Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ψάξιμο στη Binding Source-Dataset

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Smert. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Smert στις 25-03-2008, 10:23. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  24-03-2008, 11:17 41097

    Ψάξιμο στη Binding Source-Dataset

    ΄Θέλω βοήθεια στο εξής :

    ο user μου δε γωρίζει από πριν αν ο υπάλληλος που καταχωρεί έρχεται για πρώτη φορά ή όχι οπότε θα πατήσει καταχώρηση νέου. Την ώρα που τον γράφει, με το validating event θέλω να τον βρει μέσα στη Binding Source (π.χ. με το primary key του) και να τον ρωτήσει για να μεταβεί στη διόρθωση του ήδη καταχωρημένου. Το μόνο που μου λείπει είναι η συνθήκη.

    Η Find() της BindingSource που γνωρίζς επιστρέφει int, και δυστυχώς αν δε βρει, επιστρέφει τη θέση 0.

    int index = ypallilosBindingSource.Find("IKA", iKATextBox.Text);

    if(index!=0) //???????

    {

    DialogResult result = MessageBox.Show("Ο Α.Μ. ΙΚΑ είναι ήδη καταχωρημένος σε άλλο υπάλληλο.\n Θέλετε να μεταβείτε σε εκείνον;",

    Application.ProductName, MessageBoxButtons.YesNo, MessageBoxIcon.Warning);

    if (result == DialogResult.Yes)

    this.ypallilosBindingSource.CancelEdit();
    this.ypallilosBindingSource.Position =index;

    }

    Υπάρχει καλύτερη μέθοδος? Βοηθά το exception του Sql server που πάω να καταχωρήσω δεύερο ίδο primary key?

  •  24-03-2008, 16:00 41100 σε απάντηση της 41097

    Απ: Ψάξιμο στη Binding Source-Dataset

    Η μέθοδος είναι καλή αλλά με ανησυχεί το γεγονός ότι φορτώνεις όλους τους υπαλλήλους στο bindingsource και από εκεί φιλτράρεις.
    Άμα ο αρηθμός είναι μικρός (<500) είσαι εντάξει, αλλιώς πρέπει να ακολουθήσεις άλλη μέθοδο γιατί θα έχεισ πρόωλη,α με το performance.

    Ποτέ μα ποτέ μην χρησιμοποιείς το SQL exception. Είναι πολύ κακή ιδέα, να τεστάρεις την ύπαρξη ενός record  έτσι.

    My 2 cents.

    Στέφανος
    New Yorker
  •  24-03-2008, 21:10 41106 σε απάντηση της 41100

    Απ: Ψάξιμο στη Binding Source-Dataset

    New Yorker:
    Η μέθοδος είναι καλή αλλά με ανησυχεί το γεγονός ότι φορτώνεις όλους τους υπαλλήλους στο bindingsource και από εκεί φιλτράρεις.
    Άμα ο αρηθμός είναι μικρός (<500) είσαι εντάξει, αλλιώς πρέπει να ακολουθήσεις άλλη μέθοδο γιατί θα έχεισ πρόωλη,α με το performance.


    Στη δεύτερη περίπτωση ανήκω..πως να τα φορτώσω δηλαδή? Αν δεν είναι όλα πως θα βλέπει ποια υπάρχουν?

    New Yorker:

    Ποτέ μα ποτέ μην χρησιμοποιείς το SQL exception. Είναι πολύ κακή ιδέα, να τεστάρεις την ύπαρξη ενός record  έτσι.


    οκ, ευχαριστώ για τη συμβουλή γιατί είμαι ανίδεος και μου χρειάζονται.

    Από την άλλη, τελικά, πώς ελέγχω τα ήδη υπάρχοντα? Στον κώδικά μου πάνω έχω άκυρη if-συνθήκη.
    Δεν είναι κάτι εξεζητημένο αυτό που ρωτάω λογικά κάθε binding app το κάνει.
  •  24-03-2008, 21:18 41107 σε απάντηση της 41106

    Απ: Ψάξιμο στη Binding Source-Dataset

    Πολύ απλά, στο validation event έλεγξε αν υπάρχει το record στην database με μια stored procedure όπως:

    Select Count(*)
    from Ypaliloi
    Where YpallilosID = xxxxxx (Για τον κωδικό του)
    ή
    Where LastName like 'xxxxxx%' (Για τον επίθετο του)

    Αν η stored procedure επιστρέψει count μεγαλύτερο του μηδενός σημαίνει ότι υπάρχει.




    Στέφανος
    New Yorker
  •  24-03-2008, 21:38 41110 σε απάντηση της 41107

    Απ: Ψάξιμο στη Binding Source-Dataset

    Ευχαριστώ πολύ. Κυρίως θέλω να μαθαίνω τι συνηθίζεται. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί τρόποι για το κάθετι, με αλλή απόδοση.
    Και μια μικρή ιδέα για το θέμα του τη φορτώνω από τη βάση? π.χ. μια και έχω στυλ "details" με boxes κλπ να προσπαθήσω να φορτώνω κάθε φορά έναν, ας πούμε, με κάποιο query?

    Θενκς κ πάλι.
  •  24-03-2008, 21:53 41111 σε απάντηση της 41110

    Απ: Ψάξιμο στη Binding Source-Dataset

    Βάλε ενα grdiview με paging enabled.

    Διάβασε αυτό.
    http://forums.asp.net/t/956540.aspx

    P.S.
    Τι κάνει η όμορφη πατρίδα μου?
    Έρχομαι τον Άυγουστο για διακοπές.
    Πεθαίνω για κρέπες στο Ναβαρίνο, γύρο, μπουγάτσα με τυρί (ωαι με τυρί) και ρετσινούλα. 8-)


    Στέφανος
    New Yorker
  •  25-03-2008, 10:23 41117 σε απάντηση της 41111

    Απ: Ψάξιμο στη Binding Source-Dataset

    χρήσιμο αν και μια και τα έχω σε textboxes κλπ. (details που λέει και ο designer) θα φορτώνω μια εγγραφή με query, αφού δεν θα τις ξεφυλλίζει με navigator.

    H Salonica μια χαρά. Τον Αύγουστο η η Ναυαρίνου είναι υπέροχη... junkie central. (Τώρα περνάει μια μικρή φάση emo. Είναι οι γνωστοί ... Ναυαρemo )
    Cheers

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems