Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Καινούργια αρχή!

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò vadims. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος manosB στις 18-06-2008, 17:39. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  18-06-2008, 15:00 42939

Καινούργια αρχή!

Καλως σας βρήκα!

Το θέμα μου είναι γενικότερου συμβουλευτικού χαρακτήρα και ζητώ την άποψη των εμπειρότερων του forum.
    Είμαι αρκετά έμπειρος web developer σε asp και Access και έχει έρθει η ώρα να κάνω το επόμενο βήμα για προγραμματισμό σε .net και sql server για τα οποία κατέχω μόλις τα βασικά. Τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να καταγράψω τις ανάγκες μου σε software που θα χρειαστώ για την ανάπτυξη web αλλά και desktop εφαρμογών και αρχικά έχω καταλήξει στο Visual Studio και τον Sql Server 2005. Κατ' αρχήν το θέμα είναι το οικονομικό αλλά και αν πράγματι χρειάζομαι και τα δύο. Για παράδειγμα δεν ξέρω εάν υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσω μία βάση σε Sql Server 2005 express και στη συνέχεια, με κάποια διαδικασία, να κάνω attach την βάση στον Sql Server 2005 που υποστηρίζει ο hosting provider που χρησιμοποιώ. Επίσης οι πολλές επιλογές στις εκδόσεις και των δύο είναι πραγματικά πονοκέφαλος.

Οποιαδήποτε συμβουλή θα ήτανε πολύτιμη.
    Ευχαριστώ

•  18-06-2008, 17:39 42947 σε απάντηση της 42939

Απ: Καινούργια αρχή!

Καταρχήν μπορείς να ξεκινήσεις από τις express εκδόσεις του VS που είναι δωρεάν και για επαγγελματική χρήση. Δεν υποστηρίζουν τα πάντα αλλά καλύπτουν μεγάλο μέρος των απαιτήσεων σου και είναι σίγουρα ιδανικά για την πρώτη γνωριμία. Σίγουρα κάποια στιγμή θα χρειαστείς και την standard έκδοση όταν μπεις στα βαθιά ή χρειαστείς π.χ third party εργαλεία.

επίσης ο Sql Server Express είναι ιδανικός για αρχή και υποστηρίζει αυτό που γράφεις.

Manos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems