Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

SQL Server 2005 Reporting Services και Visual Basic 2005

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò hatzisn. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Grigoris στις 19-10-2006, 14:18. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  18-10-2006, 18:20 18770

SQL Server 2005 Reporting Services και Visual Basic 2005

Είμαι εντελώς νέος στα Reporting Services.

Εχω αναλάβει ένα project του οποίου οι προδιαγραφές λένε reporting σε Reporting Services 2005.

Το πρόβλημα είναι ότι έχω δημιουργήσει μέχρι στιγμής reports μόνο σε Crystal Reports και δεν ξέρω πως θα δουλέψουν αυτά.

Ας ξεκινήσουμε από τα απλά :

Θέλω να φτιάξω ένα report που θα έχει δύο subreport. Θέλω να περνάω δύο παραμέτρους (Center, CaseId)

και να στέλνει στα δύο subreport την CaseId όπου θα επιλέγονται στα subreports κάποια records που θα έχουν

τη συγκεκριμένη caseid.

Έχω εισάγει στο project μου (ASP.NET με Visual Basic) το reportviewer for webforms και το έχω ρυθμίσει να

βλέπει το report. Τι κάνω από εδώ και πέρα ;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ. ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ...

Κώδικας , συμβουλές και προωθήσεις σε βοηθητικά URL δεκτά

Βρήκα στα newsgroups πως περνάς παραμέτρους στον reportviewer :

Imports System.Collections.Generic
    Imports Microsoft.Reporting.WebForms

Dim RptParm As New
     Microsoft.Reporting.WebForms.ReportParameter("FileNumParam", lblFileNum.Text) ' name/value pair for a parameter

Dim RptParms As New List(Of Microsoft.Reporting.WebForms.ReportParameter)

RptParms.Add(RptParm)
       ' add more parameters as necessary to RptParams

ReportViewer1.LocalReport.ReportPath = Request.PhysicalApplicationPath & "Reports\Forms\Cases.rdlc"
    Reportviewer1.LocalReport.SetParameters(RptParms)

•  18-10-2006, 18:38 18773 σε απάντηση της 18770

Απ: SQL Server 2005 Reporting Services και Visual Basic 2005

Θα πρότεινα να κοιτάξεις και το documentation των Reporting Services. Εξηγούν αρκετά καλά πως να κάνεις αυτά που θέλεις, ενώ περιέχουν και walkthroughs ακριβώς για αυτό που ζητάς. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι απαραίτητο αν δεν θέλεις να χάσεις χρόνο προσπαθώντας να εφαρμόσεις λύσεις που βρήκες σε διάφορα newsgroups.

Έχω μία απορία όμως. Ο κώδικας που γράφεις χρησιμεύει όταν δεν έχει εγκαταστήσει τα reporting services σε κάποιο server. Είναι όντως αυτό που θέλεις, ή μήπως τα reports θα βρίσκονται σε κάποιο άλλο server?
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  18-10-2006, 22:53 18779 σε απάντηση της 18773

Δυστυχώς PKanavos τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα καθώς πρωτού ρωτήσω εδω πέρα έψαξα σε βιβλία και δεν υπάρχουν ακριβείς οδηγίες για το πως συνδέεται η Visual Basic με το SQL Server RS. Αν υπάρχει καμμία βοήθεια θα ήταν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Κρεμώ subreports, τους παιρνώ παραμέτρους αλλά το αποτέλεσμα subreport could not be shown. Τα Datasets ορίζονται και στον κώδικα και σε design time ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

•  18-10-2006, 22:54 18780 σε απάντηση της 18779

Τα Datasets ορίζονται και στον κώδικα και σε design time ;  Αν ναι σε κώδικα, πως ;
  •  19-10-2006, 14:18 18825 σε απάντηση της 18779

Λοιπόν δεν ξερώ αν κατάλαβα ακριβός το πρόβλημα σου. Όπως βλέπω έχεις φτάσει μέχρι κάπου - δηλαδή έχεις ορίσει το subreport - και το πρόβλημα σου είναι ότι δεν εμφανίζεται? Αυτό σηνηθος οφείλετε στη λάθος παράμετρο που περνάς - οπότε θα έλεγα να τρέξεις πρώτα μόνο το του subreport - να δεις αν άπω μόνο του έχει λάθη και μετά να τα δεις μαζί. Επίσης θα σε συμβούλευα να το κανείς να τρέχει μέσα από τα reporting servises και μετά μέσα από την VB
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems