Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

debug & session lost

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò g0ng. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 06-11-2009, 16:55. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-11-2009, 16:20 54988

debug & session lost

Καλησπέρα,

μετά απο πολλά χρόνια ενασχόλησης με PHP βάλθηκα τώρα να κάνω ένα ASP.NET project. Δουλέυω το πολύ καλό CakePHP και τώρα για τα asp έβαλα το ASN.NET MVC.

Έχουνε πάρα πολλές ομοιότητες ευτυχώς.

Το πρόβλημα που έχω είναι ότι κάνω αλλαγές στο project και μετά build. Κάνω login ως user του site, και δοκιμάζω αν θέλω να κάνω κάτι. Κατα το login το entity user το αποθηκεύω σε μια Session μεταβλητή ώστε απο έναν base controller που έχω κάνει να το χρησιμοποιώ χωρίς sql queries.
    αν κάνω μια αλλαγή και ξανά build το solution τοτε οι session μεταβλητές που έχω εξαμφανίζονται.

απο την άλλη αν τρέχω το project και κάνω debug  δε μπορω να κάνω edit τον controller. Είναι αυτές φυσιολογικές λειτουργίες;

ευχαριστώ
  •  06-11-2009, 16:55 54991 σε απάντηση της 54988

Απ: debug & session lost

Καταρχήν, οι ομοιότητες είναι λιγότερες απ' ότι φαίνεται στην αρχή. Δεύτερον, το Session είναι ένα user session. Λήγει όταν ο χρήστης κάνει logout ή όταν γίνει timeout. Προφανώς και όταν σταματάς την εφαρμογή σου, όπως π.χ. όταν κάνεις build.

Αντί να δημιουργείς το δικό σου μηχανισμό authentication και user profile κοίτα τον έτοιμο μηχανισμό που έχουν οι ASP.NET εφαρμογές. Δεν είναι απλά ότι είναι ήδη έτοιμος και δουλεύει, υποστηρίζει username/password ή Windows Authentication, ήδη παρέχει encryption των password, κλπ, κλπ, κλπ αλλά και όλες οι ASP.NET εφαρμογές τον λαμβάνουν ήδη υπόψη και σου επιτρέπουν π.χ. να χρησιμοποιήσεις ένα κοινό cookie για single-sign on σε διάφορες εφαρμογές.
    Πρέπει να έχεις ένα πραγματικά καλό λόγο για να πετάξεις το έτοιμο functionality και να το ξαναφτιάξεις από το μηδέν.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems