Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Window Application ή Web Εφαρμογή?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò jimenez. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 03-01-2009, 11:48. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  02-01-2009, 22:16 47373

Window Application ή Web Εφαρμογή?

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους.
    Έχω μια απομακρυσμένη βάση και θέλω να φτιάξω μια εφαρμογή η οποία θα κάνει remote data access στη βάση (read/write), Ποια είναι κατα την γνώμη σας καλύτερο να φτιαχτεί μια web εφαρμογή ή μια παραθυρική? Αυτό μου με ενδιαφέρει ειναι η ταχύτητα αναγνωσης/εγγραφής των δεδομένων.

Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
  •  03-01-2009, 11:48 47380 σε απάντηση της 47373

Απ: Window Application ή Web Εφαρμογή?

Δεν έχει καμμία απολύτως, καμμία, σημασία. Ο τρόπος προσπέλασης στη βάση, η τοποθεσία της βάσης, καμμία σχέση δεν έχουν με το αν η εφαρμογή είναι WinForms ή Web. Την επιλογή web ή winforms την κάνεις ανάλογα με τις ανάγκες της εφαρμογής σου και όχι της βάσης. Θέλεις interface με πολλές φόρμες, toolbars, εύκολη αποθήκευση τοπικά, εύκολο UI, υπολογισμούς στον client ? Τότε θα χρησιμοποιήσεις winforms. Θέλεις εύκολο deployment και δεν σε απασχολεί τόσο το UI? Web.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να σχεδιάσεις την εφαρμογή σου. Από τα λεγόμενα σου υποθέτω ότι θεωρείς δεδομένο ότι η εφαρμογή θα είναι client/server. Αυτό όμως δεν είναι καθόλου δεδομένο, και μάλιστα θα έλεγα ότι πλέον το client/server χρησιμοποιείται μόνο σε πιο απλές εφαρμογές (αν φυσικά δεν χώθηκε στη μέση λόγω κακής σχεδίασης). Βάζοντας ένα app tier, το οποίο υλοποιείται με web services ή/και WCF μπορείς να εξυπηρετήσεις πολύ περισσότερους clients απ' ότι με client/server αρχιτεκτονική.

Τέλος, σχεδιάζεις την επικοινωνία με τη βάση έτσι ώστε αυτή να είναι γρήγορη. Αυτό το κομμάτι δεν επηρεάζεται από win ή web. Αν χρησιμοποιείς cursors, αν κρατάς ανοικτούς Readers, αν διαβάζεις/γράφεις περισσότερα δεδομένα απ' όσα χρειάζεσαι, αν κρατάς transactions ανοικτά για πολύ ώρα, αν κρατάς connections ανοικτά, θα έχεις κακή απόδοση.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems