Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Windows 7

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Bill . Τελευταία δημοσίευση από το μέλος eliasm στις 24-11-2008, 17:14. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  29-10-2008, 11:23 45831

Windows 7

Και ενώ η Δευτέρα στο Professional Developers Conference 2008 (PDC2008) στο Λος Άντζελες ήταν η μέρα του Windows Azure, η σημερινή ήταν η μέρα όπου τα Windows 7 έκλεψαν την παράσταση: η Micosoft έδωσε στους συνέδρους μία πρόγευση των Windows 7 του διάδοχου λειτουργικού συστήματος των Vista. Όταν τα Vista έγιναν διαθέσιμα στην αγορά του Ιανουάριο του 2007, πολλοί χρήστες εξέφρασαν παράπονα για χαμηλές ταχύτητες αλλά και προβλήματα λειτουργίας (πχ συμβατότητα με άλλα προγράμματα και συσκευές). Οι εταιρείες έδειξαν απροθυμία ή καθυστέρησαν να μεταβούν από τα XP στα Vista αν και η Microsoft δηλώνει πως το τελευταίο της λειτουργικό σύστημα δέχθηκε άδικη κριτική και πως τα Vista έχουν σημειώσει αξιόλογες πωλήσεις.

O αντιπρόεδρος της Microsoft που έκανε την παρουσίαση δήλωσε πως τα Windows 7 θα είναι η συνέχεια του προκατόχου του και όχι και κάτι τελείως διαφορετικό. "Τα Vista ήταν κάτι επαναστατικό και τα Windows 7 θα είναι η εξέλιξη τους", δήλωσε.

Έτσι λοιπόν τα Windows 7 έρχονται να αντικαταστήσουν τα Vista, αξιοποιώντας τα προβλήματα που έχουν ήδη εντοπιστεί στα δύο χρόνια κυκλοφορίας του λειτουργικού συστήματος. Προκειμένου η Micosoft να πείσει τους συνέδρους για τις βελτιώσεις σε θέματα ταχύτητας, χρησιμοποίησε για την επίδειξη των Windows 7 φορητό υπολογιστή με μνήμη 1GB και επεξεργαστή στο 1Ghz, του οποίου η μνήμη παρέμεινε 50% ελεύθερη μετά το boot. Σημάδι πως μεταξύ άλλων η Microsoft στοχεύει και σε low-end μηχανήματα όπως τα subnetbooks. Nα σημειωθεί πως ο υπολογιστής ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από τον αντιπρόεδρο της Microsfot Steve Sinofsky έμοιαζε αρκετά με Eee Pc (αλλά δεν ήταν αφού ο Eee PC έχει επεξεργαστή στα 1.6GHz). Πηγαίνοντας στο άλλο άκρο τα Windows 7 θα υποστηρίζουν υπολογιστές με 256 CPU.

Aρκετές νέες λειτουργίες πρoστίθενται στο user's interface όπως υποστήριξη λειτουργιών αφής (όταν η οθόνη του υπολογιστή της υποστηρίζει), ενώ αλλαγές θα υπάρχουν στο task bar και στο system tray. Θα προστεθεί η λειτουργία HomeGroup μέσω της οποίας θα διαχειρίζεται ο χρήστης τον διαμοιρασμό αρχείων στον τοπικό δίκτυο υπολογιστών του.Η πλαϊνή γραμμή εργασιών έχει εξαφανιστεί κάτι που ίσως βοηθήσει τους χρήστες φορητών υπολογιστών με περιορισμό χώρο στην οθόνη τους. Διάφορα gadgets εμφανίζονται στο desktop κάνοντας πιο βολική και γρήγορη την χρήση τους με το Device Stage. Η διαχείριση των παράθυρων γίνεται ημι-αυτόματα: τραβώντας το παράθυρο προς το πάνω μέρος της οθόνης το παράθυρο μεγιστοποιείται ενώ τραβώντας προς τα κάτω ελαχιστοποιείται. Αν το οδηγήσεις στο πλαϊνό μέρος της οθόνης αυτομάτως καταλαμβάνει το 50% της επιφάνειας της. To μενού έναρξης είναι 25% μεγαλύτερο κάτι που κάνει ευκολότερη την χρήση του.

select DATEDIFF(dd,GetDate(),'20140731') AS EΠΟΜΕΝΕΣ_ΔΙΑΚΟΠΕΣ
  •  30-10-2008, 02:01 45854 σε απάντηση της 45831

Απ: Windows 7

Bill :
    To μενού έναρξης είναι 25% μεγαλύτερο κάτι που κάνει ευκολότερη την χρήση του.

25% !!!! Tongue Tied Ελεος που θα το φτασουν να καταλαμβανει ολοκληρο το desktopSad...προσωπικα βρησκω αχρηστο ενα τοσο μεγαλο StartMenu....εκτος κι αν εχεις touch screen...παλι να πουλησουν hardware το πανε...Hmm

εγω θα τα ελεγα Windows sVista SE, δεν ειναι ο ολοκαινουργιος πυρινας που ολοι λεγαν αρχικα και μετα εγκατεληψαν για επομενη εκδοση....αντε να δουμε τι θα δουμε, εγω δεν αλλαζω τα XP x64 ακομα για 2 χρονακια τουλαχιστον με τιποτα!!!.Cool

αντι να ασχοληθουν με τα εφε των παραθυρων ας τα κανουν πρωτα να αντιγραφουν πανω απο 1 giga χωρις να κολανε οπως τα Vista, η να κανεις κανεις ιδιοτητες στην καρτα δικτυου σου και να τρως rundll (δεν θυμαμαι τωρα ακριβως) error και restart to dektop στα καλα καθουμενα!!

This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  30-10-2008, 11:40 45862 σε απάντηση της 45854

Johnnyxp64:
    Bill :
    To μενού έναρξης είναι 25% μεγαλύτερο κάτι που κάνει ευκολότερη την χρήση του.

25% !!!! Tongue Tied Ελεος που θα το φτασουν να καταλαμβανει ολοκληρο το desktopSad...προσωπικα βρησκω αχρηστο ενα τοσο μεγαλο StartMenu....εκτος κι αν εχεις touch screen...παλι να πουλησουν hardware το πανε...Hmm

εγω θα τα ελεγα Windows sVista SE, δεν ειναι ο ολοκαινουργιος πυρινας που ολοι λεγαν αρχικα και μετα εγκατεληψαν για επομενη εκδοση....αντε να δουμε τι θα δουμε, εγω δεν αλλαζω τα XP x64 ακομα για 2 χρονακια τουλαχιστον με τιποτα!!!.Cool

αντι να ασχοληθουν με τα εφε των παραθυρων ας τα κανουν πρωτα να αντιγραφουν πανω απο 1 giga χωρις να κολανε οπως τα Vista, η να κανεις κανεις ιδιοτητες στην καρτα δικτυου σου και να τρως rundll (δεν θυμαμαι τωρα ακριβως) error και restart to dektop στα καλα καθουμενα!!

Ας είμαστε ρεαλιστές. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Microsoft όταν την συγκρίνουμε με άλλες "ύποπτες" εταιρείες όπως η Apple είναι η προχοσή που δίνουν στην προς τα πίσω συμβατότητα. Ο Joel Spolksy είχε γράψει για αυτό, και παρ' όλο που τα πράγματα έχουν αλλάξει ελαφρώς από τότε, η προτεραιότητα στην προς τα πίσω συμβατότητα είναι ιδιαίτερα μεγάλη στην Microsoft. Οι μικρές αλλά πολύ αναγκαίες αλλαγές που είχαν τα Vista ακόμα και σε δευτερεύουσας σημασίας υποσυστήματα όπως πχ του ήχου δημιούργησαν γκρίνιες και προβλήματα ικανές να απασχολήσουν ένα μεγάλο μέρος του support team της εταιρείας για να εξηγήσει στον κόσμο ότι χρειάζονται νέους drivers.
    Αν εισήγαγε έναν νέο και ρηξικέλευθο kernel, αφ' ενός δεν είναι σίγουρο ότι θα άλλαζε κάτι άμεσα για τον τελικό χρήστη. Μη γελιόμαστε, δεν θα γίνει ξαφνικά ελαφριά linux έκδοση που θα καταλαμβάνει μόλις 20MB στη μνήμη (ή 50 ή 100). Αφ' ετέρου θα εισήγαγε ένα νέο επίπεδο κινδύνου με ασυμβατότητες που θα ήταν κυριολεκτικά showstopper. Η εγκατεστημένη βάση είναι τεράστια και δυστυχώς τέτοιες ριζικές αλλαγές είναι no-go. Η Apple από την άλλη έχει την ευχέρεια να σου πει ότι "το τάδε API μας τελείωσε, δεν πρόκειται να μπω στον κόπο να σου προσφέρω compatibility layer, σε είχα προειδοποιήσει στην προηγούμενη έκδοση", κυρίως λόγω του μεγέθους της αλλά και για το ότι διατήρησε αυτήν την τακτική από την αρχή.

Σχετικά με την αντιγραφή, αυτό είναι κάτι που παρατηρούσα και στα XP (όχι στα 2000 αλλά γιατί δεν υπήρχαν διαδεδομένα τόσο μεγάλα αρχεία τότε). Νομίζω ότι το pre-SP1 σύστημα της αντιγραφής των Vista ήταν το καλύτερο, απλώς ήθελε λίγο δουλειά παραπάνω. Βλέπεις όμως ότι η απαίτηση του κόσμου για "γρηγορότερες" αντιγραφές οδήγησε στο επαναφέρουμε το προηγούμενο σύστημα. Υπ' όψιν, ακόμα και με 8GB μνήμης ενίοτε αντιμετωπίζω τέτοια φαινόμενα.

Σχετικά με την κάρτα δικτύου, είναι μάλλον θέμα driver. Άλλωστε, από τα Win2000 (και ειδικά από τα XP) και μετά, σπανίως φταίνε τα windows για τα όποια προβλήματα. Οι υπαίτιοι είναι κατά 99% οι κακογραμμένοι drivers καπάκι με τις δικαιολογίες των δημιουργών τους ότι "φταίνε τα windows" για να αιτιολογήσουν τη δική τους ανικανότητα (I'm looking at you Intracom, Creative Labs & nVidia).

Εν τέλει, βρίσκω τις αλλαγές ενδιαφέρουσες. Θέλω όμως οπωσδήποτε να δω να φεύγουν κάποια παλιά υποσυστήματα όπως έγινε με τα Vista, και να υπάρξουν κάποιες ουσιαστικές βελτιώσεις όπως πχ τα on demand windows services.

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  31-10-2008, 01:49 45877 σε απάντηση της 45862

εν μερη συμφονω αλλα ειναι δικοπο μαχαιρι φιλε. ναι και καλα κανει και κοιτα προς τα πισω αλλα αυτο δεν ειναι απαραιτητο να γινεται κρατοντας παλιες αρχητεκτονικες και πυρηνες!

κακα τα ψεματα ο πρωτος πυρηνας που ηταν για την εκδοση 7 ηταν απο τον τυπα που δουλευε σε πυρηνες Linux και τα ειχε καταφερει μια χαρα ως τοτε, αλλα λογο το οτι
    τοσα λεφτα δωθηκαν για τα sVista ειναι λογικο η εταιρεια να θελει να σωσει τον πυρηνα τους και να τον ξαναπουλησει χωρις να χρειαζεται απο το 0 γραψημο να γλητωσουν λεφτα!

πανω απο ολα ειναι τα χρηματα και μετα η συμβατοτητα!
    οπως ελεγα λοιπον θα μπορουσαν να πουν, Ξεχαστε οτι ξερατε θα μας παρει 6 χρονακια αλλα θα κανουμε ενα φοβερο νεο πυρηνα που εσυ θα κανεις οτι εκανες σαν χρηστης αλλα πολu πιο σταθερα και γρηγορα
    και οι εταιρειες να εχουν δωρεαν πηγαιο κωδικα να γραψουν συμβατους οδηγους και συσκευες και μεσα σε λιγους μηνες να δεις πως ο κοσμος θα κανει το επομενο βημα.

αυτοι κοιτουν να μας δουλεψουν με την εμφανιση...δεν ειμαστε Αμερικανακια.

αυτος ο πυρηνας δεν σημαινει οτι οσοι εχουν τωρα XP δεν θα βλεπουν το νεο λειτουργικο, καμια σχεση, να κατσουν να ξαναγραψουν απο το 0 ΟΛΛΕΣ τις εφαρμογες που συνοδευονται απο το λειτουργικο απο την ζωγραφηκη και την πασιετζα μεχρι το office και το visual studio, να παιζουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μονο στον νεο πυρηνα, να υπαρχει δηλαδη μια τεραστια γκαμα προγραμματων απο αυτους για αρχη και θα ακολουθησουν κι αλλοι αν βοηθησουν! το linux για αυτο δεν θα παει ποντε μπροστα ως λειτουργικο τελικου χρηστη αφου η εφαρμογες που ηπαρχουν για αυτο σε σχεση με τα windows ειναι 1 προς 1,000,000.

αντιθετος αυτοι τι κανουν? περνουν την ζωγραφικη της βαζουν ενα Ribbon και την βαφτισαν νεα εκδοση!!!! Mercy!Super Angry
    εδω το font manger που εχουμε μεχρι και στα sVista ειναι το ιdιο με τον windows 3.1!!!!!! ε για ονομα! Πως περιμενεις αυτοι να πανε μπροστα μετα αφου οι ιδιοι ενσωματωνουν παλαιοτερα κομματια απο λειτουργικα για να μην ξοδεψουν για την αναπτυξη νεων (και καλα στο ονομα της συμβατοτητας). το ξαναλεω ολα για τα λεφτα οσο περισσοτερα κερδη με λιγοτερα εξοδα!
    αυτο ομως εχει και ορια! δεν πεταμε στο μιξερ οτι δεν πληρωνουμε για να ξαναγραψουμε τα ανακατευουμε του ριχνουμε κι ενα skin και το λεμε νεα εκδοση!!!Angry

συμβατοτητα προς τα πισω θα πρεπει να συμαινει αρχεια φτιαγμενα με παλιοτερες εκδοσεις να ανοιγουν απο τις νεες εφαρμογες. αυτο και μονο αυτο! οχι στον πυρηνα μου να μπορουν να εγκατασταθουν και Οτι προγραμματα κυκλοφορουν ως τωρα εξω στην αγορα. αυτο ειναι αδυνατον! και ως προγραμματιστης θελω να μου πει, "μεγαλε τι γραφεις .NET, ωραια περνα το εργο σου στην νεα εκδοση και με αυτο θα στο μετατρεψει η αυτοματα τελειως ή με 5-10αλλαγες κι απο σενα σε εργο πληρως συμβατο με τον νεο πυρηνα."

ειναι τρελο για μερικους και ακουγεται αδυνατον, αλλα καποια στιγμη ΠΡΕΠΕΙ να γινει, το hardware ειναι 64μπιτο πλεον παντου και αυτοι βγαζουν 32μπιτες εκδοσης...μετα απο αυτους οι προγραμματιστες συννεχιζουν το ιδιο βιολι και πανε ενα κυκλο που δεν τελειωνει ποτε,παντα ειμαστε στην αρχη και δεν κανουμε το αλμα μπροστα!

οπως φυγαμε απο τα 16 να τελειωνουμε και με τα 32 και τον πυρηνα των sVista και να ζοριστουμε τωρα μια και καλη αλλα να ειμαστε χαλαροι μετα για παρα πολλα χρονια! μεχρι να παμε απο τα 64 στα 128 θα εχουμε κυριολεκτικα πεθανει. οσο και να εξεληχθουμε (αμα δεν κατεβουν εξωγηηνοι) καποια πραγματα ειναι προβλεψημα οτι θα κρατησουν για δεδαδες ετη. 

παρτε παραδηγμα το IP v6 μπορει λενε να υποστηριξει τοσες ip οσες αν ειχαν οιλοι οι κατικοι του πλανητη υπολογιστη στο ιντερνετ και το ηλιακο μας συστημα ηταν γεματο με τοση ζωη σε καθε πλανητη!!!!

ε ποτε να το ξεπερασουμε αυτο?Surprise

ναι ειναι δυσκολο, ναι θελει χρονο, ναι θελει υποστηριξη της microsoft προς κατασκευαστες μεγαλοι, αλλα πρεπει καποια στιγμη να γινει, εδω τωρα και βρυζουμε που θελoυμε να εγκαταστησουμε μια εφαρμογη σε vista και καθομαστε και την ξαναγραφουμε για να μην πεταγονται στον user τα γνωστα χαζα μηνυματα επιδη εγω θελω να γραψω ενα μικρο αρχειο καπου αλλου εκτος του application data. ε ναι θελω να το γραψω κι αλλου γιατι ετσι πρεπει, γιατι το path εξυπνη ειναι πολες φορες τοσο μεγαλο που το αρχειο μου δεν το βρισκει, γιατι ο λογαριασμος ειναι στα Ελληνικα και τετιους χαρακτηρες δεν αντιλαμβανεται σε path, και καθομαι και  κανω δουλεια μονο και μονο για να αποφευγω τις βλακιες που και καλα εβαλε η microsoft για να προστατεψει το συστημα απο ιους!! ειναι ανοησια και χασημο χρονου και χρηματος! να δουλευε κι ολας σωστα το ρυμαδι και να ηταν αξιοπιστο να παει στα κοματια τωρα σκευτεσαι να πουλησεις μηχνημα με vista γιατι ετσι και παει ο ανθρωπακος να ενημερωση εναν οδηγο πρεπει να εχει γνωσεις IT! ΕΛΕΟΣ!

ειναι σαν να λεμε εχεις νεα σχεση αλλα κρατας και σχεση με την πρωην στο ονομα της συμβατοτητας! ρε εκει πεφτει τακουνια που ειναι ολη δικη σου ετσι και το μαθει το νεο λειτουργικο οτι ασχολησε ακομαμε το παλιο, οταν το νεο σου προσφερει καλητερα πραγματα.αν δεν σου προσφερει μην πας στο νεο καθολου απο την αρχη Stick out tongue

This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  22-11-2008, 02:42 46411 σε απάντηση της 45877

όλοι τα έχουν βάλει με τα Vista αλλά δεν καταλαβαίνω το γιατί. Ας μιλήσει κανείς για τις ουσιαστικές αλλαγές που έχει το λειτουργικό σύστημα και ας αφήσουμε τις αερολογίες.

Κάθε αλλαγή θέλει προσπάθεια και μέσα σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να είναι και η δικιά μας. Αν μου βρει κάποιος κάτι που δεν μπορεί να κάνει με τα Vista να μου το σφυρίξει. Γιατί εγώ απλά (έστω και με αρκετό κόπο) τρέχω τα πάντα και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Είναι το πιο σταθερό σύστημα που έχω δουλέψει ποτέ.

•  23-11-2008, 23:35 46429 σε απάντηση της 46411

Η αλήθεια είναι ότι τα Vista είναι λίγο παρεξηγημένα. Το πρόβλημα της Microsoft είναι ότι όταν βγήκαν την αγορά έπρεπε να δουλεύουν όπως είναι τώρα με το SP1, γιατί ο απλός χρήστης που αγόρασε Laptop δεν θα το ψάξει πολύ, κι αν φωνάξει τεχνικό κανα δυό φορές γιατί το καινούριο του PC κανει ηλιθιότητες και του χάλασε την φαση εκείνη την ώρα, και ο τεχνικός δεν βγάλει άκρη ή δεν μπει στον κόπο να ανανεώσει τους τότε drivers, γιατί όντως φταίνε σε ένα μεγάλο ποσοστό, όπως και κάποτε αν θυμάστε με τα XP, όλοι οι χρήστες των 95 φωνάζανε και λέγανε ότι δεν δουλεύουν σωστά, ο κύριος θα παίξει την καραμέλα ότι φταίνε τα Vista (εύκολη δικαιολογια να τσεπώσεις 40€, και να κάνεις αυτό που ξέρεις καλύτερα, τόσο καιρό γιατί ξέρεις πως δουλεύει) αι φυσικά ο ένας χρήστης θα το πεί στον άλλο και μετά επακολουθεί αυτό που γίνεται σήμερα.

Κι έτσι γυρνάμε σε αυτό που λέει και ο teliaz, υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές και καινοτομίες που θα μου προσφέρει το λειτουργικό που θα μου δώσουν για (ποιο καλό)? Θα μου κάνει την ζωή ποιο εύκολη και ποιο γρήγορη? Πόσο θα παιδέψει εμένα και τους πελάτες μου? ή πόσες ώρες θα χάσω ψάχνοντας τις διαδρομές για να κάνω αυτό που έκανα ποιό εύκολα και ποιό ξεκάθαρα?

Τελικά υπάρχει περίπτωση αυτές οι εταιρείες Hardware να με υποστηριξουν άμεσα ή θα πρέπει να παρακολουθώ το site για αναβάθμιση κάτι το οποίο το πλήρωσα, αλλά τελικά δεν μου δουλεύει!

Κλείνω σημειώνοντας απλά ότι προσωπικά σαν τεχνικός Η/Υ και διαχειριστής δικτύων δεν είχα κανένα πρόβλημα με τα Vista όσο τα συναντώ στην καθημερινότητα μου εκτός από τους πόρους της μνήμης το οποίο ρυθμίζεται βγάζοντας όλα τα εφέ και sidebar etc, και ότι δεν μπορούν όντως να διαχειριστούν μεγάλο όγκο αρχείων, το οποίο όμως έχει διορθωθεί σε μεγάλο βαθμό με το SP1, και γενικά χάνεται σε αυτόν τον τομέα όπου είναι και ένας βασικός λόγος να έχουν αποκτήσει άσχημη εικόνα, γιατί τι κάνουν οι χρήστες? κατεβαζουν ταινίες και μουσικές.

Για να δούμε τι θα μας δείξουν με την σειρά 7.

•  24-11-2008, 17:14 46440 σε απάντηση της 46429

Προσωπικά πέρασα από τα XP στα Vista λίγο άγαρμπα (ήμουν ο πρώτος που έβαλε στην εταιρεία που εργάζομαι), παρόλα αυτά μετά από 1,5 και πλέον χρόνο δεν μπορώ παρά μόνο να πω ότι δεν έχω δει μπλε οθόνη (κάτι που έβλεπα συχνά πυκνά στα XP)  και ότι παρόλο που βάζω και βγάζω συχνά πυκνά εφαρμογές δεν έχω δει το σύστημα μου να γίνεται πιο αργό.

Σαφώς θα συμφωνήσω όμως ότι η ιστορία με τα Vista θύμισε λίγο τα Me (για όσους τα θυμούνται) αλλά σαφώς δεν ήταν δυσλειτουργικά.

Don't try to argue with the machine
    Elias Markelis
    MCPD,MCT
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems