Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πρόβλημα με Datagridview Combobox column

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò constantine-55. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος jtoutou στις 08-09-2009, 02:48. Υπάρχουν 18 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (19 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  24-08-2009, 03:17 53245

Πρόβλημα με Datagridview Combobox column

Γειά σας

Σε ένα dgv έχω 3 στήλες εκ των οποίον οι 2 είναι cmb και έχουν bindingsource

Για κάθε cmb υπάρχει διαφορετικό DS

CustomersBindingSource = πρώτο cmb

ProjectsBindingSource = δεύτερο cmb

Στην πρώτη στήλη εμφανίζετε ο πελάτης  και στην δεύτερη στήλη τα έργα του πελάτη. (τα έργα εισάγονται σε άλλη φόρμα όπως και ο πελάτης)

Στην πρώτη στήλη μετά την επιλογή (ComboBox_DropDownClosed) παίρνω το CustomerID και με αυτό φιλτράρω (Me.ProjectsBindingSource.Filter = ("CustomerID=" & CustID)) το άλλο DS όπου έχει τα έργα του πελάτη με αποτέλεσμα στην δεύτερη στήλη να εμφανίζονται επιτυχώς μόνο τα έργα του πελάτη που επιλέχθηκε στην πρώτη στήλη…..όλα καλά μέχρι εδώ

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται είναι τα εξής

Εάν ο δεύτερος πελάτης που καταχωρήσω είναι διαφορετικός από τον πρώτο τότε η τιμή τις δεύτερης στήλης εξαφανίζεται  ( και καλά κάνει αφού το φίλτρο εφαρμόζετε σε όλο το dgv) η τιμή  στον πίνακα τις SQL όμως δεν αλλάζει (αποθηκεύω το ProjectID) εάν κλείσω την φόρμα και την ξανά ανοίξω τότε οι τιμές (όνομα έργου) εμφανίζονται κανονικά

Επίσης στην δεύτερη στήλη εμφανίζονται μόνο τα έργα του τελευταίου πελάτη..καλό το φίλτρο αλλά πώς θα γίνει να ισχύει μόνο για το current row??

Έχω δοκιμάσει κάθε πιθανό refresh, σε κατάσταση απελπισίας αντέγραψα όλα τα TA.fill που κάνει η φόρμα στο mybase.load και τα έβαλα σε btn για να το πατήσω μετά την εξαφάνιση τις τιμής αλλά τίποτα..

Καμία ιδέα???

1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    32
    33
    34
    35
    36
    37
    38
    39
    40
    41
    42
    43
    44
    45
    46
    47
    48
    49
    50
    51
    52
    53
    54
    55
    56

Private Sub StaffExtraPaymentsDataGridView_EditingControlShowing(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.DataGridViewEditingControlShowingEventArgs) Handles StaffExtraPaymentsDataGridView.EditingControlShowing

Try

combo = CType(e.Control, ComboBox)

If (combo IsNot Nothing) Then

RemoveHandler combo.DropDownClosed, New EventHandler(AddressOf ComboBox_DropDownClosed)
                    AddHandler combo.DropDownClosed, New EventHandler(AddressOf ComboBox_DropDownClosed)

RemoveHandler combo.DropDown, New EventHandler(AddressOf ComboBox_DropDown)
                    AddHandler combo.DropDown, New EventHandler(AddressOf ComboBox_DropDown)

End If

Catch ex As InvalidCastException

Catch ex As Exception

MsgBox(ex.ToString)

End Try

End Sub

Private Sub ComboBox_DropDownClosed(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs)

Try

If Me.StaffExtraPaymentsDataGridView.CurrentRow.Cells(1).IsInEditMode Then

Dim CustID As Integer = combo.SelectedValue

Me.ProjectsBindingSource.Filter = ("CustomerID=" & CustID)

End If

Catch ex As ArgumentException

Catch ex As Exception

MsgBox(ex.ToString)

End Try

End Sub

I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand
  •  24-08-2009, 03:30 53246 σε απάντηση της 53245

Απ: Πρόβλημα με Datagridview Combobox column

Αν έχω καταλάβει καλά, μιας και η ώρα είναι περασμένη και θέλω να πάω για ύπνο, θέλεις να κάνεις cascade comboboxes σε datagridview. Ρίξε μια ματιά εδώ κι αύριο τα ξαναλέμε...Sleep

Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  24-08-2009, 16:27 53254 σε απάντηση της 53245

Ναι Cascade θέλω να κάνω, (έμαθα και πώς λέγετε) ωραίο το link που έδωσες.

Είμαι στα αρχικά στάδια προγραμματισμού και θα με δυσκολέψει λίγο μέχρι να το καταφέρω, όταν το κάνω σε VB.NET θα ποστάρω τον κώδικα

Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση σου

•  26-08-2009, 01:15 53278 σε απάντηση της 53254

Μήπως το έχει υλοποιήσει κάποιος σε VB.NET?

•  26-08-2009, 13:02 53279 σε απάντηση της 53278

Συνημμένα: CascadeComboExample.7z.zip

Πω, πω... τι με έβαλες να κάνω νυχτιάτικα και πρωινιάτικα!! Ρϊξε μια ματιά στο συνημμένο. Προσπάθησα να μείνω όσο πιο κοντά γίνεται στο link που σου έδωσα. Στο παράδειγμα εκείνο, η developer (νομίζω είναι γυναίκα) κάνει αλλαγές στο και διαβάζει από το datagridview. Πιο σωστό είναι όπου μπορείς να δουλεύεις με το αντίστοιχο bindingsource. Σου έχω κάποια σχόλια και τροποποίησα σε ορισμένα σημεία τον κώδικα για να σου δείξω πως γίνεται αυτό. Δεν το έκανα παντού, για να υπάρχει μια αντιστοιχία με το Link ώστε να μην μπερδευτείς.

Χρησιμοποίησα δικιά μου βάση και όχι objects όπως στο παράδειγμα του link. Στο δικό μου παράδειγμα υπάρχουν δύο cascading comboboxes. Όταν χρησιμοποιείς tables από βάση υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα που πιθανόν να αντιμετωπίσεις. Αν τα πεδία σου ΔΕΝ είναι nullable, θα πρέπει κατά την αλλαγή της τιμής του ενός combo τα child columns να πάρουν κάποια τιμή και ΟΧΙ null.

Επίσης, ένα άλλο πρόβλημα έχει να κάνει με το user experience. Κανονικά, η τιμή των child columns θα πρέπει ν' αλλάζει όταν επιλεγεί μια τιμή από το combo. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει μόνο όταν φύγεις από το κελί. Φαντάζομαι ότι για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να γίνει custom υλοποίηση του combobox control. Αν κάποιο μέλος έχει γράψει αντίστοιχο κώδικα και θέλει να τον μοιροαστεί, ή γνωρίζει τη λύση χωρίς να καταφύγουμε σε custom υλοποίηση, ας κάνει ένα post.

Τέλος, ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΙΡΑ ΣΕ VB.NET. Όποιος διαπιστώσει σφάλματα στον κώδικα ας ενημερώσει...

Σημ.: Το αρχείο είναι σε format 7-zip (.7z). Το μετονόμασα σε .zip για να το δεχτεί ως συνημμένο το site. Δυστυχώς, δεν το παίρνει σαν zip γιατί το τελικό μέγεθος είναι μεγαλύτερο από το επιτρεπτό...

Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  26-08-2009, 13:04 53280 σε απάντηση της 53278

hi

κανε τον κωδικα μετατρωπη με αυτο το site:

http://www.developerfusion.com/tools/convert/csharp-to-vb

This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  26-08-2009, 15:41 53291 σε απάντηση της 53279

Σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες με το θέμα μου

Κατέβασα το αρχείο σου αλλά μου βγάζει σφάλμα με το mdf

για το σφάλμα δές εδώ

ο SQL Που έχω είναι 2008 Express edition ..

Μπορείς να το ξανά ανεβάσεις?

•  26-08-2009, 18:18 53296 σε απάντηση της 53291

Δεν έχω εγκατεστημένο τον SQL Server 2008 Express, αλλά δε νομίζω ότι δε μπορείς να διαβάσεις βάση του του 2005 Express. Μάλλον κάτι συμβαίνει με το connection string. Έχεις κάνει την database attached ή την τρέχεις σε local mode; Είσαι σίγουρος ότι τρέχει το service; Έχεις δώσει το σωστό name για το instance; κ.λπ, κ.λπ...

•  26-08-2009, 21:49 53297 σε απάντηση της 53296

Προσπάθησα να την κάνω attach αλλά μου βγάζει πρόβλημα.. μήπως δεν έχει ανέβει σωστά το αρχείο, ή ο SQL 2008 δεν αναγνωρίζει τον 2005?

δές εδώ

•  26-08-2009, 22:11 53298 σε απάντηση της 53297

Googlara το πρόβλημα "the header for file is not a valid database file header the file size property is incorrect" και κατέληξε εδώ

http://social.msdn.microsoft.com/forums/en-US/sqltools/thread/64f13d45-9581-4030-8dfe-c8e6ef0dc391/

•  27-08-2009, 13:53 53306 σε απάντηση της 53298

Αν για κάποιο λόγο το αρχείο ήταν corrupted, μετά την αποσυμπίεση δε θα έπαιζε και σε μένα. Αλλά τρέχει κανονικά. Μήπως δεν κατάλαβες ότι το αρχείο ΔΕΝ είναι zip; Αναγκάστηκα κι έβαλα την κατάληξη zip γιατί δεν το δεχόταν το DNZ για upload. Η κανονική κατάληξη του αρχείου είναι .7z. Σβήσε την κατάληξη .zip και κράτησε μόνο την άλλη (μετονόμασε το αρχείο δηλαδή). Το 7-Zip θα το βρεις εδώ. Πάντως, μου φαίνεται λίγο απίθανο να μην κάνει ο SQL Server 2008 Express attach βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε με τον SQL Server 2005 Express. Δοκίμασε να αποσυμπιέσεις το αρχείο χρησιμοποιώντας το 7-Zip, αφού πρώτα το μετονομάσεις. Διαφορετικά κοίταξε τις ρυθμίσεις και την ονομασία του instance του SQL Server. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι φταίει το connection string. Παρακλώ, αν κάποιος άλλος έχει κατεβάσει το συνημμένο και αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με τον constantine-55 ας κάνει ένα post. Έτσι, θα διευκολυνθούμε και οι δύο στο να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει.

•  27-08-2009, 15:19 53307 σε απάντηση της 53306

Το αρχείο το έκανα μετανομασία και μετά το αποσυμπίεσα με 7Ζ  (και εγώ αυτό χρησιμοποιώ).

Εάν μπορείς δοκίμασε να κάνεις detach την βάση από τον SQL management explorer

Ανοίγεις το Management studio επιλέγεις την βάση, κάνεις δεξί κλικ, επιλέγεις TASKS/DETACH

Μήπως και παίξει με αυτόν τον τρόπο…

Παλαιότερα είχα παρόμοια προβλήματα (να μεταφέρω την βάση σε άλλο μηχάνημα) αλλά δεν θυμάμαι πώς το είχα λύσει..

Εάν δεν σου κάνει κόπο κάνε την βάση detach και πόσταρε την με επισύναψη.

αχ αυτό το cmb....!

•  27-08-2009, 19:02 53310 σε απάντηση της 53307

Συνημμένα: Taxonomy.zip

Σου επισυνάπτω το script της βάσης για να τη δημιουργήσεις εσύ όπου θέλεις. Περιλαμβάνει και τα objects και τα data. Έχω ονομάσει τη βάση TAXONOMY. Ποσοχή στο Filename και του αρχείου της βάσης και του log file. Πρόκειται για το path και την ονομασία του αρχείου της βάσης και του log. Άλλαξε την τιμή αυτής της παραμέτρου, ανάλογα με το δικό σου configuration. Ελπίζω να ξέρεις να δουλεύεις με scripts...

Αφού τη δημιουργήσεις, τροποποίησε το connection string για να συνδεθείς μαζί της είτε στο instance είτε σαν file στο directory της εφαρμογής. Φοβάμαι ότι δε μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο, επειδή δεν ξέρω πως έχεις ρυθμίσει τον SqlServer.

•  28-08-2009, 14:41 53316 σε απάντηση της 53310

Μάρκο σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου.

Εχθές σκέφτηκα κάτι σχετικά με το πρόβλημά μού, στην αρχή νόμιζα ότι δεν θα λειτουργήσει αλλά είπα ας το δοκιμάσω

… το δοκίμασα και τελικά πέτυχε..

δουλεύει άψογα μέχρι στιγμής αλλά θέλω να το δοκιμάσω περαιτέρω πριν δημοσιεύσω τον κώδικα στην κοινότητα.

Θα ήθελα και πάλι να σε ευχαριστώ για τον πολύτιμό χρόνο που αφιέρωσες για το πρόβλημά μου

•  28-08-2009, 18:02 53333 σε απάντηση της 53316

Η μεταβλητή combo είναι ορισμένη στην αρχή τις φόρμας (Dim combo As ComboBox)

Τελικά για να πετύχω αυτό που θέλω όρισα ένα καινούριο BindingSource στο ίδιο Dataset δηλαδή τα cmb έχουν κανονικά DataSource ορισμένο μέσα από το DGV

αλλά στα events το αλλάζω

Παραθέτω τον κώδικα..

1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    32
    33
    34
    35
    36
    37
    38
    39
    40
    41
    42
    43
    44
    45
    46
    47
    48
    49
    50
    51
    52
    53
    54
    55
    56
    57
    58
    59
    60
    61
    62
    63
    64
    65
    66
    67
    68
    69
    70
    71
    72
    73
    74
    75
    76
    77
    78
    79
    80
    81
    82
    83
    84
    85
    86
    87
    88
    89
    90
    91
    92
    93
    94
    95
    96
    97
    98
    99
    100
    101
    102
    103
    104
    105
    106
    107
    108
    109
    110
    111
    112
    113
    114
    115
    116
    117
    118
    119
    120
    121
    122
    123
    124
    125
    126
    127
    128
    129
    130
    131
    132
    133
    134
    135
    136
    137
    138

Private Sub StaffExtraPaymentsDataGridView_EditingControlShowing(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.DataGridViewEditingControlShowingEventArgs) Handles StaffExtraPaymentsDataGridView.EditingControlShowing

Try

combo = CType(e.Control, ComboBox)

If (combo IsNot Nothing) Then

RemoveHandler combo.DropDownClosed, New EventHandler(AddressOf ComboBox_DropDownClosed)
                    AddHandler combo.DropDownClosed, New EventHandler(AddressOf ComboBox_DropDownClosed)

RemoveHandler combo.DropDown, New EventHandler(AddressOf ComboBox_DropDown)
                    AddHandler combo.DropDown, New EventHandler(AddressOf ComboBox_DropDown)

End If

Catch ex As Exception

MsgBox(ex.ToString)

End Try

End Sub

Private Sub ComboBox_DropDownClosed(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs)

'Όταν επιλεχθεί ο πελάτης να γίνει φιλτράρισμα του cmb ProjectID με βάση τον επιλεγμένο πελάτη
            Try

If Me.StaffExtraPaymentsDataGridView.CurrentRow.Cells(1).IsInEditMode Then

Dim CustID As Integer = combo.SelectedValue
                    ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                    Dim bs As New BindingSource
                    bs.DataSource = Me.ProjectForStaffextraPayDS
                    bs.DataMember = "Projects"
                    bs.Filter = ("CustomerID=" & CustID)

Dim col As New DataGridViewComboBoxCell
                    col = Me.StaffExtraPaymentsDataGridView.CurrentRow.Cells(2)

col.DataSource = bs
                    col.DisplayMember = "ProjectName"
                    col.ValueMember = "ProjectID"
                    '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

End If

Catch ex As ArgumentException

Catch ex As Exception

MsgBox(ex.ToString)

End Try

End Sub

Private Sub ComboBox_DropDown(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs)

'Εάν πατηθεί το cmb ProjectID που έχει ήδη αποθηκευμένο πελάτη & έργο να γίνει φιλτράρισμα με βάση τον επιλεγμένο πελάτη που υπάρχει

Try

Dim CustID As Integer = Me.StaffExtraPaymentsDataGridView.CurrentRow.Cells(1).Value

If Me.StaffExtraPaymentsDataGridView.CurrentRow.Cells(2).Value IsNot DBNull.Value Then

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                    Dim bs As New BindingSource
                    bs.DataSource = Me.ProjectForStaffextraPayDS
                    bs.DataMember = "Projects"
                    bs.Filter = ("CustomerID=" & CustID)

Dim col As New DataGridViewComboBoxCell
                    col = Me.StaffExtraPaymentsDataGridView.CurrentRow.Cells(2)

col.DataSource = bs
                    col.DisplayMember = "ProjectName"
                    col.ValueMember = "ProjectID"
                    '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

End If

Catch ex As Exception

MsgBox(ex.ToString)

End Try

End Sub

Public Function ExtraPayBlankCell() As Boolean

'Ελέγχει εάν το πεδίο ProjectID δεν έχει έργο σε περίπτωση που έχει αλλάξει το όνομα σε υπάρχουσα εγγραφή
            'χωρίς να επιλεγεί καινούριο έργο (στην βάση υπάρχει το παλιό έργο εάν δεν επιλεχθεί καινούριο έργο

Try

Dim first As Integer = Me.StaffExtraPaymentsDataGridView.Rows.GetFirstRow(DataGridViewElementStates.Displayed)
                Dim last As Integer = Me.StaffExtraPaymentsDataGridView.Rows.GetLastRow(DataGridViewElementStates.Displayed)
                Dim CellBlankFlag As Boolean = False

For i As Integer = first To last

Dim Cval As String = Me.StaffExtraPaymentsDataGridView.Item(2, i).FormattedValue.ToString

If Cval = Nothing Then
                        CellBlankFlag = True
                        MsgBox("Παρακαλώ επιλέξτε έργο για τον πελάτη και εισάγετε το ποσό αμοιβής στον πίνακα έξτρα αμοιβές", MsgBoxStyle.Critical)

End If
                Next

Return CellBlankFlag

Catch ex As Exception
                MsgBox(ex.ToString)
            End Try

End Function

Για παραπάνω cascade cmb δεν ξέρω εάν θα δουλέψει γιατί δεν το έχω δοκιμάσει

Την Function ExtraPayBlankCell  την χρησιμοποιώ όταν ο χρήστης αποθηκεύει τα δεδομένα εάν υπάρχει true βγάζει μήνυμα για να επιλέξει έργο όπως φαίνεται και στην function..

Ένα κολιματάκι που έχει είναι ότι θα πρέπει να φύγεις από το cmb ProjectID και να πάς στο διπλανό κελί (Αμοιβή) για να ξεκολλήσει η function..

Σελίδα 1 από 2 (19 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems