Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Inherits - τι σημαίνει

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò zekia. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος zekia στις 26-12-2007, 20:20. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  26-12-2007, 18:59 38634

Inherits - τι σημαίνει

Στην αρχή του κώδικα κάθε .aspx σελίδας, στο visual studio δημιουργείται ο κώδικας

<%@ Page Language="C#" AutoEventWireup="true" CodeFile="Α.aspx.cs" Inherits="Β" %>

Το Inherits τι ακριβώς αντιπροσωπεύει; Τι σημαίνει και πως επηρεάζει τον κώδικά μου. Έχω μια σελίδα η οποία στο inherits περέχει το όνομα ενός αρχείου .aspx που έχω διαγράψει. Αυτό μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα;
  •  26-12-2007, 19:36 38635 σε απάντηση της 38634

Απ: Inherits - τι σημαίνει

Ναι, σου δημιουργεί. Το inherits σημαίνει ότι η σελίδα σου κληρονομεί μία κλάση , τη B. Αν δεν υπάρχει το αρχείο της B δεν θα μπορέσεις να κάνεις compile τον κώδικα σου. Η κληρονομικότητα (inheritance) είναι μία από τις βασικές έννοιες του object-oriented programming και βασικό στοιχείο του .ΝΕΤ. Ουσιαστικά σημαίνει ότι η σελίδα σου Α, είναι μία εξειδικευμένη μορφή της Β, κληρονομεί όλα τα χαρακτηριστικά της B και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε χρησιμοποιείται και η Β.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  26-12-2007, 19:37 38637 σε απάντηση της 38634

Η τιμή στο πεδιο Inherits χρησιμοποιείται σε συνάρτηση με την τιμή στο πεδίο CodeFile, για να περιγράψει την κλάση που "κληρονομεί" η σελίδα σου στο αρχείο που περιγράφεται από την τιμή στο CodeFile.

Το πρόβλημα που υπάρχει, θέτοντας την τιμή στο Inherits σε μια ανύπαρκτη κλάση είναι ότι δεν θα τρέξει η σελίδα. Σε Web Application που το δοκίμασα, μου έβγαλε parser error κατά το runtime, ενώ σε Web Site, αποτυγχάνει στο build. Επίσης, αν το φας τελείως, έχει πρόβλημα το Visual Studio στο Web Application (Generation of designer file failed: Inherits attribute not found.) αλλά και στο Web Site (ASP.NET runtime error: The 'CodeFile' attribute cannot be used without an 'Inherits' attribute.)

Για περισσότερες πληροφορίες με τα attributes του Page directive μπορείς να δεις κι εδώ

edit: Να προσθέσω ότι το inherits attribute χρειάζεται μόνο όταν χρησιμοποιείς code behind αρχείο, και δεν είναι απαραίτητο όταν έχεις βάλει τον κώδικα inline στο .aspx αρχείο (<script runat="server"> code... </script>)

Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  26-12-2007, 20:20 38641 σε απάντηση της 38637

σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σαςSmile
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems