Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πτυχιακή Εργασία

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò patrox. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Αλέξανδρος Δημητρίου στις 15-11-2007, 19:44. Υπάρχουν 10 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-11-2007, 22:00 36873

Big Smile [:D] Πτυχιακή Εργασία

Λοιπον , καιρος να κανω πτυχιακη , συμφωνησα για ενα θεμα με προγραμματισμο και βασεις δεδομενων...

αυτα... ξεκινηστε απο λευκο χαρτι...
    και δωστε μου προτασεις ή τυχον links για να βρω πιθανα θέματα. πρωτοποριακες ιδεες δεν αποκλειονται

οπως καταλαβαινετε , ψαχνομαι και δεν εχω και πολλες ιδεες

ευχαριστω
  •  02-11-2007, 09:53 36881 σε απάντηση της 36873

Απ: Πτυχιακή Εργασία

Λοιπόν η δική μου πρόταση είναι να φτιάξεις ένα mini web-based CRM (Customer Relationship Management), τουτέστιν ολοκληρωμένη διαχείριση πελατών.
    Για να μάθεις περισσότερα ξεκίνα από την Wikipedia να δεις αν σε ενδιαφέρει το θέμα. Εγώ στο προτείνω διότι:
    • Είναι real life σενάριο με πολύ ενδιαφέρον από τον Corporate world
    • Έχει πολύ ενδιαφέρον το σχήμα της βάσης που θα πρέπει να υλοποιήσεις
    • Το Interface πρέπει να είναι έξυπνο για να εμφανίζει τέτοιου είδους πληροφορίες.
    • Οι πρακτικές που θα μάθεις για να το υλοποιήσεις θα σε βοηθήσουν άμεσα να δουλέψεις επαγγελματικά
    • Θα βρεις πολλές πληροφορίες για να το υλοποιήσεις στο internet.
    Εννοείται πως αφού απευθύνεσαι σε αυτό το φόρουμ θα πας σε ASP.net 2.0 και SQL Server 2005 express για την υλοποίηση

¨

Manos
  •  02-11-2007, 10:31 36883 σε απάντηση της 36881

Όχι, όχι, όχι! Με .NET 3.5 και SQL Express 2008 θα πρέπει να την κάνει!

Σοβαρά, η διπλωματική είναι μία από τις λίγες ευκαιρίες που έχει ένας προγραμματιστής να ασχοληθεί με την τελευταία τεχνολογία, χωρίς να πρέπει να δικαιολογηθεί και να εξηγήσει το πως και το γιατί. Επιπλέον, μπορεί το .NET 3.5 να είναι καινούριο ΤΩΡΑ, αλλά όταν τελειώσει η διπλωματική θα είναι σε ζήτηση. Ένας φοιτητής μπορεί άνετα να δώσει ένα εξάμηνο να μάθει το .NET 3.5 και να πιάσει δουλειά σε αυτό. Ένας επαγγελματίας προγραμματιστής δύσκολα θα βρει την ώρα να ασχοληθεί σοβαρά, εκτός και αν ήδη δουλεύει σε έργο με .NET 3.5 (γειά σου Γιώργο!).

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας LINQ και Workflow Foundation μπορεί κανείς να φτιάξει μία πολύ καλή και ευέλικτη εφαρμογή. Ειδικά το CRM ταιριάζει γάντι: περιέχει πολλές διαδικασίες οι οποίες "φωνάζουν" για να υλοποιηθούν με κάποιο εργαλείο Workflow. Αν βάλεις και WCF για να μπορούν άλλοι να καλούν την εφαρμογή σου μέσω Web Services, θα μπορείς να δείξεις και τη χρήση της εφαρμογής σου σε mashup (με Popfly φυσικά!) και να δείξεις εφαρμογή Web 2.0! Λεκούμι!

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  02-11-2007, 11:34 36889 σε απάντηση της 36883

Παναγιώτης Καναβός:
    Αν βάλεις και WCF για να μπορούν άλλοι να καλούν την εφαρμογή σου μέσω Web Services, θα μπορείς να δείξεις και τη χρήση της εφαρμογής σου σε mashup (με Popfly φυσικά!) και να δείξεις εφαρμογή Web 2.0! Λεκούμι!

Ε, μην τρομάξουμε το παλικάρι και το βάλει στα πόδιαBig Smile

Manos
  •  02-11-2007, 21:15 36923 σε απάντηση της 36889

ευχαριστω !!!
    συνεχιστε!!!!! μια χαρα ιδεες εχετε

το ειχα σκεφτει και εγω το CRM καθως χρησιμοποιουμε ενα στην δουλεια και πλεον το εχουν ολοι. αλλα φοβαμαι μηπως ειναι "λιγο" σα θεμα και πρεπει να ψαξω κατι πιο "ψαγμενο".
    ομως εκει παμε σε πολυ ειδικευση και δε ξερω αν ειναι καλο.

με τη java τι μπορω να κανω? εγω προτιμω microsoft , αλλα λεω μηπως γιατι αυτος που με εχει "αναλαβει" εχει εμπειρια εκει...

επισης... τι θα μπορουσα να κανω σε σχεση με μεγαλες βασεις οπως τραπεζες , νοσοκομεια...
  •  08-11-2007, 09:04 37062 σε απάντηση της 36923

Εγώ σε παρόμοιο στυλ είχα σκεφτεί να κάνω ένα σύστημα διαχείρησης αεροδρομίου ή υπηρεσίες πληρωμένες με SMS (ψάξε συγκεκριμένα για SMS Gateway).  Σε κάποια φάση έχασα το ενδιαφέρον και ασχολήθηκα με 3D γραφικά και A.I Wink.

"Developers do not fulfill their desires, they just implement their demands".
  •  09-11-2007, 00:54 37130 σε απάντηση της 37062

Μια "παρθένα" αγορά ίσως είναι τα logistics.

Σκέφτομαι το εξής:
    • Είμαι εταιρία μεταφορών - έχω νταλίκες οι οποίες έχουν συγκεκριμένο χώρο η καθεμία, καθώς και κάποιο κόστος συντήρησης ανα χιλιόμετρα.
    • Έχω επίσης και πελάτες, οι οποίοι θέλουν να μεταφέρουν πράγματα συγκεκριμένου όγκου, απο ένα μέρος σε άλλο, σε ένα πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
    Σκέφτομαι τον "κόσμο" σαν τελίτσες (πόλεις) και γραμμές (δρόμοι).

Θα ήθελα πολύ να έχω ένα πρόγραμμα το οποίο, δίνοντάς του όλα αυτά τα στοιχεία, μου δίνει τα optimal routes που πρέπει να ακολουθήσουν οι νταλίκες και τα φορτία μου, έχοντας σαν κριτήριο optimal λύσης επιλογή μεταξύ συνολικού κόστους  δικού μου,  συνολικού χρόνου / χιλιομέτρων που πρέπει να κάνουν τα οχήματά μου, ή μέσο όρο απόκλισης απο την απαιτούμενη ημ/νία παράδωσης.

Έτσι, θα μπορώ να "τρέξω" σενάρια  στο PC για ένα διάστημα, και να έχω μια άποψη για την απόδωση της εταιρίας μου.

Αυτά είναι η αρχή. Όταν πλέον καταλήξω σε αυτα τα schedules, θα ήθελα πολύ να μπορώ να τα παρακολουθώ real-time. Πού είναι το τάδε πακέτο; Η νταλίκα μου, που είναι τώρα; Με λίγα services και 2 - 3 μικρά winform apps & WCF θα μπορούσες να υλοποιήσεις το εκάστοτε προγραμματάκι για το νταλικιέρη, τον τύπο στην αποθήκη που φορτώνει / ξεφορτώνει τα φορτία ( θεωρώ δεδομένο ότι για να πετύχεις το optimal route, πρέπει να λάβεις υπ' όψην σου ότι μπορείς να μεταφέρεις το πακεο Π1 με τη νταλίκα ΝΤ1 απο Λονδίνο ως Νυρεμβέργη, και απο 'κεί να συνεχίσει με τη νταλίκα ΝΤ2 ως την Αθήνα ... ) και πάει λέγοντας.

Αν θες να το τραβήξεις κι άλλο ... GPS Receivers / Transmitters στα οχήματα (emulated via software, δεν είπαμε να κρεμόμαστε απο πίσω απο φορτηγά κιόλας ... ), και view through Google Maps σε ένα web site.

Αν μπορείς, και το σηκώνει η γούνα σου, μην αναλωθείς σε κάτι που έχουν κάνει άλλοι 20 συμφοιτητές σου. Κάνε κάτι 2 φορές πιο δύσκολο. Η πτυχιακή κρατάει μήνες, έχεις τον καιρό να κάνεις πράγματα που όσοι δουλεύουμε μόνο ονειρευόμαστε να είχαμε τον καιρό να κάνουμε !!!

Angel
    O:]
  •  09-11-2007, 12:52 37148 σε απάντηση της 37130

Καλημέρα και απο μένα. Anjelinio η ιδέα σου είναι πάρα πολύ καλή και η αγορά στην οποία απευθύνεται , δεν έχει και πολλές λύσεις προς το παρόν  

Βέβαια το πρόβλημα που προσπαθείς να λύσεις αν δεν κάνω λάθος είναι NP-complete και συγκεριμένο παράδειγμα είναι το Travelling salesman problem .Δηλαδή στο πρόβλημα αυτό δεν έχει βρεθεί , τουλάχιστον ακόμα ένας αλγόριθμος που να δίνει optimal αποτέλεσματα αλά σου προσφέρει κάτι πολύ κοντά σε αυτό .

Σου εύχομαι καλή τύχη καθώς είναι πολύ καλή ιδέα.!
  •  09-11-2007, 16:57 37164 σε απάντηση της 37148

Σε ευχαριστώ pikou, κι εγώ πίστευα ότι είναι καλή ιδέα - για πτυχιακή όμως - για τέτοια "implications" που έχει. Όποιος ασχοληθεί, θα δεί πολλά και πολύ ενδιαφέροντα προβλήματα !

Angel
    O:]
  •  09-11-2007, 17:27 37168 σε απάντηση της 37164

Ζητάς ένα θέμα προγραμματισμού και Βάσεις δεδομένων...
    Χμ...
    Δεν μας είπες όμως τι τμήμα τελειώνεις... μιας και η έννοιες "κάτι σε προγραμματισμό και βάσεις δεδομένων" περιλαμβάνουν...
    Any way.... εμένα μου έρχονται στο μυαλό καλά και κακά!!! (as usual):
    -Games Programming με κάποια μηχανή gaming.
    -Σχεδιαστικά πακέτα σε στυλ autoad & mathcad
    -Κατασκευή μιας γλώσσας σε στυλ.... SQL scripting αλλά πιο κοντά στην Ελληνική γλώσσα.
    -Μια template γλώσσα προγραμματισμού (σε στυλ yacc)
    -Penetration test για SQL Injection σε Internet Servers
    -Ένα όμορφο packet sniffer που να λειτουργεί σε Lan, Internet + wireless.
    -Μια έξυπνη Λογιστική εφαρμογή Cool... μην γελάτε... σκεφτείτε κάποια εφαρμογή η οποία θα δέχεται το λογιστικό σχέδιο σαν... "template"!!! Εδώ πουλάμε άμα λάχει!!!!
    -Έναν Chat Server.
    -Ένα εμπορικό πρόγραμμα διεχείρισης Φαρμακείου.... ;-)

Nothing to declare...
  •  15-11-2007, 19:44 37352 σε απάντηση της 37168

Παιδιά καλησπέρα!

Θα ήθελα από τη μεριά του επαγγελματία οικονομικού και 'επειτα ερασιτέχνη προγραμματιστή να προσφέρω κι εγώ τη γνώμη μου στον φίλο μας ο όποίος αγχώνεται για την πτυχιακή του ξεκινώντας δίνοντας του συγχαρητήρια για το θέμα που επέλεξε.

Κακά τα ψέματα στην έποχη μας η εφαρμογή της πληροφορικής πάνω στην οικονομική διαχείριση οποιασδήποτε οικονομικής οντότητας αποτελεί ένα δυνατό όπλο στα χέρια όποιου γνωρίζει να εργασθεί χρησιμοποιώντας τα.Αυτή είναι η άποψη μου και προφάνως εαν η ερώτηση απευθυνόταν αποκλειστικά σε εμένα θα απαντούσα ανεπιφύλακτα τη δημιουργία μιας εφαρμογής ERP η οποία θα αφορούσε το κομμάτι του αυτοκινήτου.

Π.χ. Σκέφθείτε μια εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων με υποκαταστήματα πανελλάδικα όπου κάθε υποκατάστημα έχει από χ αριθμό αποθηκών.Θα πρέπει να έιχαμε δεκάδες ειδών παραστατικά τα οποία θα μετέφεραν ξεχωριστά αξίες και ποσότητα ανάλογα το σκοπό της διακίνησης  - ελέγχους και υλοποίηση εσωτερικών διακινήσεων καθώς και ενδοδιακινήσεων μεταξύ υποκαταστημάτων - σαφώς αγοραπωλησίες - τήρηση θεωρημένης αποθήκης αντ/κων - και τήρηση συνεργειακής κάλυψης γεγονός που προυποθέτει την χρήση παραστατικών παροχής υπηρεσιών.Επίσης εκτυπώσεις οι οποίες θα αφορούσαν θεωρημένα ισοζύγια αποθηκών και τέλος interface το οποίο θα γεφύρωνε τις κινήσεις του εμπορικού με τη λογιστική μας.

Η μελέτη και ο σχεδιασμός μιας τέτοιας βάσης και μετέπειτα η υλοποιησή της σε μια ολοκληρωμένη εφαρμογή παρ'ολο το κόπο που προυποθέτει προσφέρει άμεσα ένα ισχυρό πάτημα στο χώρο. Και όπως πανσωστα είπε και ο anjelinio :

"Αν μπορείς, και το σηκώνει η γούνα σου, μην αναλωθείς σε κάτι που έχουν κάνει άλλοι 20 συμφοιτητές σου. Κάνε κάτι 2 φορές πιο δύσκολο. Η πτυχιακή κρατάει μήνες, έχεις τον καιρό να κάνεις πράγματα που όσοι δουλεύουμε μόνο ονειρευόμαστε να είχαμε τον καιρό να κάνουμε !!!"

Είμαι στη διαθεσή σου για οποιαδήποτε απορία!

Αυτοί που ζουν γενναίοι είναι ενάρετοι,κάνουν ένδοξες πράξεις και πέθαινουν αιώνια ξακουστοί....
    Μ.Αλέξανδρος...IV Crusade...
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems