Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Διαγραφή τοπικής βάσης δεδομένων

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò DaltonGR. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος vgpallis στις 25-05-2007, 19:42. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  25-05-2007, 09:42 32216

Διαγραφή τοπικής βάσης δεδομένων

Καλημέρα,

λοιπόν το πρόβλημα είναι το εξής,

δεν μπορώ να διαγράψω με file.delete(file) την βάση δεδομένω.μου βγάζει Ioexception.

θέλω στο τέλος μια εργασίας η βάση να μετακινείται και ύστερα να διαγράφεται.

αλλα όυτε μετακινείται και ούτε διαγράφεται.

έχει βρει κάποιος λύση:

ευχαριστώ εκ των προτέρων...

•  25-05-2007, 12:29 32221 σε απάντηση της 32216

Απ: Διαγραφή τοπικής βάσης δεδομένων

Να υποθέσω ότι η βάση που αναφέρεσαι είναι ένα αρχείο Access; Αν ναι, τότε μάλλον δεν σε αφήνει να κάνεις την διαγραφή γιατί είναι ακόμα ανοιχτή. Δες το IOException που έχεις, μάλλον θα λέει κάτι σχετικό.

Τάσος Καραγιάννης

Baby debugging steps...
  •  25-05-2007, 19:42 32235 σε απάντηση της 32221

Απ: Διαγραφή τοπικής βάσης δεδομένων

Το ποιό πιθανό σενάριο είναι να έχεις αφήσει ανοικτό κάποιον SQL Data Reader και να μην τον έχεις κάνει Dispose και Nothing στο τέλος της procedure που τον χρησιμοποιεί.

Επίσης θα πρέπει να κλείνεις το Connection και να το κάνεις Dispose και μετά Nothing.

Αφού κάνεις τα παραπάνω τότε το αρχείο sdf λογικά θα αποδεσμευτεί από το σύστημα και θα μπορείς να το κουνήσεις και να το διαγράψεις.

Καλό σου απόγευμα. 

Στους σταθμούς των τραίνων σταματούν τα τραίνα. Στους σταθμούς των λεωφορείων σταματούν τα λεωφορεία. Στο γραφείο μου υπάρχει ένας σταθμός εργασίας...
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems