Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πρόβλημα με ConnectionString

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò SakisT. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 02-10-2009, 12:56. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  25-09-2009, 12:53 53959

Πρόβλημα με ConnectionString

Καταρχήν καλησπέρα στο Forum!

Έχω ένα ConnectionString  της μορφής : Provider=SQLOLEDB.1;Data Source=PCName\SQLExpress;Initial Catalog=DataBaseName","MyUserName","MyPassword"
    Μέχρι χθες δούλευαν όλα ωραία και καλά και η βάση μου ήταν διαθέσιμη σε όλα τα PC του δικτύου μου.  Όταν όμως άλλαξα την απόδοση των IP's σε Dynamic όλοι οι Clients λένε ότι δεν υπάρχει ή δεν είναι Accessible ο Server.  O Server είναι ο SQLServer 2008 Express Edition.  Τι πρέπει να αλλάξω (εκτός από τον τρόπο απόδοσης των IP) για να γίνει ξανά Accessible ο Server από τους Clients;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση.

ΥΓ.  Ξέχασα να αναφέρω ότι η εφαρμογή μου δουλεύει σε vb.Net αν αυτό έχει κάποια σημασία.

•  25-09-2009, 13:10 53961 σε απάντηση της 53959

Απ: Πρόβλημα με ConnectionString

Το πως μπαίνουν τα IPs δεν έχει καμμία σημασία για τον SQL Server. Από τη στιγμή που το όνομα του PC αντιστοιχεί σε σωστό IP όλα θα πρέπει να δουλεύουν χωρίς πρόβλημα. Μήπως έχεις πρόβλημα με το DNS του δικτύου σου? Μπορείς να κάνεις ping τον server? Αντιστοιχεί όντως το όνομα του server στο IP του ή μήπως σου γυρίζει λάθος IP?

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  25-09-2009, 13:19 53962 σε απάντηση της 53959

Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα σου είναι η απόδοση της IP αφού το connection string
    δεν χρησιμοποιεί IP για να συνδεθεί. Εφόσον όλα δούλευαν κανονικά πρίν, και δεν έχεις
    κάνει κάτι που παρέλειψες να μας πείς, προτείνω να ρίξεις μια ματιά στην σύνταξη
    του connection string εδώ.

Αν μπορείς δώσε και το exception να δούμε.

[EDIT] Καλό είναι γενίκα πάντα οι servers να έχουν στατική IP.

•  02-10-2009, 09:31 54209 σε απάντηση της 53962

Κατ' αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

gtas κοίταξα και στο link που μου προτείνεις και το connection string είναι το :

Data Source=MyServerName\SQLEXPRESS;Initial Catalog=MyDataBaseName;MultipleActiveResultSets=True;User Id=MyUserName;Password=MyPassword;
    Δεν έχω τον έλεγχο του δικτύου τον οποίο έχει ο ίδιος ο πελάτης.  Νομίζεται ότι μπορεί να φταίει κάτι στο DNS κι αν ναι τι;

•  02-10-2009, 12:56 54214 σε απάντηση της 54209

Αν δεν κάνεις ping από ένα client προς τον server, ή αν δεν δοκιμάσεις με nslookup να δεις τί IP βλέπουν οι clients δεν θα βγει άκρη.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems