Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Data Sources και Wizard

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò gmlogic. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Johnnyxp64 στις 20-09-2008, 23:43. Υπάρχουν 10 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-01-2008, 14:26 38779

Data Sources και Wizard

Αποφάσισα  να δοκιμάσω λίγο τoν Wizard Designer
    Φτιάχνω λοιπόν ένα Data Source.
    Ρίχνω ένα table μέσα καί αυτός φτιάχνη ένα dataadapter και μία Fill,GetData() ώς εδώ καλά
    Προσθέτω ένα query μόνο select και το ονομάζω FillByTest και προσθέτω ένα Field πού ειναι ο συνδυασμός δύο Fields του Table πχ Filed1 + Field2 as Field3
    Λοιπόν δεν βλέπω το Field3 στο Data Source.
    Huh?

George Matzouranis
  •  05-01-2008, 18:49 38823 σε απάντηση της 38779

Απ: Data Sources και Wizard

Θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα καινούριο DataAdapter που να μην είναι συνδεδεμένο με κάποιο DataTable. Όταν τρέξεις τον Wizard του DataAdapter για να φτιάξεις τα SQLCommands τότε το Studio ανάλογα με τα πεδία που ζητάς από την βάση θα δημιουργήσει ένα DataTable.

•  05-01-2008, 20:14 38824 σε απάντηση της 38823

ΟΚ το έκανα και δουλεύει.
    Παρατήρησα ότι το ίδιο γίνετε αν σύρης ένα DataTable από την βάση στον Designer και αλλάξης το SQLCommand του πρώτου Query του DataAdapter που δημιουργή αυτόματα.
    Από ότι κατάλαβα στο DataSource εμφανίζη το πρώτο Query.
    Μπορώ να ορίσω εγώ ποιό Query και αντίστοιχα ποιά Fields θα εμφανίζονται;
    Ακόμα κάτι εάν ξέρης ;
    Μπορώ να αλλάξω το SQLCommand με κώδικα, δηλ μέσα απο την φόρμα on demand υποθέτω όχι γιατί μάλλον δημιουργή με τον Designer τις μεθόδους και τις class για την DataSet;

Σε ευχαριστώ.

George Matzouranis
  •  09-01-2008, 12:59 38987 σε απάντηση της 38824

Γεια σου και πάλι,

Συγνώμη για την καθυστέρηση. Σχετικά με το αν μπορείς να αλλάξεις το SQLCommand με κώδικα η απάντηση είναι ότι ναι μπορείς να το κάνεις.

Όσο για το προηγούμενο ερώτημα δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις.  Έχω μία εικόνα στο μυαλό μου τι θα ήθελες να επιτύχεις αλλά προτιμώ να ακούσω πρώτα εσένα παρά να μπαίνω σε υποθετικές απαντήσεις.

•  11-01-2008, 11:12 39064 σε απάντηση της 38987

Σε ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση.
    Το σκεπτικό είναι να χρησιμοποιήσω το Wizard μέχρι ένα ορισμένο σημείο πχ σχεδιασμό φόρμας.
    Μετά όμως θέλω να πάρω τον έλεγχο εγώ.
    Πχ στα Queries SQLCommand κλπ.

George Matzouranis
  •  14-01-2008, 14:43 39160 σε απάντηση της 39064

Αυτό ναι, μπορείς να το κάνεις. Μπορείς να αλλάξεις τα SQL Queries είναι σε runtime ή και design environment. Θα πρέπει όμως να προσέξεις το εξής. Τα columns (πεδία) που θα επιστρέφονται από αυτά τα πεδία να είναι τα ίδια με αυτά που έχεις στο DataTable αλλοιώς αν έχεις χρησσιμοποιήσει το DataTable στις φόρμες σου τότε τα νέα πεδία που δεν θα περιέχονται σε αυτό κατά την δημιουργία του δεν θα εμφανίζονται στο DataTable.

•  14-01-2008, 15:04 39161 σε απάντηση της 39160

Πως θα το αλλάξω το Query Command runtime γιατι δεν υπάρχη σαν propertie στον TableAdapater ;
    Ευχαριστώ

George Matzouranis
  •  14-01-2008, 16:19 39166 σε απάντηση της 39161

Ο TableAdapter του DataTable σου κρύβει μέσα του τον SQLDataAdapter ο οποίος ενσωματώνει τα SQL Commands. Για να τον κάνεις public και να φαίνεται θα πρέπει να βάλεις λίγο το χέρι στο πληκτρολόγιο και να αλλάξει μία απλή δήλωση.

Σε πρώτη βάση άνοιξε το αρχείο <DataTableName>.Designer.vb. Το αρχείο αυτό εμφανίζεται αν πατήσεις Show All Files κάτω από το Dataset που έχεις δημιουργήσει. Θα βρεις την δήλωση της μεταβλητής  _adapter και όπως θα παρατηρήσεις έχει δηλωθεί σαν Private. Όπως επίσης θα έχεις ήδη ψιλιαστεί αυτή η μεταβλητή είναι τύπου SQLDataAdapter. Κάνεις το Private Public και πλέον έχεις πρόσβαση μέσα από τον κώσικά σου.

Dim myAdapter as new <DatasetName>.<DatasetName>TableAdapter

myAdapter._adapter.SelectCommand.CommandText....... από εδώ και μετά νομίζω μπορείς να καταλάβεις.

•  14-01-2008, 21:53 39186 σε απάντηση της 39166

Σε ευχαριστώ πολύ Smile
    Θα το δοκιμάσω.

George Matzouranis
  •  20-09-2008, 20:17 44796 σε απάντηση της 39186

Εάν κάνεις όμως αλλαγή στο Dataset το ξαναβάζει Private δεν υπάρχει τρόπος να παραμένει public
  •  20-09-2008, 23:43 44799 σε απάντηση της 44796

tnikos:
    Εάν κάνεις όμως αλλαγή στο Dataset το ξαναβάζει Private δεν υπάρχει τρόπος να παραμένει public

ναι θυμάμαι κάποτε έκανα κάτι όμοιο και ήταν ενοχλητικό να πρέπει να θυμάμαι να το κάνω public ξανά και ξανά....

δεν ξέρω αν θα σε ενδιέφερε η ιδέα να κάνεις τα δικα σου query μέσω του dataset wizard να τα δώσεις ένα όνομα αν το αρχικό είναι pelatesTableAdapter.Fill (to fill ειναι το query select *)
    εσύ να κάνεις κάτι παρόμοιο με την βοήθεια του QueryBuilder και να εκμηδενίσεις πιθανότητες λάθους σύνταξης σε κώδικα ξέρεις ""'' Κανά κώμα Κανά κενό και τέτοια να σου ξεφύγουν.

Αν φυσικά τα sql queries που σκέπτεσαι να γράψει θα είναι ας πούμε "static" , και δεν θα φτιάχνονται από τον χρήστη. εγώ το βρίσκω πολύ βολικό μερικά κλικ και ο wizard κάνει αυτόματα και την σύνταξη, και πάντα ξέρω που να το βρω αν θέλω αλλαγές από το ψάχνω στον κώδικα.

This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems