Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Windows Installer Deployment Question?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò LARRIS. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος LARRIS στις 23-01-2009, 09:41. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  14-01-2009, 10:42 47618

Windows Installer Deployment Question?

Εχω φτιαξει μια εφαρμογή και την εχω κανει deploy με clickonce αλλα και με τον windows installer.
    Οταν κανω ενα update στην εφαρμογη και πρεπει να το στειλω στους πελατες με τον windows installer πρεπει πρωτα να απεγκατασταθει η παλιοτερη εκδοση της εφαρμογης και μετα να περαστει η καινουρια.
    Υπαρχει τροπος να γυνεται update στην ηδη υπαρχουσα εφαρμογή; Κατι τετοιο γυνεται αν κανω deploy με clickonce
  •  14-01-2009, 11:38 47620 σε απάντηση της 47618

Απ: Windows Installer Deployment Question?

Το αν θα αφαιρεθεί η προηγούμενη έκδοση το ορίζεις εσύ στα properties του setup μέσω του RemovePreviousVersions property. Από εκεί και πέρα, το πως θα γίνει το upgrade εξαρτάται από το πόσο σοβαρές είναι οι αλλαγές και επηρεάζεται από το συνδυασμό του Version και ProductCode  property και περιγράφονται στο Patching and Upgrades.

• Μία παλαιότερη έκδοση μπορεί να γίνει update απλά και μόνο αντικαθιστώντας τα αρχεία που βρίσκονται στην εφαρμογή. Ο Windows Installer θα δει μεν ότι η έκδοση είναι η ίδια, αλλά κάποια αρχεία έχουν αλλάξει και θα τα τροποποιήσει.  Αυτό λέγεται small update και επιτρέπει μεν την αλλαγή αρχείων, δεν μπορείς όμως να αλλάξεις τα features ή τα components του setup.
    • Για να προσθέσεις νέα features Version και να κάνεις ένα minor upgrade.
    • Aν θέλεις να αλλάξεις εντελώς τη δομή των features θα πρέπει να αλλάξεις και το ProductCode property και να κάνεις ένα major upgrade.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  15-01-2009, 11:40 47641 σε απάντηση της 47620

Ευχαριστω πολυ εισουν πολυ κατατοπιστικος....
  •  23-01-2009, 09:41 47839 σε απάντηση της 47641

Εχω καποιο προβλημα οσο αφορα το update μιας ηδη υπαρχουσας εφαρμογης.Ενω εχω κανει build το setup project και εχει δημιουργησει τα αρχεια *.msi. Οταν παω να τρεξω το setup.exe του απο ενα cd που το εγραψα μου βγαζει μηνυμα οτι υπαρχει ηδη μια αλλη εκδοση αυτου του προιοντος και οτι πρεπει να την αποεγκαταστησω χειροκεινιτα.
    Στα properties του setup project εχω επιλεξει RemovePreviusVersions = true.Πρεπει να κανω και καποια αλλη αλλαγή?
    Επισης αν κανω δεξι κλικ στο setup project και κανω install απο εκει μου αποεγκαθηστα απο μονο του την παλιοτερη εκδοση και συνεχιζει με την εγκατασταση της καινουριας.

Ας μου δωσει καποιος λιγο τα φωτα του γιατι εκανα ενα update και πρπει να το παραδωσω.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems