Εντάξει, όλοι μας έχουμε κάνει νεανικά σφάλματα για τα οποία ντρεπόμαστε σήμερα. Όλοι μας έχουμε γράψει εφαρμογές που θεωρούσαν ότι έτρεχαν σαν administrator.
Πόσοι από εμάς όμως έφτιαξαν εφαρμογή για security certification testing, η οποία ήθελε να τρέχει σαν administrator? ![[+o(]](/Forums//emoticons/emotion-41.gif)
Αγόρασα πρόσφατα κάποια certification tests. Στο μηχάνημά μου τρέχω πάντα σαν απλός χρήστης και κάνω "Run as ..." για να κάνω εγκαταστάσεις και ότι άλλο. Εγκαθιστώ λοιπόν το test σαν administrator με επιτυχία και πάω να το τρέξω για πρώτη φορά, σαν απλός χρήστης. Μου ζητάει κάποιο activation code, του το δίνω και ... ΜΠΟΥΜ! Invalid activation key!
Βρε καλέ μου, βρε χρυσέ μου, βρε αμάν, βρε email στο support (απαντούσαν αμέσως αλλά δεν φαντάστηκαν τί συνέβαινε). Μήπως το έγραφα λάθος? Μήπως ήταν διαφορετικό το κλειδί? Τίποτα. Άσε που μετά από λίγο το web site αρνιόταν να μου δώσει άλλο κλειδί γιατί είχα κάνει λέει πολλά activations.
Ώσπου μου ήρθε μια ιδέα. "Λες να ..". Μα γιατί? Τί δουλειά έχει ένα test να ζητάει admin rights? Ας το δοκιμάσω όμως. Το ξανατρέχω σαν admin και δουλεύει! Δεν ξέρω τί κάνουνε οι τύποι, γράφουν μέσα στο Program Files ή στο HKLM στο registry, αλλά την πρώτη φορά που θα τρέξω το πρόγραμμα πρέπει να είμαι administrator. Και πρέπει να το μαντέψω αυτό, γιατί φυσικά το "Invalid Activation Key" δεν είναι και το πιο φιλικό μήνυμα.
"ΑΙΣΧΟΣ! ΑΘΛΙΟΙ! ΒΑΖΙΒΟΥΖΟΥΚΟΙ! ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟΙ! ΚΕΡΚΟΠΙΘΗΚΟΙ!" (Δεν βρίζω, απλώς παραθέτω ένα ρητό του Καπετάνιου Χάντοκ από το Τεν Τεν)
.
Δυστυχώς δεν μπορώ να γράψω και το όνομα της εταιρείας μήπως το θεωρήσει ο admin σαν αρνητική διαφήμιση
Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos