Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

my pc se server

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò dim1971. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος manosB στις 15-01-2010, 07:43. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  13-01-2010, 23:38 56419

my pc se server

Γεια σας
    Θέλω στον υπολογιστή μου να έχω μια ιστοσελίδα η οποία θα είναι διαθέσιμη σε οποιονδήποτε χρήστη του ίντερνετ είτε σε συγκεκριμένους που θα γνωρίζουν την ip μου. Να μετατρέψω τον υπολογιστή μου σε server δηλαδή.Η δουλεία είναι ερασιτεχνική για αυτό και δεν θέλω να έχω επιπλέον χρέωση αγοράς url . Το pc μου έχει vista και σύνδεση έχω conn-x. Μπορώ αν έχω μια στατική ip να το πετύχω? Μπορείτε να μου πείτε σε γενικές γραμμές τι θα χρειαστώ??

Ευχαριστώ πολύ
  •  14-01-2010, 07:37 56421 σε απάντηση της 56419

Απ: my pc se server

Ναι αν έχεις στατική iP γίνεται. Και δυναμική αν έχεις  πάλι γίνεται απλώς χρειάζεσαι κάποια υπηρεσία DNS. Δες αυτό. Από ασφάλεια όμως μην περιμένεις πολλά.
    Χρειάζεσαι Vista Business και πάνω για να έχεις  IIS ώστε να στήσεις το site σου (Home δεν έχει). (αν μιλάμε βέβαια για asp site)

ΜΗΝ ΣΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ web server. Μάλιστα ειδικά για Personal site τότε είναι που δεν πρέπει. Οι τιμές να φιλοξενηθείς κάπου είναι γελοίες. Δες εδώ για μια λίστα με δωρεάν hosting. 

Έτσι 
    • Γλυτώνεις τα έξοδα της static ip
    • δεν βάζεις το σύστημα σου σε κίνδυνο (το βασικότερο). 
    • δεν πρέπει να ασχολείσαι με την απόδοση και συντήρηση του server σου
    • δεν χρειάζεται να το συντηρείς εσύ
    • Οι ταχύτητες upload είναι πολύ μικρές για τις οικιακές συνδέσεις.
    • Δεν χρειάζεται να έχεις ανοικτό τον υπολογιστή 24/7 (think green!!!!!!)

Manos
  •  14-01-2010, 23:39 56436 σε απάντηση της 56421

manos Σε ευχαριστώ πολύ.
    Είσαι σαφής και κατανοητός.
    Ο υπολογιστής που θέλω να στήσω τη σελίδα είναι της πλάκας και δεν θα έχει μέσα τίποτε που να με ενδιαφέρει οπότε ότι και να γίνει δεν με πειράζει.Το όλο εγχείρημα είναι άκρως ερασιτεχνικό.
    Στην  home έκδοση vista που έχω, βρίσκω τον IIS εγκατεστημένο.
  •  15-01-2010, 07:43 56441 σε απάντηση της 56436

dim1971:
    Ο υπολογιστής που θέλω να στήσω τη σελίδα είναι της πλάκας και δεν θα έχει μέσα τίποτε που να με ενδιαφέρει οπότε ότι και να γίνει δεν με πειράζει.Το όλο εγχείρημα είναι άκρως ερασιτεχνικό.

Εξακολουθώ να διαφωνώ. Όπως είδες υπάρχουν πάρα πολλά free hosting. Γιατί να ρισκάρεις και να παιδευτείς. Real case senario. Σου κάνουν hacked τον serverako σου και το χρησιμοποιούν σαν spam server χωρίς να πάρεις χαμπάρι ή ακόμα χειρότερα για identity theft και άλλα ωραία που λες σιγά μην το πάθω εγώ μέχρι να το πάθεις. 

Φαντάσου ότι με κόστος 0 το ανεβάζεις σε μια υπηρεσία free hosting, άνετα και ωραία. 

Τέλος πάντων εσύ έχεις το μαχαίρι έχεις και το καρπούζι και η απόφαση δική σου.

Manos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems