Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

print χωρίς crystal report γινεται? C#

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò maria_papan. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος manosB στις 28-05-2009, 09:11. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  28-05-2009, 08:28 51045

print χωρίς crystal report γινεται? C#

Καλημέρα. όταν δημιουργώ έναν πίνακα με κάποια δεδομένα μεσα, δεν μπορώ να τον εκτυπώσω έτσι όπως ακριβώς τον εμφανίζω χωρίς να χρησιμοποιήσω crystal reports? Ο πίνακάς μου έχει και τα ονόματα των στηλών.....!! Γίνεται?

•  28-05-2009, 08:59 51047 σε απάντηση της 51045

Απ: print χωρίς crystal report γινεται? C#

Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, καλό είναι οι ερωτήσεις να γίνονται στα κατάλληλα forums. Έτσι αυξάνεται η πιθανότητα να απαντηθούν σύντομα.

Όσον αφορά γενικά τις δυνατότητες εκτύπωσης του .NET κοίτα στο Windows Forms Print Support. Ουσιαστικά χρησιμοποιείς τις ίδιες κλήσεις που χρησιμοποιούνται για να ζωγραφίσεις στην οθόνη, μόνο που ζωγραφίζεις στον εκτυπωτή αντί για την οθόνη.

Υπάρχει και ένα παράδειγμα για το πως μπορείς να τυπώσεις ένα DataGrid ουσιαστικά καλώντας μόνο την Paint του DataGrid.

Ο λόγος που οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ένα reporting εργαλείο όπως ο ReportViewer που είναι ενσωματωμένος στο Visual Studio ή τα Crystal Reports είναι ότι έτσι έχεις εύκολα έλεγχο στο πως θα εμφανιστεί η εκτύπωση σου. Αν δοκιμάσεις να τυπώσεις απευθείας μία φόρμα ή ένα grid, αυτό θα τυπωθεί όπως είναι στην οθόνη, κάτι που κατά κανόνα φαίνεται άσχημα στο χαρτί.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  28-05-2009, 09:11 51049 σε απάντηση της 51045

Απ: print χωρίς crystal report γινεται? C#

Επίσης να προσθέσω. To reporting στο .net είναι πικραμένη ιστορία....

Όσους ξέρω που φτιάχνουν Winforms εφαρμογές σε κάποια φάση όλοι πήραν εργαλείο τρίτου κατασκευαστή για  να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Εγώ είμαι fun της DevExpress αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι. 
    Τώρα αν θέλεις να κάνεις μόνο απλά πράγματα εκτός από αυτό που σου έγραψε ο Παναγιώτης υπάρχει και μια open source (free) λύση που την βρήκα στο CodeProject Και την αναφέρω χωρίς να την έχω χρησιμοποιήσει όμως. it looks promising 

Manos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems