Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Visual Studio 2005 Directory. Πώς την αλλάζω;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò starfighter. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος starfighter στις 08-08-2007, 15:06. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  05-08-2007, 01:30 34116

Visual Studio 2005 Directory. Πώς την αλλάζω;

Χαιρετώ τους πάντες στην κοινότητα. Θέλω να ρωτήσω το εξής: Γνωρίζει κάποιος πώς μπορώ να αλλάξω τον εξ ορισμού κατάλογο που αποθηκεύονται τα Projects, Templates, Settings κοκ; Βρήκα πώς να αλλάξω τα επιμέρους στοιχεία αλλά το ριζικό κατάλογο (Visual Studio 2005) που είναι εξ' ορισμού στο My Documents δε μπόρεσα να βρω να το αλλάξω. Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικό;; Χρησιμοποιώ την Express Edition (Όχι ότι στην Pro κατάφερα κάτι αλλά τέλος πάντων...)
    Πλιζ ντοντ ράιτ γκρίκλισ. Άι καντ ριντ δεμ. Egina katanoitos?
  •  05-08-2007, 21:22 34125 σε απάντηση της 34116

Απ: Visual Studio 2005 Directory. Πώς την αλλάζω;

Κοίτα στο  Tools > Options > Projects and Solutions. Θα βρεις εκεί τα paths για projects, templates κλπ.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  07-08-2007, 13:09 34188 σε απάντηση της 34125

Παναγιώτη κατ' αρχήν σ' ευχαριστώ, κατά δεύτερον, όπως ανέφερα ήδη, αυτά που είναι επιμέρους στοιχεία τα έχω ήδη βρει εκεί που λες.
    Για παράδειγμα (και σε περίπωση που ενδιαφέρουν και κάποιον άλλο):

Τα settings: Tools -> Options -> Import and Export Settings
    Projects & Templates εκεί που ήδη ανέφερες
    Snippets: Tools -> Code Snippets Manager...

Το πρόβλημα είναι στον καθαυτό κατάλογο με όνομα Visual Studio 2005, ο οποίος εξ ορισμού είναι στο My Docyments και αυτό μου έχει κάνει τα νεύρα ζαρτιέρες, γιατί αν η κάθε εφαρμογή γράφει ό,τι γουστάρει στο My Docyments τότε μετά άπό λίγο θα γίνει ο χαμός. Όταν εγώ αλλάξω όλους τους καταλόγους και νομίζω ότι ησύχασα, όταν ξανανοίξει το VS τσουπ... μου ξαναπετάει τον κατάλογο με έναν υποκατάλογο Backup Files τον οποίο δε γνωρίζω πώς να του αλλάξω θέση και μετά ψάχνωμαι. Αλλάζει η θέση αυτού του ριμαδιασμένου;
  •  07-08-2007, 16:40 34199 σε απάντηση της 34188

Αφού κάνεις όσα αναφέρει ο Παναγιώτης, κάνε και το εξής:
    Άνοιξε το regedit, και ψάξε για \Visual Studio 2005 (με το backslash). Δε θυμάμαι ποιο κλειδί είναι, αλλά έχει αρκετές καταχωρίσεις (στο ίδιο child level, δηλαδή στο ίδιο κλειδί) τις οποίες θα πρέπει να αλλάξεις στον κατάλογο που θέλεις.

Ανάμεσα σε αυτές, υπάρχει ένα string value με ονομασία MyDocumentsFolder (ή κάπως έτσι). Μην το πειράξεις, αλλιώς θα σου ξαναεπαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις σου.

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  08-08-2007, 15:06 34230 σε απάντηση της 34199

Σωστός ο Mitsaras. Τη registry δεν την είχα στα υπ' όψη. Για την ακρίβεια στο κλειδί HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\VCSExpress\8.0 βρίσκονται πολλά πεδία που άλλα έχουν το σωστό κατάλογο και άλλα τον προεπιλεγμένο! Anyway, τα άλλαξα όλα και ησύχασα! Εκτός φυσικά από το MyDocumentsFolder που δεν το άγγιξα.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems