Πολύ ενδιαφέρον και διαφωτιστικά αυτά που γράφεις κ.Νατάσα. Λύθηκε το πρόβλημα :
#include <vector>
std::vector<int>
A;
// Στοιχεία
A.push_back(0); A.push_back(5); A.push_back(8); A.push_back(4);
A.push_back(6); A.push_back(1); A.push_back(7);
A.push_back(13);A.push_back(23);A.push_back(1);
// Στοιχεία
for(int j = 2;j < A.size();j++)
{
[…]
}
Ωστόσο θα προσπαθήσω να βοηθήσω και αυτούς που θα μας διαβάσουν στο μέλλον. Λοιπόν . Όταν δημιουργείτε το στιγμιότυπο Α είναι κενό δηλαδή έχει μέγεθος 0 . Χρησιμοποιώντας τη συναρτήσεις push_back που είναι διαθέσιμη σε όλα τα γενικά «αντικείμενα σειράς» , προστίθεται ένα στοιχείο στο ΤΕΛΟΣ!
Προσοχή : Αυτό σημάνει πως για να αλλάξει κάτι( ή να διαγραφή) που είναι στην μέση του δυναμικού πίνακα , πρέπει να μετακινηθούν όλα τα στοιχεία που έχουν πιάσει θέση , προς τα δεξιά του , ένα. Κάτι που για μεγάλους πίνακες θα είναι χρονοβόρο. Επίσης είναι γρηγορότερο κιόλας να εισάγετε πολλά στοιχεία ταυτόχρονα , αντί για ένα κάθε φορά.
Σημ. Επιλέξτε το vector για να έχετε καλύτερη απόδοση όταν υπάρχει τυχαία πρόσβαση.
Επίσης Υπάρχει το size.Το size επιστρέφει τον αριθμό των στοιχείων που είναι αποθηκευμένα εκείνο το δευτερόλεπτο , εκείνη την στιγμή.
Όπως και το Capαcity επιστρέφει το αριθμό των στοιχείων που μπορούν να αποθηκευθούν πριν αλλάξει δυναμικά μέγεθος το ίδιο το vector για να χωρέσει περισσότερα στοιχεία.
Αν έκανα κάπου λάθος διορθώστε με. Πάντως υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορούν να γίνουν με το vector και άρχισε να μου αρέσει πολύ.