Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Build Tool for .Net

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò georgini. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος georgini στις 11-02-2008, 12:05. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  08-02-2008, 16:04 39996

Build Tool for .Net

Καλησπέρα σε όλους.

Πρώτα απ όλα να ζητήσω "ταπεινά" συγνώμη αν το Post βρίσκετε σε λάθος θέματική ενότητα Smile.

Αυτή τη στιγμή η εφαρμογή που δουλεύουμε αριθμοί περίπου 100 solutions σε VS 2003  (και βάλε!). Το Build
    όλων αυτών αποτελούσε απλή διαδικασία με την χρήση του Visual Make.
    To συγκεκριμένο εργαλείο εκτός από το να κάνει Build τα Project είχε το μεγαλύτερο για μας προτέρημα
    να κανει μόνο του Detect τα References των Projects και να ορίζει τη σειρά που γίνονται build!

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να εκσυχρονιστούμε και να χτίσουμε τα καινούργια έργα σε VS 2005.

Εδώ αρχίζουν όλα μας τα προβλήματα.....

Το Visual Make όχι μόνο δεν υποστηρίζει το framework 2 άλλα δεν κάνει σωστά το build με το που εγκαταστήσει κανείς το framework 2.

Οπότε τι ζητάμε από αυτή τη ζωή......; ένα εργαλειάκι που να μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό που κάνει και το Visual Make αν όχι και για τα δύο
    framework τουλάχιστον για το 2.0

Δυστυχώς ότι έχω βρεί μέχρι τώρα χρειάζετε να ορίσεις εσύ την σειρά που τα Project γίνονται build....

Γνωρίζει κανείς κάτι διαφορετικό;

Ευχαριστώ!!

•  08-02-2008, 16:14 39997 σε απάντηση της 39996

Απ: Build Tool for .Net

Το FinalBuilder είναι πάρα πολύ καλό και περιέχει build actions από το απλό compile και τη δημιουργία deployment packages μέχρι ... FTP και να κάψει CD! Το Finalbuilder μπορεί επίσης να κάνει build ένα ολόκληρο solution, οπότε αναλαμβάνει το ίδιο (ή μάλλον, το Visual Studio) να κάνει build τα σωστά projects. Το έχω χρησιμοποιήσει και παλαιότερα για να κάνω build και deploy projects τα οποία περιλαμβάνανε πάνω από 100 VB6 και C# projects.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  09-02-2008, 09:40 40023 σε απάντηση της 39997

Παναγιώτη σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!

έχω ήδη κατεβάσει το FinalBuilder. Όντως αποτελεί ένα πολύ δυνατό εργαλείο, αλλά....Ξέχασα να αναφέρω στην αρχική μου δημοσίευση ότι το κάθε project που χρησιμοποιούμε αποτελεί και ξεχωριστό solution.
    Καθώς λοιπόν "έπαιξα" λίγο με το FinalBuilder είδα ότι δεν μπορούσε να καταλάβει με ποια σειρά θα έπρεπει να κάνει build τα ξεχωριστά solutions.... Κατάλαβα κάτι λάθος;... θέλω πολύ να κατάλαβα λάθος  Smile

•  09-02-2008, 14:20 40028 σε απάντηση της 40023

Τα solution υπάρχουν για να κάνουν αυτό που θέλεις. Σε ένα solution βάζεις 100 projects και το Visual Studio καταλαβαίνει τί πρέπει να γίνει build πρώτο και τί δεύτερο. Καταργώντας ουσιαστικά τα solutions μένεις εντελώς στον αέρα. Γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο και μετά να πρέπει να επαναφέρεις τη λειτουργικότητα που μόλις έχασες?

•  11-02-2008, 08:25 40064 σε απάντηση της 40028

Τα πράγματα είναι απλά........ η εφαρμογή είναι κατακερματισμένη στο έπακρον.....
    δεν το αποφασίζεις εσύ, έτσι το βρίσκεις και έτσι πρέπει να παραμείνει....
    Δυστυχώς η μέχρι τώρα αναζήτηση έχει αποβεί άκαρπη, δεν έχω βρει κάτι αντίστοιχο του Visual Make
    για VS2005.

Σε ευχαριστώ πολύ παναγιώτη

•  11-02-2008, 11:48 40067 σε απάντηση της 40064

Αμφιβάλλω και αν θα βρεις, γιατί αυτό που περιγράφεις είναι built-in functionality του Visual Studio. Δεν έχει νόημα να φτιάξει κανείς κάτι το οποίο ήδη υπάρχει. Δεν είναι τυχαίο ότι το Visual Make δεν έχει βγάλει νέα έκδοση τόσο καιρό.

Όσο για το αν πρέπει να παραμείνει η κατάσταση, στο 99% των περιπτώσεων δεν χρειάζεται. Οι διάφορες τέτοιες "καταστάσεις" οφείλονται στο ότι κάτι δεν δούλεψε πριν από ΧΥΖ χρόνια, βρέθηκε μία γρήγορη λύση και παρέμεινε γιατί α) κανείς δεν πήρε χαμπάρι ότι διορθώθηκε το πρόβλημα ή β) γιατί κανείς δεν θυμάται ποιό ήταν το αρχικό πρόβλημα και φοβάται να αλλάξει κάτι που "δουλεύει". Στην περίπτωση σου μπορεί να συμβαίνουν δύο πράγματα: ή πριν από 5 χρόνια ένα solution αργούσε φοβερά αν έβαζες μέσα 100+ projects ή υπήρχαν διαφορετικά solutions για διαφορετικούς πελάτες.

Έχεις όμως δύο επιλογές:

1. Μπορείς να φτιάξεις ένα νέο solution μόνο και μόνο για να κάνεις το build, στο οποίο θα προσθέσεις όλα τα projects. Έτσι καθαρίζεις με όλη τη βαβούρα.
    2. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το File Dependency action του FinalBuilder για να κάνεις build κάποιο solution μόνο αν έχουν αλλάξει κάποια αρχεία ή folders.

Όταν χρειάστηκα το FinalBuilder πριν 2 χρόνια αντιμετώπιζα κι εγώ μία κατάσταση παρόμοια με τη δικιά σου. Υπήρχαν περίπου 100 VB6 projects και 7-8 .NET projects τα οποία γίνονταν build με το χέρι γιατί κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Η διαδικασία του build έπαιρνε ώρες ενώ μπορούσε να φτάσει και ολόκληρη μέρα. Κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο, ενώ τα λάθη από χαλασμένα builds (μπερδεμένες version κλπ) ήταν πολύ συχνά.

Με το FinalBuilder πρόσθεσα όλα τα projects σε μία λίστα, και έβαλα ένα loop πάνω σε αυτή τη λίστα το οποίο α) τράβαγε την σωστή έκδοση από το Sourcesafe, β) έκανε build το project, γ) αντέγραφε το dll ή exe στο κατάλληλο folder, δ) έκανε register τα DLL (για τα VB6 projects) και ε) στο τέλος έφτιαχνε και ένα setup. Μου πήρε μία-δύο μέρες να το τελειοποιήσω (ουσιαστικά να βάλω τα VB6 στη σωστή σειρά) αλλά μετά από αυτό, όλη η διαδικασία τελείωνε σε 30-40 λεπτά.

•  11-02-2008, 12:05 40068 σε απάντηση της 40067

Θα δοκιμάσω! αξίζει άλλωστε τον κόπο! ευχαριστώ

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems