Θέλοντας να παίρνω σε τακτικά χρονικά διαστήματα backup όλες τις βάσεις του SQL Server 2000 database και να τοποθετώ το backup σε άλλο μηνάνημα σκέφτηκα να φτιάξω ένα maintenance plan. Όμως, αν αφαιρεθεί κάποια βάση τότε το maintenance plan σκάει και δεν παίρνει backup καμία βάση ενώ αν προσθέσω μια καινούρια βάση στο server τότε το maintenance plan δεν την παίρνει backup.
Δοκίμασα Backup Device αλλά μεγαλώνει πάρα πολύ και έχω πάνω κάτω τα ίδια προβλήματα με πριν.
Εναλλακτικά έφτιαξα μια backup job για κάθε βάση και έτσι σώζω το .bak αρχείο για κάθε βάση σε άλλο υπολογιστή μέσω δικτύου, έχω log report για κάθε backup που παίρνω και όποτε θέλω μπορώ να σβήσω το backup file και η job μου το φτιάχνει ξανά. Όμως, κάθε φορά που προσθέτω μια βάση πρέπει να κάνω την ίδια δουλειά (να φτιάξω μια νέα job, να δηλώσω που θα σώζει το backup file, το backup log κλπ)
Φυσικά, όλα τα παραπάνω γίνονται από τον enterprise manager.
Γνωρίζει ή έχει χρησιμοποιήσει κάποιος κάποιο free εργαλείο που μπορεί
1, να παίρνει backup στην συχνότητα που θα του ορίσω
2.αν προσθέσω νέα βάση στον server, να την παίρνει αυτόματα backup
3.να δίνει backup log file
4. να μη χρησιμοποιεί devices ή να δίνει την ευκαιρία να διαγράψω (αποθηκεύσω αλλού) τα backup αρχεία π.χ. της προηγούμενης βδομάδας και να δημιουργεί ξανά μόνο του αρχεία με τα backup της νέας βδομάδας
5,Να έχει δυνατότητες restore
Εσείς τις χρησιμοποιείται?
Ευχαριστώ