Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

sql server root password

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò grglaz. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος grglaz στις 21-01-2008, 00:10. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  20-01-2008, 15:20 39385

sql server root password

καλησπερα

εχω εγκαταστησει τον mysql server 4.1.9 και θα ηθελα να ρωτησω επειδη κατα την εγκατασταση δεν οριζεται καποιο password για τον root user,πρεπει να καταχωρησω καποιο password για λογους ασφαλειας ή δεν ειναι αναγκαιο?

αν πρεπει να βαλω password για λογους ασφαλειας μπορω να το κανω αυτο και μεσω των mysql gui tools?

εχω δει ενα tutorial που αναφερει για τον τροπο με τον οποιο γινεται αυτο αλλα δε μπορω να καταλαβω που πρεπει να δωσω την εντολη:

mysqladmin -u root password "newpassword"

εχω ηδη συνδεσει καποιες databases με websites Και εχω χρησιμοποιησει τα στοιχεια
    user name:"root"   password:"(κενο)"
    ειναι ριψοκίνδυνο αυτο?μπορουν αλλοι να εχουν προσβαση στην Mysql αν δε βαλω password?

ενα αλλο script ασ το πω που προσπαθησα να εγκαταστησω την ωρα που δηλωνα τα στοιχεια της database δεν δεχοταν ως κενο το πεδιο password και απο κει και γω αρχισα να σκεφτομαι πως θα γινει να ορισω καποιο password.

απο σο γνωριζω πρεπει πρωτα να ορισω το password και μετα να τροποποιησω το αρχειο config.inc.php που βρισκεται μεσα στο φακελο phpmyadmin.

παιδια συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα τα tutorials δεν βοηθουν και παντα

•  20-01-2008, 17:27 39390 σε απάντηση της 39385

Απ: sql server root password

grglaz:
    εχω ηδη συνδεσει καποιες databases με websites Και εχω χρησιμοποιησει τα στοιχεια
    user name:"root"   password:"(κενο)"
    ειναι ριψοκίνδυνο αυτο?μπορουν αλλοι να εχουν προσβαση στην Mysql αν δε βαλω password?

Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι πιο επικίνδυνο από αυτό.
    Προσπάθεισε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να το αλλάξεις.

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν ξέρω από mysql αλλά αν ψάξεις στο web είναι σίγουρο ότι θα το βρεις πολύ γρήγορα
  •  20-01-2008, 22:12 39397 σε απάντηση της 39390

Συμφωνώ. Τώρα μπορεί απλά ο καθένας να μπει στη βάση σου και να της αλλάξει τα φώτα, χωρίς να μπορέσεις εσύ ποτέ να ανακτήσεις τον έλεγχο.

Και μία παρατήρηση. Αφού θέλεις να κάνεις ερώτηση για MySQL μήν βάζεις στον τίτλο SQL Server. Αν βάλεις MySQL στον τίτλο θα είσαι σίγουρος ότι θα δουν την ερώτηση σου όσοι ξέρουν από MySQL. Τώρα θα τη διαβάσουν κάμποσοι οι οποίου ξέρουν SQL Server όχι όμως MySQL

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  20-01-2008, 23:31 39401 σε απάντηση της 39385

grglaz:

Νομίζω μάλλον ότι μας κάνεις πλάκα.Stick out tongue (Σε πειράζω μην θυμώσεις)
    Αν δεν κάνεις πλάκα τότε ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει τα ΠΑΝΤΑ στην βάση σου.

Πριν κάνεις οτιδήποτε πάρε Back Up ΟΛΕΣ τις βάσεις (και την βάση που κρατάει τους χρήστες και τα password που αν θυμάμαι καλά είναι η Mysql).

Θα πρέπει να το τρέξεις από DOS command prompt (Start –> Run -> και πληκτρολόγησε  Cmd)
    Αν υποθέσουμε ότι έχεις κάνει την εγκατάσταση στον
    c:\MySql τότε γράψε :
    C:\MySql\bin\
    mysqladmin -u root password newpassword (χωρίς quote).

Καλό είναι να ψάξεις – διαβάσεις το reference manual του MySql

Φιλάρετος Σεβαστιάδης.

Albert Camus: Life is the sum of your choices.

•  21-01-2008, 00:10 39402 σε απάντηση της 39401

παιδια ευχαριστω καταρχην για την ανταποκριση

ενταξη πως να το κανουμε για μερικους καποια πραγματα ειναι αυτονοητα και μπορει να φαινονται γελιες μερικες φορες οι ερωτησεις αλλα και γω οπως και οι περισσοτεροι δε γεννηθηκαμε γνωριζοντας mysql.
    Προτιμω να χρησιμοποιω πιο πολυ τα forums παρα διαφορα tutorials.

λοιπον τελικα το εφτιαξα αλλα οχι απο DOS command prompt αλλα μεσω του phpmyadmin πληκτρολογωντας στην Mysql database:
    update user set password=password('newpassword') where user = 'root';
    και επειτα 
    flush privileges;
     και μετα απλα τροποποιησα και το αρχειο config.inc.php και ολα φαινοντε μια χαρα αφου εξαφανιστηκε και το προειδοποιητικο μηνυμα κατα την εισοδο μου στις databases

αλλα μιας που το φερε η κουβεντα,πως μπορει καποιος αλλος να μπει μεσα στην mysql απο αλλο pc?με ποια διευθυνση και πως?αφηνει προσβαση ο apache?
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems