Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Προβλημά εγκατάστασης SQL 2005 σε Vista Home Premium

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò varant. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος varant στις 20-10-2009, 21:19. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  19-10-2009, 21:37 54607

Προβλημά εγκατάστασης SQL 2005 σε Vista Home Premium

Η 1η ερώτηση που έχω να κάνω είναι ποια εκδοση του SQL 2005 μπορεί να εγκατασταθεί σε Vista Home Premium διότι κατά την προσπάθεια εγκατάστασης και της Developer Edition Αλλά και της Enterprise και οι Δυο μου βγάζουν ότι δεν μπορούν να δουν τον IIS παρόλο που ειναι εγκατεστημένος σε πρώτη φάση και κατα δεύτερη μου επιστρέφουν μήνυμα ότι δεν μπορει να ξεκινήσει ο Sql με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ολοκληρωθεί το Setup

•  19-10-2009, 22:38 54609 σε απάντηση της 54607

Απ: Προβλημά εγκατάστασης SQL 2005 σε Vista Home Premium

Μάλλον ανάποδα πρέπει να δεις το θέμα. Σε ποιά έκδοση των Windows μπορείς να εγκαταστήσεις SQL Server 2005 Developer ή Enterprise? Η Home Premium είναι μία περιορισμένη έκδοση και ο IIS που περιλαμβάνει δεν έχει όλες τις δυνατότητες του κανονικού IIS. Για παράδειγμα, δεν περιλαμβάνει Windows Authentication.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να γίνεις συγκεκριμένος και να μας πεις τί μήνυμα σου βγάζει όταν αποτυγχάνει το setup. Μπορείς να εγκαταστήσεις το Database Engine μόνο του ? Μήπως αποτυγχάνει η εγκατάσταση του Analysis Services ή του Reporting Services? RS χωρίς Windows Authentication δεν γίνεται.

Τέλος, θα πρέπει να έχεις υπόψη ότι η χρήση Home για να εγκαταστήσεις servers είναι λίγο περίεργη καθώς θα αντιμετωπίσεις πολλούς περιορισμούς οι οποίοι δεν υπάρχουν στις άλλες εκδόσεις των Windows και οπωσδήποτε δεν υπάρχουν στις server εκδόσεις.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  20-10-2009, 21:19 54628 σε απάντηση της 54609

Απ: Προβλημά εγκατάστασης SQL 2005 σε Vista Home Premium

Καταρχήν αγαπήτε Παναγιώτη να σε ευχαριστήσω για την απάντηση σου ........

Κατά δευτερόν γνωρίζω ότι είναι οξύμορο να θέλεις να βάλεις server σε home edition αλλά δυστυχώς θα πρέπει να το εγκατασ΄τησω τουλάχιστον για να έχω την εφαρμογή που το χρειάζομαι στο laptop. To γνωρίζω ήδη ότι με το iis θα έχω πρόβλημα αφού άλλωστε κατά την εγκατάσταση μου το δείχνει ότι βρίσκει πρόβλημα με τον iis. Το μήνυμα που μου επιστρέφει και διακόπτεται το setup είναι το ακόλουθω....

"TITLE: Microsoft SQL Server 2005 Setup
    ------------------------------

The SQL Server service failed to start. For more information, see the SQL Server Books Online topics, "How to: View SQL Server 2005 Setup Log Files" and "Starting SQL Server Manually."

For help, click: http://go.microsoft.com/fwlink?LinkID=20476&ProdName=Microsoft+SQL+Server&ProdVer=9.00.1399.06&EvtSrc=setup.rll&EvtID=29503&EvtType=sqlsetuplib%5cservice.cpp%40Do_sqlScript%40sqls%3a%3aService%3a%3aStart%40x42b

BUTTONS:

&Retry
    Cancel
    Ελπίζω να σε βοήθησα.

Με εκτίμηση

Βαράντ.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems