Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Αποστολή email με SMTP + multiview

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò epp1123. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος epp1123 στις 26-05-2008, 15:01. Υπάρχουν 11 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  23-05-2008, 10:43 42177

Αποστολή email με SMTP + multiview

Έχω φτιάξει μία φόρμα επικοινωνίας, όπου όταν το email φεύγει κανονικά, να εμφανίζει ένα view που να λέει ότι το mail έφυγε κανονικά κτλ, και ένα  view  όταν υπάρχει πρόβλημα. Το θέμα είναι το mail ποτέ δε φεύγει, πάντα είναι προβληματικό. Σας παραθέτω τον κώδικα, μπας και μου ξέφυγε (που μαλλόν αυτό έγινε) κάποια λεπτομέρεια.

<%@ Page Language="VB" Explicit="True" %>

<%@ Register Assembly="DevExpress.Web.ASPxEditors.v8.1, Version=8.1.3.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=9b171c9fd64da1d1"
    Namespace="DevExpress.Web.ASPxEditors" TagPrefix="dxe" %>

<script runat="server">

Protected Sub SendMailButton_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs)
    Dim apo, pros, thema, minima As String

apo = "Όνομα: " + First_Name.Text + "Επίθετο: " + Last_Name.Text + "Διεύθυνση Email: " + Email_Address.Text
    pros = "[email protected]"
    minima = Message.Text
    thema = "Θέμα" + Message_Title.Text
    Dim SMTPClient As System.Net.Mail.SmtpClient
    SMTPClient = New System.Net.Mail.SmtpClient()

Try
    SMTPClient.Send(apo, pros, thema, minima)
    YourForm.ActiveViewIndex = 0
    YourForm.ActiveViewIndex = 1

Catch ex As Exception
    YourForm.ActiveViewIndex = 0
    YourForm.ActiveViewIndex = 2
    End Try

End Sub

Protected Sub ClearAllFieldButton_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs)
    First_Name.Text = ""
    Last_Name.Text = ""
    Email_Address.Text = ""
    Message_Title.Text = ""
    Message.Text = ""
    End Sub
    </script>

•  23-05-2008, 12:57 42184 σε απάντηση της 42177

Re: Αποστολή email με SMTP + multiview

Σου βγάζει κάποιο συγκεκριμένο exception σε κάποιο σημείο; Τι εννοείς είναι πάντα προβληματικό, ότι όλα τρέχουν καλά, δεν παίρνεις μήνυμα λάθους αλλά το mail δεν φτάνει ποτέ ή ότι κάτι σκάει; Το δοκιμάζεις local ή σε κάποιο server;

Το πιο πιθανό είναι ότι δεν έχεις ρυθμήσει σωστά τα SMTP settings για να δουλέψει σε default instance ο SMTPClient. 

:( Και εγώ με κάτι τέτοιο παιδεύομαι σήμερα, αλλά μάλλον φταίει η διάταξη του intranet μας και όχι κάτι σχετικό με την εφαρμογή.  Πηξ με τα PIX :(

The people of the straight land have really got it made, a warm friendly sleep from the craddle to the grave
  •  23-05-2008, 13:03 42185 σε απάντηση της 42177

Απ: Αποστολή email με SMTP + multiview

Καλά είμαι απαράδεκτος, για αυτό δεν απαντάει κανένας τόση ώρα.. Αφού δε δίνω επιπλέον πληροφορίες. Είπαμε είμαι newbieeeee. Λοιπόν, πέρα από την νεανική μου έξαρση,

1. ο mail server είναι o mail.cubeware.gr
    2. Δεν παίρνω κανένα exception
  •  23-05-2008, 13:12 42187 σε απάντηση της 42177

Φίλε μου τα Connection settings τα όρισες. Αυτά γίνονται με δύο τρόπους. Είτε μέσα από το κώδικα, είτε μέσα στο web config. Σου παραθέτω ένα δείγμα από κάτω

Στο web config προσθέτεις τις παρακάτω γραμμές:

<system.net>
        <mailSettings>
          <smtp from="το μειλ σου">
            <network host="ο μειλ server σου"
                     password="your password"
                     port="αρ θύρας (δοκίμασε την 25)"
               userName="το username σου"/>
          </smtp>
        </mailSettings>
      </system.net>

ο κώδικας γίνεται πολύ απλά

Protected Sub Button1_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

Using message As New MailMessage()
                message.To.Add(New MailAddress("ασδασδασδασδ@gmail.com"))
                message.Subject = "χαχαχαχα"
                message.Body = "δοκιμή 123 123 123"
                Dim client As New SmtpClient
                client.Send(message)
            End Using
        End Sub

Αυτά τα ολίγα,

Θέλω να κάνω ένα γενικότερο σχόλια για τις δημοσιεύσεις σου. Μου φαίνεται ότι έχεις πάρει ένα σφυρί και βαράς την Asp.Net αλύπητα χωρίς αρχή και τέλος.
    Επειδή σε καταλαβαίνω απόλυτα και έχω περάσει και εγώ από αυτό το στάδιο (Embarrassed) θα σου πρότεινα να πάρεις ένα βιβλίο και να εντρυφήσεις λίγο στο θέμα πριν αρχίσεις να γράφεις παραγωγικά.
     Θα πέφτεις συνέχεια σε τοίχους και δεν θα ξέρεις ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τους προσπεράσεις.

Πχ στο συγκεκριμένο παράδειγμα γράφεις ένα Response.Write(ex.Message) στο catch βλέπεις το μήνυμα του λάθους και ανάλογα πράττεις πριν αρχίσεις να ..πυροβολείς

Δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο, απλώς να σε προλάβω πριν απογοητευτείς και παρατήσεις κάτι πριν καλά καλά το ξεκινήσεις
    Καλό κουράγιοWink

Manos
  •  23-05-2008, 13:17 42189 σε απάντηση της 42185

Re: Απ: Αποστολή email με SMTP + multiview

Χμμ... δεν ρίχνεις ένα paste το <system.net> κομμάτι από το web.config της εφαρμογής; Επίσης, ρίξε και μια ματιά στο info του host σου για το τι ακριβώς credentials χρειάζονται για να σου δώσει πρόσβαση, μερικοί είναι περίεργοι

The people of the straight land have really got it made, a warm friendly sleep from the craddle to the grave
  •  23-05-2008, 13:23 42191 σε απάντηση της 42187

Re: Απ: Αποστολή email με SMTP + multiview

manosB:

Θέλω να κάνω ένα γενικότερο σχόλια για τις δημοσιεύσεις σου. Μου φαίνεται ότι έχεις πάρει ένα σφυρί και βαράς την Asp.Net αλύπητα χωρίς αρχή και τέλος.
    Επειδή σε καταλαβαίνω απόλυτα και έχω περάσει και εγώ από αυτό το στάδιο (Embarrassed) θα σου πρότεινα να πάρεις ένα βιβλίο και να εντρυφήσεις λίγο στο θέμα πριν αρχίσεις να γράφεις παραγωγικά.
     Θα πέφτεις συνέχεια σε τοίχους και δεν θα ξέρεις ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τους προσπεράσεις.

Όχι μόνο με πρόλαβες, αλλά έγραψες και αυτό που σκεφτόμουνα να πω σε 2ο χρόνο :)

Αν υπάρχει πίεση χρόνου, μπορείς να ανατρέξεις σε κάποιο βιβλίο από την σειρά Problem/Design/Solution της Wrox. Δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά ασχολείται αρκετά με την λογική πίσω από τις τυπικές διαδικασίες για να φτιάξει κανείς ένα asp.net site χωρίς να σου πετάει υπερλεπτομέρεια, και τα τμήματα του σχεδιασμού διαβάζονται ψιλοάνετα.  Το αρνητικό είναι ότι δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε entry-level βιβλίο, αλλά δεν πρέπει να ζορίσει και πάρα πολύ.

•  23-05-2008, 13:43 42192 σε απάντηση της 42177

Αγαπητοί έχετε απόλυτο δίκιο. Βιβλίο έχω και μάλιστα 2. Δε μιλάω για τα pdf, εκεί ανοίγω βιβλιοπωλείο. Χρόνο δεν έχω. Γιατί εκτός από την πρακτική, κάνω και δεύτερη δουλειά, έχω πτυχιακή + 3 μαθήματα. Βρίσκομαι σε θέση δυστυχώς που ξυπνάω 8 το πρωί και γυρνάω 10 το βράδυ σπίτι. Δυστυχώς μετά το μόνο πράγμα που σκέφτομαι είναι ο ύπνος.

Και όλων αυτών αναγκάζομαι, αντί να ψαχτώ πρώτα όπως πρέπει, να βαράω την Asp με το σφυρί . Άφήστε που την asp ασχολούμαι μόνο ένα μήνα. Χαμός. Πάντως ευχαριστώ για την βοήθεια.
  •  23-05-2008, 13:50 42194 σε απάντηση της 42192

Το Using τι είναι; Γιατί να μη χρησιμοποιήσω Dim?
  •  23-05-2008, 16:00 42203 σε απάντηση της 42194

Άκυρο. Είδα λάθος

•  26-05-2008, 09:48 42395 σε απάντηση της 42203

Στη φόρμα επικοινωνίας μου παρουσιάζει το εξής πρόβλημα: Όταν συμπληρώνω τα στοιχεία μου και πατήσω enter, αντί για tab, για να πάω στο επόμενο text field τότε μου βγάζει ένα exception στο πεδίο του email λέγοντας μου πως δεν μπορεί να είναι άδειο Οι ρυθμίσεις όλων των textboxes στη φόρμα είναι οι ίδιες. Η ερώτησεις που τίθονται είναι οι εξής:

1. Γιατί το κάνει αυτό το enter, ή μάλλον τι κάνει εκείνη τι στιγμή το enter?
    2. Γιατί το κάνει στο πεδίο του email μόνο;

Δυστυχώς το Σαββατοκύριακο δεν μπόρεσα να βρω κάτι. Σας δίνω και το link να το κάνετε και ένα test drive. Ευχαριστώ

•  26-05-2008, 14:06 42402 σε απάντηση της 42395

φίλε μου για δες λίγο αυτό τον κώδικα. τον έγραψα για ένα πελάτη και κάνει αυτό που θέλεις. είναι σε Vb 2005. βασικά είναι και το design και ο κώδικας σέ ένα file. δεν έχω κάνει code behind.

έχει multiview οπως το θέλεις. κάνε κλικ εδώ

κάνε copy paste τον κώδικα σε μια .aspx σελίδα στο visual studio και βάλε τα δικά σου settings.

hope it helps...

Νικόλαος Καντζέλης
    BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT
    http://www.nksolutions.gr
    http://dotnetstories.wordpress.com
    http://weblogs.asp.net/dotnetstories
    http://forum.dotnetnuke.gr
  •  26-05-2008, 15:01 42407 σε απάντηση της 42402

Σε ευχαριστώ για το αρχείο, αλλά το πρόβλημα το έλυσα με έναν απλό τρόπο, τον οποίο αν δεν έψαχνα στο ίντερνετ δεν υπήρχε περίπτωση να τον σκεφτώ. Έβαλα στο <form> το property  defaultbutton="Το id του Button". Έτσι για να στείλεις τη φόρμα πρέπει να πατήσεις το συγκεκριμένο button αλλιώς δε φεύγουν τα δεδομένα στο σέρβερ. Πάντως και πάλι ευχαριστώ πολύ.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems