Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Web Services και win ce client

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Nektarios Kokolakis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Nektarios Kokolakis στις 30-04-2005, 15:39. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  27-04-2005, 14:43 1743

Smile [:)] Web Services και win ce client

Χαίρετε

Γράφοντας πρώτη φορά θέλω να πω τα συγχαρητήριά μου για το καταπληκτικό site σας.
    Τώρα στο πρόβλημα.

Θέλω να γράψω ένα mobile device client ο οποίος θα επικοινωνεί με web services σε ένα desktop υπολογιστή. Μέχρι τώρα έχω καταφέρει να γράψω ένα desktop client ο οποίος κάνει refernece στο dll του web service και δουλέυει άψογα.
    Όταν όμως πάω να κάνω το ίδιο στο mobile device (compact framework) το reference δεν υποστηρίζεται. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να επικοινωνήσω με το web service από το mobile client μέσα από studio .net smart device project?
    Επίσης σας ενημερώνω ότι είναι η πρώτη μου επαφή με web services και πιθανόν να μου λείπουν κάποια κομμάτια.

Ευχαριστώ
    Νεκτάριος
  •  27-04-2005, 14:54 1744 σε απάντηση της 1743

Re: Web Services και win ce client

Καταρχήν καλωσήρθες στο φόρουμ!
    Για το πρόβλημα που γράφεις σου έχω λύση αλλά θα τη παραθέσω το βράδυ γιατί έχω το κώδικα στο σπίτι.
    Υπομονή λοιπόν... [8-|]

Υ.Γ. Αργά το βράδυ γιατί έχω αγώνα σήμερα! Wink

There are 10 types of people in this world... Ones that understand binary and the ones that don't.
  •  29-04-2005, 06:08 1793 σε απάντηση της 1743

Re: Web Services και win ce client

Ξανακοιτάζοντας το κώδικά μου λοιπόν είδα ότι δε χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο...

Προσθέτεις ένα Web Reference στο Project (δεξί κλικ στο project - add web reference και μετά βάζεις το url του Web Service. Αφού βρει το Web Service του δίνεις ένα όνομα π.χ. για το παρακάτω παράδειγμα WS_Object)  και μετά απλά το δηλώνεις και το χρησιμοποιείς!

Dim wsObj As New WS_Object.Obj
    wsObj.Url = "http://" & g_strServerName & g_strWSPath

Η δεύτερη σειρά που δηλώνεις το Url χρειάζεται αν θες να αλλάξεις το server π.χ. στο πραγματικό περιβάλλον. Αλλιώς και να μη τη χρησιμοποιήσεις θα δουλέψει κανονικά στο PC που θα το δοκιμάσεις. Μετά απλά καλείς όποια μέθοδο του Web Service θέλεις χωρίς να έχει καμία διαφορά!

Υ.Γ Άργησα λίγο έ??? Embarrassed
    Συγχώρα με αλλά με είχε συνεπάρει ο αγώνας και δεν είχα πολύ μυαλό χθες! DevilDevilDevil

There are 10 types of people in this world... Ones that understand binary and the ones that don't.
  •  30-04-2005, 15:39 1805 σε απάντηση της 1743

Yes [Y] Re: Web Services και win ce client

Έχεις δίκιο, δεν είναι κάτι δύσκολο, εγώ προσπαθούσα να το βάλω ως reference (όχι web) και δεν έπαιζε.

Ευχαριστώ 

Νεκτάριος

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems