Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Passwords in Access

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Hector. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Hector στις 08-06-2009, 15:33. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  08-06-2009, 10:12 51423

Passwords in Access

Καλημέρα σε όλους.

Θα είμαι σύντομος.
    Θέλω σε μία Access εφαρμογή, πριν ανοίξει η κύρια φόρμα, ο εκάστοτε χρήστης να πληκτρολογεί ένα username και ένα password. Χρειάζομαι το password να μην είναι ορατό (π.χ βούλες, αστεράκια, κτλ). Εγώ θα διαβάζω το συνδυασμό username-password (?) και ανάλογα θα πράττω...

Γνωρίζει κάποιος πώς μπορώ να το κάνω αυτό?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.
    Δημοσίευση στην κατηγορία:
  •  08-06-2009, 12:18 51426 σε απάντηση της 51423

Απ: Passwords in Access

Θεωρώ ότι το front end είναι access. Αν όχι αγνόησε όλα τα παρακάτω.Stick out tongue
    Όταν χρειάστηκε να το κάνω πριν πολύ πολύ καιρό έκανα κάτι πολύ απλό.

Έχουμε ένα πίνακα users Με πεδία username και password
     Έβαλα σαν starupform μια απλή φόρμα ας πούμε την loginform

Είχε μόνο 2 textboxes και ένα button. Στο textbox του password έχει έτοιμο η access password format με αστεράκια. (Τσέκαρε τα properties του Textbox)

Στο onClick του button θα κάνεις κάτι σαν το παρακάτω.
    To μόνο που έκανα ήταν με vba ήταν να χρησιμοποιήσω την συνάρτηση Dlookup για να δω αν για το username που έβαλε στο πρώτο textboxt αντιστοιχεί στον πίνακα με το password.
    Δεν χρειάζεται να καν να χρησιμοποιήσεις VBA αφού το ίδιο μπορείς να το κάνεις με μακροεντολή.
    Αν είναι το ίδιο τότε θα πηγαίνεις στην main form της εφαρμογούλας σου.

Αυτό που σου προτείνω αν είσαι λίγο άνετος με vba είναι να περιλαμβάνεις μια hash συνάρτηση ώστε να μην αποθηκεύεις το password όπως είναι. 

Γενικά την συνάρτηση Dlookup και τα παράγωγα της (Dsum,Dcount κλπ) θα την χρησιμοποιείς συνέχεια διότι βολεύει πάρα πολύ. 

Manos
  •  08-06-2009, 15:33 51433 σε απάντηση της 51426

Απ: Passwords in Access

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Θα το δοκιμάσω και θα επιστρέψω να κλείσω το θέμα αν όλα πάνε καλά... Smile
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems