Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Icon στο shortcut του .exe

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò tsomos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Μπλουγουράς Γιάννης στις 09-02-2009, 12:03. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-02-2009, 12:43 48247

Icon στο shortcut του .exe

Για χαρα,

σε dot net studio 2005, πάω στα properties, application και εκει που εχει Icon παω και βάζω το Icon που θελω. Μετα κανω build και το icon που εβαλα(16χ16) εμφανίζεται στο αρχειο .exe. Οταν κανω δεξι κλιλ και send shortcut to desktop τοτε κανει το shortcut, αλλα το εικονδιο ειναι κενο, μια ασπρη φορμα. To desktop(vista) ειναι medium icons. Αν το κανω classic(16x16) τότε εμφανίζεται το icon του shortcut. Σκεφτηκα, πηγα και εβαλα icon 128 pixels, εκανα το ιδιο αλλα παλι δεν το εδειχνε. Τι να κανω ετσι ωστε ειτε ο χρηστης εχει 16 ή 32 ή 64 ή 128 pixel  μεγεθος icons να του βγαινει το icon ?
  •  07-02-2009, 11:36 48275 σε απάντηση της 48247

Απ: Icon στο shortcut του .exe

Τα εικονίδια στην προβολή μπορεί να φαίνονται οτί αποτελούνται από μια εικόνα αλλά αν χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας για εικονίδια θα δείς πως για κάθε ανάλυση έχει διαφορετική εικόνα, μία για κάθε ανάλυση που θέλεις να υποστηρίζεις. Για την επιφάνεια εργασίας στα xp default είναι η ανάλυση 32Χ32 για vista 256X256. Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσεις αρχεία .ico είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο έτοιμο πρόγραμμα που επιτρέπει την δημιουργία και επεξεργασία αρχείων .ico. Ένα από τα καλύτερα της αγοράς είναι το axialis IconWorkshop θα το βρείς στην παρακάτω διεύθυνση. http://axialis.com/iconworkshop/index.html
    Μπλουγουράς Γιάννης
    Wizcom O.E.
  •  07-02-2009, 17:47 48277 σε απάντηση της 48275

Ενα αρχειο .ico, έχει μέσα του ένα εικονίδιο ή και περισσότερα σε διάφορες διαστάσεις. Εγω αυτό που έχω, έχει μέσα του 1 μονο icon για 16Χ16. Αν καταλαβα καλα, μου προτεινεις το ico αρχειο να έχει μέσα του και άλλα μεγέθη, πχ, 16X16, 32X32, 64X64 κλπ έτσι ώστε να με καλύπτει; Αυτο μου προτείνεις; Εγω παντως θα το δοκιμασω...
  •  09-02-2009, 12:03 48299 σε απάντηση της 48277

Ναι αυτό προτείνω.

Μπλουγουράς Γιάννης
    Wizcom O.E.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems