Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εμφάνιση των μεταβλητών τιμών του ερωτήματος στην φόρμα (Access 97)

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Dataman. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Dataman στις 16-01-2007, 12:58. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  12-01-2007, 00:13 23393

Smile [:)] Εμφάνιση των μεταβλητών τιμών του ερωτήματος στην φόρμα (Access 97)

ή
    Εμφάνιση των αναζητήσιμων τιμών του ερωτήματος στην φόρμα

Μια βοήθεια παρακαλώ,
    πως μπορώ να εμφανίσω σε πεδίο στην έκθεση τις τιμές που έδωσα εγώ στο ερώτημα.
    Π.Χ. έχω ένα ερώτημα με αναζήτηση ημερομηνίας (between [Ημερ.ΑΠΟ] and [Ημερ.ΕΩΣ])
    στην έκθεση έχω δύο πεδία Από... Έως... που θέλω να συμπληρώνονται οι ημερομηνίες που έδωσα στο ερώτημα (η συμπλήρωσή τους τώρα γίνεται με το χέρι).

Ευχαριστώ.
  •  12-01-2007, 16:09 23414 σε απάντηση της 23393

Smile [:)] Απ: Εμφάνιση των μεταβλητών τιμών του ερωτήματος στην φόρμα (Access 97)

Αν δίνεις τις τιμές των ημερομηνιών που σε ενδιαφέρουν σε μία φόρμα και κατόπιν ανοίγεις την αναφορά μπορείς πριν κλείσεις τη φόρμα να διαβάσεις τις τιμές μαζί με το άνοιγμα της αναφοράς.

DoCmd.OpenReport "ΌνομαΑναφοράς"
    Reports!ΌνομαΑναφοράς!ΌνομαΠλαισίουΚειμένουΑναφοράς(Ημερ.ΑΠΟ)=Forms!ΌνομαΦόρμας!ΌνομαΠλαισίουΚειμένουΦόρμας(Ημερ.ΑΠΟ)
    Reports!ΌνομαΑναφοράς!ΌνομαΠλαισίουΚειμένουΑναφοράς(Ημερ.ΕΩΣ)=Forms!ΌνομαΦόρμας!ΌνομαΠλαισίουΚειμένουΦόρμας(Ημερ.ΕΩΣ)
    DoCmd.Close acForm, "ΌνομαΦόρμας"

Αν όμως ανοίγεις την αναφορά - χωρίς να παρεμβάλεται κάποια φόρμα - και απλά τρέχεις ένα ερώτημα με παραμέτρους τότε θα μπορούσες να συμπεριλάβεις τις παραμέτρους σου ως πεδία στο ερωτημά σου και να ανακαλέσεις την τιμή τους όπως κάνεις και για τα άλλα δεδομένα του ερωτήματος.

•  12-01-2007, 16:40 23418 σε απάντηση της 23414

Smile [:)] Απ: Εμφάνιση των μεταβλητών τιμών του ερωτήματος στην φόρμα (Access 97)

KoYkoY wrote:

Αν όμως ανοίγεις την αναφορά - χωρίς να παρεμβάλεται κάποια φόρμα - και απλά τρέχεις ένα ερώτημα με παραμέτρους τότε θα μπορούσες να συμπεριλάβεις τις παραμέτρους σου ως πεδία στο ερωτημά σου και να ανακαλέσεις την τιμή τους όπως κάνεις και για τα άλλα δεδομένα του ερωτήματος.

Μάλλον αυτό με εξυπηρετεί.
    Μου δίνεις ένα παράδειγμα για το πως θα γίνει?
  •  12-01-2007, 19:31 23427 σε απάντηση της 23418

Απ: Εμφάνιση των μεταβλητών τιμών του ερωτήματος στην φόρμα (Access 97)

Έχεις βάλει ως κριτήρια του ερωτήματος το [Ημερ.ΑΠΟ] και [Ημερ.ΕΩΣ]

Γράφεις λοιπόν σε ένα πεδίο του πλέγματος του ερωτήματος ΑΠΟ: [Ημερ.ΑΠΟ] και σε ένα άλλο ΕΩΣ: [Ημερ.ΕΩΣ].

(Μη δώσεις τα ίδια ονόματα με τις παραμέτρους.)

Αν μετά ανοίξεις την αναφορά σου σε προβολή σχεδίασης στη λίστα πεδίων θα βρεις τα πεδία [ΑΠΟ] KAI [ΕΩΣ].

Οπότε ορίζεις ως προέλευση στοιχείου ελέγχου για τα πλαίσια κείμενου στα οποία θέλεις να εμφανίσεις τα κριτήρια του ερωτήματος το αντίστοιχο πεδίο.

•  16-01-2007, 12:58 23617 σε απάντηση της 23393

Απ: Εμφάνιση των μεταβλητών τιμών του ερωτήματος στην φόρμα (Access 97)

ΟΚ αυτό ήθελα. Ευχαριστώ KoYkoY
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems