Παιδιά καλησπέρα!
Θα ήθελα από τη μεριά του επαγγελματία οικονομικού και 'επειτα ερασιτέχνη προγραμματιστή να προσφέρω κι εγώ τη γνώμη μου στον φίλο μας ο όποίος αγχώνεται για την πτυχιακή του ξεκινώντας δίνοντας του συγχαρητήρια για το θέμα που επέλεξε.
Κακά τα ψέματα στην έποχη μας η εφαρμογή της πληροφορικής πάνω στην οικονομική διαχείριση οποιασδήποτε οικονομικής οντότητας αποτελεί ένα δυνατό όπλο στα χέρια όποιου γνωρίζει να εργασθεί χρησιμοποιώντας τα.Αυτή είναι η άποψη μου και προφάνως εαν η ερώτηση απευθυνόταν αποκλειστικά σε εμένα θα απαντούσα ανεπιφύλακτα τη δημιουργία μιας εφαρμογής ERP η οποία θα αφορούσε το κομμάτι του αυτοκινήτου.
Π.χ. Σκέφθείτε μια εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων με υποκαταστήματα πανελλάδικα όπου κάθε υποκατάστημα έχει από χ αριθμό αποθηκών.Θα πρέπει να έιχαμε δεκάδες ειδών παραστατικά τα οποία θα μετέφεραν ξεχωριστά αξίες και ποσότητα ανάλογα το σκοπό της διακίνησης - ελέγχους και υλοποίηση εσωτερικών διακινήσεων καθώς και ενδοδιακινήσεων μεταξύ υποκαταστημάτων - σαφώς αγοραπωλησίες - τήρηση θεωρημένης αποθήκης αντ/κων - και τήρηση συνεργειακής κάλυψης γεγονός που προυποθέτει την χρήση παραστατικών παροχής υπηρεσιών.Επίσης εκτυπώσεις οι οποίες θα αφορούσαν θεωρημένα ισοζύγια αποθηκών και τέλος interface το οποίο θα γεφύρωνε τις κινήσεις του εμπορικού με τη λογιστική μας.
Η μελέτη και ο σχεδιασμός μιας τέτοιας βάσης και μετέπειτα η υλοποιησή της σε μια ολοκληρωμένη εφαρμογή παρ'ολο το κόπο που προυποθέτει προσφέρει άμεσα ένα ισχυρό πάτημα στο χώρο. Και όπως πανσωστα είπε και ο anjelinio :
"Αν μπορείς, και το σηκώνει η γούνα σου, μην αναλωθείς σε κάτι που έχουν κάνει άλλοι 20 συμφοιτητές σου. Κάνε κάτι 2 φορές πιο δύσκολο. Η πτυχιακή κρατάει μήνες, έχεις τον καιρό να κάνεις πράγματα που όσοι δουλεύουμε μόνο ονειρευόμαστε να είχαμε τον καιρό να κάνουμε !!!"
Είμαι στη διαθεσή σου για οποιαδήποτε απορία!
Αυτοί που ζουν γενναίοι είναι ενάρετοι,κάνουν ένδοξες πράξεις και πέθαινουν αιώνια ξακουστοί....
Μ.Αλέξανδρος...IV Crusade...