Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πως να "εμποδίσω" τα large Fonts στην φορμα μου?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Johnnyxp64. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Johnnyxp64 στις 03-03-2010, 14:04. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-03-2010, 12:20 57426

Πως να "εμποδίσω" τα large Fonts στην φορμα μου?

"Εχθροι" και φίλοι για σας Big Smile

ερωτηση. πολλες φορες θα βρουμε χρηστες που για λογους ευκολιας/προβληματων αλλαζουν το font size DPI των windows απο 100% σε 125% 150% κτλ
    αυτο εχει ως αποτελσμα καταστροφη του Interface σε μια φορμα! labels & texts να "ξεχειλίζουν" απο δω και απο κει κτλ κτλ
    πανικος

υπαρχει κανενας τροπος να κανω την εφαρμογή ή φρομα μου ετσι ωστε ή να μην επιρεάζεται απο αυτη την αλλαγη καθολου και να ειναι 100% ή να προσαρμόζονται αυτόματα όλα τα cotrols?

πρεπει να σκευτομαι την λυση να κανω στην εκκίνηση της εφαρμογής μου εναν έλεγχο σε όλα τα λειτουργικα (απο XP ως 7 χ64) το DPI των font και να το κατεβάζω, και οταν κλεινει να το επαναφέρω? αν ναι πως μπορω να το κανω αυτο?

ή υπαρχει τροπος να μην βαλω "χερι" στο λειτουργικο?

σας ευχαριστω πολυ

This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  03-03-2010, 13:14 57428 σε απάντηση της 57426

Απ: Πως να "εμποδίσω" τα large Fonts στην φορμα μου?

Καταρχήν, το να "εμποδίσεις" τα fonts στον υπολογιστή κάποιου άλλου είναι μία πάρα πολύ κακή ιδέα. Απλά θα πρέπει η εφαρμογή σου θα πρέπει να φαίνεται καλά σε οποιοδήποτε μέγεθος font. Δεν είναι απλά ότι ο υπολογιστής ανήκει στο χρήστη - φαντάσου πόσο ψείρες θα φαίνονται οι φόρμες σου αν  ο χρήστης έχει οθόνη μεγάλης ανάλυσης.

Από εκεί και πέρα, το .NET 2.0 παρέχει ήδη αυτόματο scaling στις φόρμες, το οποίο είναι ενεργοποιημένο by default, όπως περιγράφεται και στο Automatic scaling in Windows Forms. Για να πεισθείς ότι όντως δουλεύει το scaling, φτιάξε μία απλή φόρμα με μερικά control και δύο κουμπιά που θα αυξομειώνουν το μέγεθος του font της φόρμας. Θα δεις ότι όλη η φόρμα αλλάζει μέγεθος ανάλογα με το μέγεθος του font, χωρίς να γίνονται παραμορφώσεις.

Αν η εφαρμογή σου έχει πρόβλημα θα πρέπει να δεις γιατί δεν δουλεύει το automatic scaling - μήπως χρησιμοποιείς κάποιο container το οποίο δεν καταλαβαίνει από scaling? Μήπως το έχεις απενεργοποιήσει στον κώδικα ή στα properties της φόρμας? Κάτι άλλο?

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  03-03-2010, 14:04 57429 σε απάντηση της 57428

Απ: Πως να "εμποδίσω" τα large Fonts στην φορμα μου?

Παναγιώτης Καναβός:

Καταρχήν, το να "εμποδίσεις" τα fonts στον υπολογιστή κάποιου άλλου είναι μία πάρα πολύ κακή ιδέα. Απλά θα πρέπει η εφαρμογή σου θα πρέπει να φαίνεται καλά σε οποιοδήποτε μέγεθος font. Δεν είναι απλά ότι ο υπολογιστής ανήκει στο χρήστη - φαντάσου πόσο ψείρες θα φαίνονται οι φόρμες σου αν  ο χρήστης έχει οθόνη μεγάλης ανάλυσης.

Από εκεί και πέρα, το .NET 2.0 παρέχει ήδη αυτόματο scaling στις φόρμες, το οποίο είναι ενεργοποιημένο by default, όπως περιγράφεται και στο Automatic scaling in Windows Forms. Για να πεισθείς ότι όντως δουλεύει το scaling, φτιάξε μία απλή φόρμα με μερικά control και δύο κουμπιά που θα αυξομειώνουν το μέγεθος του font της φόρμας. Θα δεις ότι όλη η φόρμα αλλάζει μέγεθος ανάλογα με το μέγεθος του font, χωρίς να γίνονται παραμορφώσεις.

Αν η εφαρμογή σου έχει πρόβλημα θα πρέπει να δεις γιατί δεν δουλεύει το automatic scaling - μήπως χρησιμοποιείς κάποιο container το οποίο δεν καταλαβαίνει από scaling? Μήπως το έχεις απενεργοποιήσει στον κώδικα ή στα properties της φόρμας? Κάτι άλλο?

για καποιο κουφο λογο κανοντας μια αλλαγη το aytoscaling απο font σε dpi SAVE it rebuild και ξανα πισω σε Font ξανα save kai rebuild, δουλευει οπως λες μια χαρα!
     tnx
    να ρωτησω αμα παιζει κατι τετοιο και σε vb6? Stick out tongue

This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems