Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ερώτηση για GridView και PostBack

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò DeClen. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Pak στις 18-04-2007, 11:48. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  18-04-2007, 10:08 30036

Ερώτηση για GridView και PostBack

Παιδιά καλημέρα.

Θέλω να κάνω μια ερωτησούλα όσον αφορά το GridView και τη διαδικασία του PostBack.

Σε μια aspx σελίδα λοιπόν έχω ένα GridView με μια στήλη select όπου βρίσκεται ένα button (σε μορφή link). Όταν πατάω το κουμπί παίρνω την τιμή ενός κελιού του επιλεγμένου row και εμφανίζω ένα popup μέσω javascript. Όταν πατηθεί το κουμπί η σελίδα κάνει PostBack και στη συνέχεια μου εμφανίζει το popup.

Ο κώδικας για την εμφάνιση του popup βρίσκεται μέσα στο GridView1_SelectedIndexChanged event.

1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    Dim popupManager As New MyHttpUtilities()

Dim myRow As GridViewRow = GridView1.SelectedRow
    Dim x As String = CType(myRow.Cells(1).Text, String)
    Dim theURL As String = "page_edit.aspx?&id=" & x

ClientScript.RegisterStartupScript(Me.GetType(), "myScript", popupManager.OpenPopUp(theURL))

Αυτό που θέω να πετύχω είναι να αποφεύγεται το PostBack όταν πατήσω το κουμπί γιατί είναι κάπως εκνευριστικό να "ξαναφορτώνεται" η σελίδα και στη συνέχεια να εμφανίζεται το popup.

Υπάρχει καμμιά ιδέα για το πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό;

Ευχαριστώ.
  •  18-04-2007, 11:48 30055 σε απάντηση της 30036

Απ: Ερώτηση για GridView και PostBack

To GridView είναι Asp.Net control οπόταν το postback είναι αναπόφευκτο γιατί ο κώδικας βρίσκεται στον server.Υπάρχουν 2 λύσεις.
    α) Είτε να χρησιμοποιήσεις javascript και html controls και να εκτελέις τον κώδικα στον client
    β) Είτε αυτό που θα συνιστούσα εγώ, να χρησιμοποιήσεις Ajax για να γίνεται postback μόνο το gridview.
    View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems