνει backup καμία βάση ενώ αν προσθέσω μια καινούρια βάση στο server τότε το maintenance plan δεν την παίρνει backup.

Δοκίμασα Backup Device αλλά μεγαλώνει πάρα πολύ και έχω πάνω κάτω τα ίδια προβλήματα με πριν.

Εναλλακτικά έφτιαξα μια backup job για κάθε βάση και έτσι σώζω το .bak αρχείο για κάθε βάση σε άλλο υπολογιστή μέσω δικτύου, έχω log report για κάθε backup που παίρνω και όποτε θέλω μπορώ να σβήσω το backup file και η job μου το φτιάχνει ξανά.  Όμως, κάθε φορά που προσθέτω μια βάση πρέπει να κάνω την ίδια δουλειά (να φτιάξω μια νέα job, να δηλώσω που θα σώζει το backup file, το backup log κλπ)

Φυσικά, όλα τα παραπάνω γίνονται από τον enterprise manager.

Γνωρίζει ή έχει χρησιμοποιήσει κάποιος κάποιο free εργαλείο που μπορεί

1, να παίρνει backup στην συχνότητα που θα του ορίσω

2.αν προσθέσω νέα βάση στον server, να την παίρνει αυτόματα backup

3.να δίνει backup log file

4. να μη χρησιμοποιεί devices ή να δίνει την ευκαιρία να διαγράψω (αποθηκεύσω αλλού) τα backup αρχεία π.χ. της προηγούμενης βδομάδας και να δημιουργεί ξανά μόνο του αρχεία με τα backup της νέας βδομάδας

5,Να έχει δυνατότητες restore

Εσείς τις χρησιμοποιείται?

Ευχαριστώ

•  24-06-2006, 06:27 14217 σε απάντηση της 14198

Απ: Free Tools για SQL Server 2000 automated backup

Mε ένα Maintenance plan μπορείς να κάνεις όλα όσα αναφέρεις.
    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σκάει το Maintenance όταν αφαιρείς κάποια βάση ή όταν δημιουργείς μια νέα δεν την συμπεριλαμβάνει στο backup. Κανονικά  αν π.χ. κατά τη δημιουργία του plan δηλώσεις "all user databases" τότε θα παίρνει backup όλες τις βάσεις χωρίς να χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο.

Angelos Xipolias

Xelixis.Net
    In .Net we Trust
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems