Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

datasets

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò DaltonGR. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος DaltonGR στις 21-05-2007, 11:35. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  16-05-2007, 10:25 31839

datasets

καλημέρα,

έχω ένα dataset το οποίο το χρησιμοποιώ για προβολή στοιχείων και για ενημέρωση των υπάρχουσων εγγραφών με μια σειρά.

επειδή όμως ο χρήστης μπορεί να μετακινείται και στις προηγούμενες εγγραφές όταν το κάνει όποιες αλλαγές και να έχει κάνει στην εγγραφή αυτή δεν εμφανίζονται.

πως θα μπορέσω να εμφανίζω τις αλλαγές;

ευχαριστώ εκ των προτέρων....

•  17-05-2007, 10:20 31873 σε απάντηση της 31839

Απ: datasets

Τελικά βρήκα την λύση.Μετά απο κάθε update στην τοπική βάση δεδομένων έχω τις παρακάτω εντολές:

dataset.Clear()

dataadapter.Fill(dataset, "table")

και γίνεται η ενημέρωση.Βέβαια καθυστερεί λίγο αλλα κάνει την δουλεία του(γύρω στα 3'').

•  17-05-2007, 12:52 31878 σε απάντηση της 31873

Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα την πρώτη ερώτηση, αλλά σίγουρα αυτό που προτείνεις δεν είναι λύση. Καταρχήν, το dataset δεν χάνει τις αλλαγές που γίνονται σε μία γραμμή ούτε όμως έχει και την έννοια του navigation, δεν ξέρει δηλαδή τί βλέπει ο χρήστης κάθε στιγμή. Για να λες ότι πρέπει να αποθηκεύσεις τις αλλαγές και να τις ξαναφορτώσεις κάθε φορά, υποψιάζομαι ότι κάτι περίεργο έχεις κάνει με το data binding. Μπορεί να ξεχνάς να περάσεις τις αλλαγές στο dataset, να έχεις καλέσει την BeginEdit χωρίς EndEdit, να συνδέεσαι μέσω view στις Original τιμές αντί για τις current, οτιδήποτε.

Με αυτό που προτείνεις, κάθε φορά αποθηκεύεις όλες τις αλλαγές και ξαναφορτώνεις όλα τα δεδομένα. Αντί γι αυτό, θα έπρεπε να δεις τί περίεργο συμβαίνει. Αν έχεις αμφιβολίες για το πως δουλεύουν τα datasets, απλά ξεκίνα με ένα νέο project με μία καθαρή φόρμα και δοκίμασε τα εκεί.

Η πρώτη ερώτηση ήταν και ασαφής, και αντίθετη με την κανονική λειτουργία του dataset. Με αυτά που περιέγραφες, ήταν αδύνατο να καταλάβει κανείς τί συμβαίνει. Γι αυτό και δεν έλαβε καμμία απάντηση.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  18-05-2007, 09:37 31908 σε απάντηση της 31878

Καλημέρα,

ισώς και να μήν έθεσα σωστά το ερώτημα μου.

έχω μια φόρμα που όταν φορτώνει γεμίζει ένα dataset με δεδομένα απο έναν τοπικο πίνακα.

λοιπόν έχω φτιάξει κάποια textboxes που προβάλουν τα δεδομένα.

ο χρήστης μπορεί να μετακινηθεί στην επόμενη και στην προηγούμενη εγγραφή ή να κάνει τις αλλαγες του και πατώντας ένα κουμπί το dataset γίνεται  update και τον προχωρά αυτόματα στην επόμενη.

όταν λοιπόν όμως πατήσει το κουμπί να μετακινηθεί μια εγγραφή πίσω,άν έχει γίνει κάποια αλλαγή στα δεδομένα της δεν εμφανίζονται τα νέα στοιχεία αλλα τα παλιά.

θέλω να βρώ ένα τρόπο που να εμφανίζονται τα νέα καταχωρημένα στοιχεία.

και βρήκα αυτόν τον τρόπο.

κλείνω το dataset και το ξαναφορτώνω.δεν μπορούσα να βρώ αλλον τρόπο..

ευχαριστώ.

•  21-05-2007, 11:35 32030 σε απάντηση της 31908

μετά απο ώρες ψάξιμο πάλι δεν βρήκα κάτι..

υπάρχει κανείς που να μπορεί να βοηθήσει?

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems