Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

SQL SERVER 2005 και web services

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Αλέξανδρος Δημητρίου. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος ikaragkiozoglou στις 09-06-2009, 20:49. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  09-06-2009, 17:14 51463

SQL SERVER 2005 και web services

Αγαπητοί φίλοι Καλησπέρα σας.

Όπως θα καταλάβατε και από την γενικότητα του θέματος μου η δημοσίευση μου απόψε θα απασχολήσει τις θεωρητικές γνώσεις σας σχετικά με τα αναφερόμενα του θέματος. Γνωρίζω γενικά τη σχέση sql server και web services και αυτό που θα ολοκλήρωνε τη σφαίρα της άποψης μου  θα ήταν η κάλυψη κάποιων αποριών που σχετίζονται με αυτό και φυσικά η κάλυψη αυτή θα υλοποιηθεί με τη δική σας πολύτιμη βοήθεια.

Η πρώτη μου απορία είναι τι έννουμε web services στον SQL και όταν λέω τι εννούμε εννοώ το εξής: Ας πούμε οτι αποκτώ τις πρακτικές γνώσεις και σηκώνω μια stored procedure ώς web service στον SQL SERVER μου. Τι γίνεται τότε?Πώς θα πάρω τα αποτελέσματα της procedure? Θα συνδέομαι σε κάποιον internet explorer θα δίνω ένα link και θα βλέπω τα αποτελέσματα, θα καλώ το web service αυτό μέσα από κάποιον άλλο SQL SERVER και θα βλέπω τα αποτελέσματα σε αυτόν ή τι άλλο?

Η δευτερη απορία μου γεννήθηκε όταν προσπάθησα να μελετήσω το help documentation του SQL. Ti είναι endpoint , τι θα πρέπει να ορίσω ώς endpoint και τι είναι όλες αυτές οι παράμετροι που παίρνει κατά την σύνταξή του πχ FOR SOAP κτλ? Έαν ήθελα να κάνω κάποιες δοκιμές στο σπίτι μου τι endpoint θα έπρεπε να ορίσω? πχ το localhost του IIS θα μπορούσε να οριστεί ως endpoint?

H τρίτη απορία μου είναι εκτός από stored procedure τι άλλο object του sql θα μπορούσε να λειτουργήσει ως web service? πχ ένας πίνακας ή μια function θα μπορούσαν να σηκωθούν ως web service?

Η τέταρτη και τελευτάία απορία μου είναι αν γνωρίζετε κάποιο καλο documentation σχετικά με τα παραπάνω ή και κανένα sample code που θα βοηθουσε να καταλάβω τη διαδικασία.

Για άλλη μια φορά είμαι σίγουρος πως η προθυμία που απαιτείται για την πεφωτισμό στα πρώτα βήματα κάποιου είναι μαζεμένη όλη σε αυτό το site..

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας.

Ανυπομονώ για τις απαντήσεις σας.

Αυτοί που ζουν γενναίοι είναι ενάρετοι,κάνουν ένδοξες πράξεις και πέθαινουν αιώνια ξακουστοί....
    Μ.Αλέξανδρος...IV Crusade...
  •  09-06-2009, 20:49 51482 σε απάντηση της 51463

Απ: SQL SERVER 2005 και web services

Δεν είμαι ο πιο ειδικός σε αυτό το θέμα αλλα googlarontas βρήκα αυτό το ενδιαφέρον άρθρο.

http://www.devx.com/dbzone/Article/28577

Iraklis Karagkiozoglou
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems