Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Φιλτρο με combobox στην C#

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò martin. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος martin στις 27-12-2007, 16:35. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  11-12-2007, 17:29 38223

Φιλτρο με combobox στην C#

Καλησπέρα σας

Είμαι νεος στο προγραμματισμό κ εχω για ενα προβλημα

εχω φτιαξει μια βαση στον SQL server 2005 κ για να εξασκηθώ  την συνδεσα με την C#

ας πουμε οτι εχω ενα πινακα με διαφορα πεδια κ το ενα ειναι η πολη διαμονής

θελω να φτιαξω ενα combobox το οποιο θα παίρνει τις πολεις,θα φαίνονται μονο απο μια φορα οι πολεις ομως,  κ οταν επιλεγω πχ λαρισα να εμφανιζει στο datagrid μονο τους φοιτητες απο την λαρισα

ειδα οτι στο datagrid,και στο combobox, εχει μια επιλογη για να προσθέσω query αλλα μετα το εμφανιζει σε ενα toolstripbutton και ο κωδικας σε C# που εμφανιζει δεν μου λεει τιποτα

try
    {
    this.vIEW1TableAdapter.erotima(this.sAFEDataSet.VIEW1);
    }
    catch (System.Exception ex)
    {
    System.Windows.Forms.MessageBox.Show(ex.Message);
    }

ευχαριστω για τον χρονο σας

ξερω οτι φαίνεται απλο το ερωτημα αλλα ειμαι νεος στην C# κ η ρωμη δεν κτίστηκε σε μια μερα,εχω υπομονή ελπιζω να με βοηθησετε

υγ
    την βαση κ τον πινακα δεν τον συνδεσα με τον κωδικα,χρησημοποιησα την επιλογη connect to database απο τα tools,και στο datagrid βρηκα την βαση μεσα απο την ιδιοτητα datasource
    υγ ελπιζω το τοπικ να ειναι στον σωστο τομεαAngel
  •  27-12-2007, 12:41 38652 σε απάντηση της 38223

Απ: Φιλτρο με combobox στην C#

Γειά σου φίλε,

Θα κάνεις τα εξής:

1. Πετάς έναν SqlDataAdapter (από το toolbox επέλεξε choose items... και θα τα βρεις).
    2. Επιλέγεις με δεξί κλικ Generate Dataset..., και από εκεί επιλέγεις την βάση καθώς και τους πίνακες εν συνέχεια, αλλά και το query σου.
    3. Αφού γίνει η σύνδεση και όλα είναι ok, γράφεις στο on_load της φόρμας:

sqlDataAdapter.Fill(dataSet1);

4. Έπειτα, και αφού έχεις βάλει στη φόρμα το combobox, μέσα στην on_load θα γράψεις:

comboBox.Items.Add(dataSet11); // φορτώνει το combo box με τα δεδομένα του dataset

5. Για να έχεις του φοιτητές από μία πόλη θα κάνεις άλλο dataset όπου το query σου θα λέει
       κάτι σαν και αυτό:

select *
    from tableXYZ
    where town = 'larisa'
  •  27-12-2007, 14:21 38655 σε απάντηση της 38652

ευχαριστωBig Smile
    απλα μου εσπασε τα νευρα το συγκεκριμενο πραγμα κ το εχω αφησει πισω κ δεν ξερω ποτε θα το ξαναπιασω Super Angry

ευχαριστω πολυ κ καλες γιορτεςParty!!!
  •  27-12-2007, 16:06 38658 σε απάντηση της 38655

Πιάστο είναι σημαντικό, το συγκεκριμένο γεγονός συναντάται και χρησιμοποιείται συχνά σε εφαρμογές.

Καλές γιορτές επίσης.
  •  27-12-2007, 16:35 38659 σε απάντηση της 38658

το ξερω οτι ειναι σημαντικο
    δεν το παρατησα ,
    απλα τωρα ερχεται εξεταστικη(αρα πιο πολυ διαβασμα)κ αφηνω καποια προτζεκτ για μετα τον φλεβαρη αφου υπαρχει αυτη η δυνατοτητα

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems