Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

VS 2005 και IIS πρόβλημα

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò DeClen. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος DeClen στις 15-12-2006, 14:36. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  15-12-2006, 10:59 22276

VS 2005 και IIS πρόβλημα

Παιδιά καλημέρα.

Εγκατέστημα το VS 2005 και προσπαθώ να το κάνω να παίξει με τον IIS 5.1 αλλά φαίνεται ότι κάτι δεν κάνω καλά. Λοιπόν θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο αναλυτικός γίνεται.

- Δημιουργώ ένα Web Project
    - Στα settings του, στο tab "Web" επιλέγω "Use IIS Server" και "Create Virtual Directory"
    - F5 και μου πετάει κάποιο σφάλμα για το configuration του IIS
    - Πηγαίνω στον IIS, επιλέγω το Virtual Directory και το path που μου δείχνει είναι άσχετο! Browse στο σωστό path (εκεί που έχω το project μου) και ξαναπηγαίνω στο VS 2005
    - F5 και μου πετάει σφάλμα (αυτή τη φορά διαφορετικό). Το σφάλμα λέει:

Server Application Unavailable
     The web application you are attempting to access on this web server is currently unavailable

- Χωρίς να μπορώ να καταλάβω τι έχω κάνει λάθος, πηγαίνω στο event log και βλέπω το την εξής περιγραφή του ERROR:

Failed to execute the request because the ASP.NET process identity does not have read permissions to the global assembly cache. Error: 0x80070005 Access is denied.

- Πριν το ERROR υπάρχει και ένα WARNING που λέει

Failed to initialize the AppDomain:/LM/w3svc/1/root/WebApplication1

Exception: System.IO.FileLoadException
    Message: Could not load file or assembly 'System.Web, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a' or one of its dependencies. Access is denied.

- Να σημειώσω ότι στο Virtual Directory της εφαρμογής έχω επιλέξει την ASP Version 2.0

Ρε παιδιά υπάρχει καμμιά ιδέα του τι γίνεται γιατί έχω ψιλοαπελπιστεί;
  •  15-12-2006, 12:54 22290 σε απάντηση της 22276

Απ: VS 2005 και IIS πρόβλημα

να υποθέσω ότι μιλάμε για xp.pro? αν ναι πρέπει να δώσεις και permissions στον aspnet user. Ακόμη κι αν δεν λυθεί το πρόβλημα θα το έβρισκες μπροστά σου αργότερα.
  •  15-12-2006, 13:13 22292 σε απάντηση της 22290

Ένα aspnet_regiis -i ??? δεν θα βοήθαγε ??

•  15-12-2006, 14:36 22297 σε απάντηση της 22292

Το aspnet_regiis -i δυστυχώς δεν βοήθησε (το είχα κάνει και αυτό)

Βασικά εκνευρίστικα και επανεγκατέστησα το VS 2005 αφού αρχικά το είχα εγκαταστάσει έχοντας στο μηχάνημα το 1.1 Framework. Βέβαια το 2 είχα εγκατασταθεί κανονικά, αλλά είπα μήπως υπήρχαν τίποτα conflict. Τώρα το μηχάνημα έχει μόνο το 2.0 Framework και VS 2005. Παρόλα αυτά το πρόβλημα παραμένει χωρίς να αλλάξει τίποτα.

(...χρησιμοποιώ WinXP Pro)
  •  15-12-2006, 15:04 22300 σε απάντηση της 22297

Λοιπόν λύση βρέθηκε...

Όλα δουλεύουν κανονικά αν όλος ο φάκελος του project τοποθετηθεί στο Inetpub. Θα μου πείτε "καλά αυτό δεν το είχες κάνει!". Μπορεί να έχετε δίκιο αλλά έχω την εξής απορία...

Όταν ζήταγα από το VS να μου φτιάξει ένα vdir αυτό μου το εμφάνιζε στον IIS αλλά δεν έφτιαχνε τον αντίστοιχο φάκελο μέσα στο Inetpub. Και που τον έφτιαχνε? Φαντάζομαι ότι θα έπρεπε να κάνει link το vdir τουλάχιστον με το file του project μου. Ούτε αυτό! O φάκελος στον οποίο έκανε link ο IIS ήταν κάπου άσχετα στο Local Setting\Temp (αν θυμάμαι καλά). Για πιό λόγο?

Ακόμα και αν έπρεπε να φτιαχτεί εκεί... ο φάκελος δεν υπήρχε! Τότε τι "virtual directory created succesfull" μου έλεγε το VS?

Θεωρώ πως έλυσα το πρόβλημα αλλά όχι πως κατάλαβα τι λύση. Αν έχετε κάτι να προσθέσετε θα με βοηθούσε να καταλάβω το "γιατί" δούλεψε έτσι.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems