Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

2 projects σε ένα solution

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Q-apprentice. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Q-apprentice στις 29-06-2011, 17:07. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  29-06-2011, 16:25 66422

2 projects σε ένα solution

Καλησπέρα σε όλους. έχω την εξής απορία και προσπαθώ να καταλάβω τι κάνω λάθος... σε ένα solution έχω 2 projects. το κεντρικό που αναπτύσω και το 2ο το οποίο αφορά σε κρυπτογράφηση δεδομένων. Ο κώδικας του 2ου είναι ο ακόλουθος...

1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13

Imports System.Text
    Imports System.Security.Cryptography
    Namespace MediCrypt
        Public Class MediCrypt
            Function HashGeneration(ByRef sourceText As String) As String
                Dim UE As New UnicodeEncoding
                Dim ByteSourceText() As Byte = UE.GetBytes(sourceText)
                Dim md5 As New MD5CryptoServiceProvider()
                Dim ByteHash() As Byte = md5.ComputeHash(ByteSourceText)
                Return Convert.ToBase64String(ByteHash)
            End Function
        End Class
    End Namespace

...κάτι αρκετά απλό πιστεύω....το θέμα είναι το εξής....κάνω add existing project στο solution (το παραπάνω project) κάνω reference το τελευταίο στο κυρίως project που δουλεύω και θέλω να χρησιμοποιήσω την function του... το κυρίως project κάνω add τις εξής γραμμές....

1
    2
    3
    4
    5

Imports Cryptography
    Public Class Form1
        Dim foo As String = "000"
        '...εδώ θελω να χρησιμοποιήσω την function του project "Cryptography", που λέγεται "HashGeneration" ...
    End Class

αλλά στο intellisense δεν το εμφανίζει...κανονικά δεν θα έπρεπε αφού έχω κάνει reference ?...
    κάθε βοήθεια είναι χρήσιμη....ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Αντώνης Ε. Κόλλιας
  •  29-06-2011, 16:31 66423 σε απάντηση της 66422

Απ: 2 projects σε ένα solution

Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα ποιό είναι το πρόβλημα. Ο κώδικας κάνει compile? Και πρώτα απ' όλα, πού είναι ο κώδικας? Στην Form1 δεν έχεις δημιουργήσει πουθενά instance της MediCrypt. Μήπως έχεις μπερδέψει κάτι? Λογικά θα πρέπει να έχεις γράψεις κάτι σαν

Dim myCrypt as New MediCrypt
    Dim myHash as String=myCrypt.HashGeneration("blablabla")

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  29-06-2011, 16:41 66424 σε απάντηση της 66423

επειδή είμαι λίγο μπετόβλακας να διευκρινίσω τα εξής....

ο κώδικας είναι αυτός που είδες καθότι μόλις ξεκίνησα το project. ο σκοπός που βάζω 2 ή και παραπάνω projects είναι γιατί δεν θέλω να τα έχω όλα σε ένα, αλλά σε modular style.
    Όσο αφορά το θέμα του instance μάλλον αυτό δεν ήξερα καθότι δεν είχα κάνει κάτι σαν αυτό που αναφέρεις....θα το δοκιμάσω και θα απαντήσω εδώ....

Αντώνης Ε. Κόλλιας
  •  29-06-2011, 16:53 66425 σε απάντηση της 66424

Υποψιάζομαι ότι δεν έχεις ξαναγράψει κώδικα σε VB. Από τη στιγμή που δημιουργείς μία μέθοδο μέσα σε μία κλάση πρέπει να φτιάξεις ένα αντικείμενο της κλάσης πρώτα και μετά να καλέσεις τη μέθοδο επάνω του. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο στη VB.NET, ισχύει από τότε που η VB απέκτησε αντικείμενα (VB 2.0, 1992). Μέχρι και την 6 μπορούσες να φτιάξεις module αρχεία με μεθόδους οι οποίες φαίνονταν από όλο το project, αν και αυτό θεωρείται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ. Νομίζω ακόμα μπορείς να το κάνεις αυτό, απλά πλέον δεν θεωρείται απλά πάρα πολύ κακό, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Όσον αφορά τον modular κώδικα, δεν χρειάζονται ξεχωριστά projects. Απλά να φτιάξεις διαφορετικές κλάσεις στο ίδιο project αρκεί.

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από τα βασικά μαθήματα και video του Beginner Development Center του MSDN για να μπεις στο νόημα τόσο της γλώσσας όσο και του τρόπου που γράφονται τα προγράμματα.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  29-06-2011, 17:07 66427 σε απάντηση της 66424

Τελικά αυτό ήταν, δούλεψε κανονικά...ευχαριστώ για την απάντηση....είδατε ότι κάθε αρχή και δύσκολη....μπορεί να ΄ξέχασα κάτι βασικό, αλλά δεν μπορώ να τα θυμάμαι όλα (αν και συνήθως πρέπει...) \
    Παναγιώτη, ευχαριστώ πολύ !

...όσο και αν σου φαίνεται παράξενο έχω γράψει 2 εφαρμογές που δουλέυουν απροβλημάτιστα...αλλά είχα χρησιμοποιήσει την λογική της VB 6 και όχι της .ΝΕΤ....οπότε θα πρέπει να αλλάξω λίγο (πολύ) τον τρόπο τον οποίο γράφω...

Αντώνης Ε. Κόλλιας
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems