Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

πεδίο τελευταίας ενημέρωσης και αυτόματη ενημέρωση

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò agmarios. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Antonios Chatzipavlis στις 05-11-2009, 14:38. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  05-11-2009, 12:50 54946

πεδίο τελευταίας ενημέρωσης και αυτόματη ενημέρωση

Έχω σε έναν πίνακα ένα πεδίο τύπου smalldatetime στο οποίο θέλω να αποθηκεύω την ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης της συγκεκριμένης γραμμής. Να χρησιμοποιήσω έναν trigger ή υπάρχει και άλλος (καλύτερος) τρόπος?

συμπληρωματικό ερώτημα: Να δημιουργήσω index για αυτό το πεδίο; Σχετικά σπάνια θα αλλάζει αλλά σχεδόν πάντα ο πίνακας θα ταξινομείται με βάση αυτό το πεδίο.
  •  05-11-2009, 13:08 54947 σε απάντηση της 54946

Απ: πεδίο τελευταίας ενημέρωσης και αυτόματη ενημέρωση

Γιατί δεν κάνεις ενημέρωση του πεδίου ταυτόχρονα με την ενημέρωση της συγκεκριμένης γραμμής?
    Δηλαδή 
    Update [table]
    SET ... (ότι ενημερώνεις στην γραμμή),
    [LastDateUpdated]=getdate()
    WHERE ....

Το trigger για ένα τέτοιο ζήτημα μου ακούγεται υπερβολή.
    Ευχαριστώ.

Κώστας Τσιώλης
  •  05-11-2009, 13:18 54949 σε απάντηση της 54947

Προφανώς υπάρχει και αυτό αλλά:
    - Αν κάποια στιγμή γραφτεί ένα άλλο sp το οποίο κάνει update ? Μετά από καιρό ούτε εγώ θα θυμάμαι να το ενημερώσω ούτε πολύ περισσότερο κάποιος άλλος.
    - Σκέψου και την περίπτωση να χρησιμοποιηθούν datasets, linq2sql κλπ κλπ τα οποία παράγουν δικά τους queries. Που θα ξέρουν ότι πρέπει να κάνουν update το συγκεκριμένο πεδίο;
  •  05-11-2009, 14:38 54950 σε απάντηση της 54949

Ο trigger είναι η λύση. Το κόστος του στο όλο transaction είναι σχεδόν μηδενικό εάν κάνεις μόνο αυτό που λες ότι θέλεις να κάνεις.

Antonios Chatzipavlis

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems