Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εγκατάσταση SQL 2005 express

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò DaltonGR. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος pap στις 08-04-2009, 14:17. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  08-04-2009, 12:58 49953

Εγκατάσταση SQL 2005 express

Καλημέρα,
    Έψαξα στο forum και δεν βρήκα κάτι σχετικό, αν υπάρχει κάτι και δεν το βρήκα ζητώ συγνώμη. Λοιπόν αυτό που θέλω να κάνω είναι κατα την εγκατάσταση της εφαρμογής την ίδια στιγμή να γίνεται και εγκατάσταση του SQL express 2005 και του management studio express και να γίνεται μια βάση δεδομένων restore. Έτσι ώστε ο χρήστης ή εγώ να μην χρειάζεται να εγκαθηστώ και να παραμετροποιώ όλα τα παραπάνω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  •  08-04-2009, 13:45 49955 σε απάντηση της 49953

Απ: Εγκατάσταση SQL 2005 express

Δε θα σου δώσω σαφή απάντηση, διότι δεν είμαι στο pc που έχω το VS. Θα σου πω όπως τα θυμάμαι.

Αφού θα κάνεις ένα setup project στο Visual Studio, θα πας στα Properties και θα βρεις σε ένα σημείο που λέει pre-requisites applications ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Εκεί θα σου εμφανίσει αυτόματα το Windows Installer που έχεις εγκατεστημένο, όπως επίσης και το Sql Server που έχεις εγκατεστημένο. Αυτά τα δύο θα κάνεις check. Όσο για τη βάση σου, μπορείς να φτιάξεις ένα προγραμματάκι το οποίο θα φτιάχνει τη βάση τους πίνακες κλπ και θα τρέχει μαζί με το setup σου, και σαφώς θα συμπεριλάβεις και αυτό στα pre-requisites (νομίζω ότι γίνεται κι αυτό). Ελπίζω αν δεν είναι σαφής και αρκετά αυτά που σου λέω, να σε βοηθήσει κάποιος άλλος.

•  08-04-2009, 13:59 49957 σε απάντηση της 49953

Νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιον Installer για να έχεις όλες αυτές τις δυνατότητες.

βλ. Installshield, InstallAware.

•  08-04-2009, 14:17 49961 σε απάντηση της 49957

Και με άλλους Installers γίνεται φυσικά, ξέχασα να στο πώ. Απλά δεν έχω χρησιμοποιήσει άλλους. Ο φίλος gtas με συμπλήρωσεSmile

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems