Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

BCS, RIA και Entity Framework?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Underwater. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Underwater στις 05-05-2011, 22:02. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  05-05-2011, 19:37 65580

BCS, RIA και Entity Framework?

Ξέρει κανείς εάν είναι δυνατόν το να γινει expose το Entity Framework model με Domain Service Class (RIA WCF) έτσι ώστε να τα κάνω consume (read / write) από SharePoint Foundation BCS?

“Don’t worry if it doesn’t work right. If everything did, you’d be out of a job.”
    (Mosher’s Law)
  •  05-05-2011, 20:07 65581 σε απάντηση της 65580

Απ: BCS, RIA και Entity Framework?

Τί ακριβώς εννοείς? Ο απλούστερος τρόπος να φτιάξεις ένα RIA service είναι να χρησιμοποιήσεις ένα EF model. Θα μπορούσες να πεις ότι το EF είναι το default για τα RIA Services. Γιατί ρωτάς? Δοκίμασες κάτι και δεν δούλεψε?
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  05-05-2011, 22:02 65584 σε απάντηση της 65581

Απ: BCS, RIA και Entity Framework?

βασικά, από τι καταλαβαίνω δεν μπορεί το Entity Framework να δουλεύει με BCS παρά μόνο εάν είναι το EF exposed μέσω WCF .  Διαβάζω ότι χρειάζεται κανείς να δουλεύει με Self Tracking Entities (i.e. ADO.NET Self-Tracking Entity Generator template)

Θέλω να ξεκινήσω αλλά δεν ξέρω ποιο WCF project template / item template να χρησιμοποιήσω.  Επίσης δεν ξέρω εάν υπάρχει τρόπος με default CRUD implementation (out of the box)?  Δηλαδή, ένας απλός τρόπος να έχω CRUD service layer που να κάνει expose το Entity Model μου, και να το καταλάβει το BCS.

Ξεκίνησα με την σκέψη ότι EF à WCF à BCS θα είναι ποιο εύκολο από EF à WCF RIA à Silverlight, αλλά τώρα βλέπω ότι μάλλον πως τα RIA Service λύνουν τουλάχιστον το πρόβλημα του Change Tracking

“Don’t worry if it doesn’t work right. If everything did, you’d be out of a job.”
    (Mosher’s Law)
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems