Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

επιλογή ενός αποτελέσματος από datagrid

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò gtk. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος agmarios στις 23-06-2006, 16:58. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  22-06-2006, 20:09 14181

επιλογή ενός αποτελέσματος από datagrid

καλησπέρα,
    έχω φτιάξει μια web application που παίρνει από τη βάση μου κάποια rows ,τα αποθηκεύω σε μια Dataset ,και έχω βάλει να τα εμφανίζει σε ένα datagrid ( datagrid1.DataBind() ) στη σελίδα μου.

Αυτό που θέλω είναι αυτά να εμφανίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε ο χρήστης να μπορεί να επιλέξει όποιο αποτέλεσμα τον ενδιαφέρει .Σκεφτόμουν να  ειναι τα αποτελέσματα σε μορφή CheckBoxList ώστε να μπορεί να τικάρει όποιο θέλει,αλλά δε ξέρω πως να κάνω το datagrid να έχει μορφή CheckBoxList ....

Καμιά ιδέα??
  •  23-06-2006, 11:39 14195 σε απάντηση της 14181

Απ: επιλογή ενός αποτελέσματος από datagrid

Καλύτερα σε αυτήν την περίπτωση είναι να 'πιάσεις' κάποιο event. Tα ItemCommand & SelectedIndexChanged σου κάνουν. Από κει και πέρα μπορείς με το property SelectedIndex να πάρεις όποιο στοιχείο θες από το Row που εχει επιλέξει ο χρήστης. Για να έχεις Checkboxes και ταυτόχρονα multiple selections πρέπει να δημιουργήσεις ένα custom type column.

Για δες αν σε βοηθάει το link είναι όμως για Winforms & combombox Column Type:

http://www.eggheadcafe.com/articles/20060202.asp

•  23-06-2006, 15:33 14203 σε απάντηση της 14195

Βασικά ,θα έχω 4 datagrids στη σελίδα,όπου ο χρήστης θα τικάρει όποιο record θέλει από το κάθε datagrid ,και ύστερα σκέφτομαι να βάλω ενα button όπου θα το κλικάρει και θα του δείχνει μόνο αυτά που είχε επιλέξει.

Οποτε δε νομιζω να βοηθανε τα events που προτεινες.Μαλλον ,θα προσπαθήσω να προσθέσω ένα column στο datagrid με checkboxes.

Αν εχεις κανεις καμια ιδεα πως να το κανω ,ας βοηθησει
  •  23-06-2006, 16:58 14206 σε απάντηση της 14203

- αν χρησιμποιήσεις gridView αντί για datagrid τότε μπορείς να βάλεις ένα CheckBoxField

- αν πάλι πρέπει να χρησιμοποιήσεις οποσδήποτε datagrid τότε φτιάξε ένα TemplateColumn και βάλε το checkbox εκεί. Στο event του button που λες θα πρέπει να περνάς από όλες τις γραμμές του datagrid και με την findcontrol να βρίσκεις το checkbox για να ελέγχεις αν είναι επιλεγμένο
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems