Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Guidelines for software development proposal

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò tsimpo. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Anonymous στις 05-12-2005, 11:41. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-12-2005, 10:34 7462

Guidelines for software development proposal

Που μπορώ να βρώ ένα guideline για να συντάξω μια πρόταση κατασκευής λογισμικού την οποία θα δώσω σε κάποιο προγραμματιστή ή project manager?

Με δεδομένο οτι δεν είμαι προγραμματιστής, αλλά ας πούμε ένας advanced user.

Η πρόταση θα πρέπει να περιέχει ακριβείς προδιαγραφές.

ευχαριστώ
  •  01-12-2005, 21:04 7483 σε απάντηση της 7462

Απ: Guidelines for software development proposal

Δοκίμασε να κάνεις search για sowftware requirements templates. Αν καταλαβαίνω καλά, θέλεις να περιγράψεις στον developer το τι θέλεις να φτιάξει. Με ένα search που έκανα στο google βρήκα ενδεικτικά τα εξής:

Μάλλον αφού δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία δεν θα μπορέσεις να το φτάσεις τόσο αναλυτικά όσο το δίνουν αυτοί, αλλά θα σου δώσει μια καλή ιδέα για το πως περιγράφεται μια τέτοια εργασία.

Θα σου πρότεινα να περιγράψεις όλες τις λειτουργίες που θέλεις να κάνει οι εφαρμογή σου, αλλά και το τι προσπαθείς να επιτύχεις με την κάθε λειτουργία (η λειτουργία περιγράφεται πιο αυστηρά, ο στόχος σου πιο χαλαρά αλλά βοηθάει στην αποφυγή παρεξηγήσεων στην περίπτωση που δεν είσαι απόλυτα σωστός στην τεχνική περιγραφή). Ίσως θα πρέπει να ετοιμάσεις ένα πρώτο draft των απαιτήσεών σου, να κάνεις μια αρχική συζήτηση και να το δείξεις σε κάποιον developer, και μετά με το feedback του να το βελτιώσεις πριν του το παραδώσεις.

Αν χρειαστείς κάτι άλλο, εδώ είμαστε...

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  02-12-2005, 10:22 7491 σε απάντηση της 7483

Σκέψου πως θέλεις να χτίσεις το καινούριο σου σπίτι. Πως θα το περιέγραφες στο μηχανικό?

Πριν γράψεις αναλυτικά τις απαιτήσεις, σκέψου αν μπορείς να εξηγήσεις σε κάποιον που δεν έχει σχέση με το επάγγελμα ή την εταιρεία σου τί θέλεις να κάνει η εφαρμογή ή το σύστημα που χρειάζεσαι.
    Αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο απ' όσο φαίνεται στην αρχή. Αν πχ. έπιανες συζήτηση με τη δασκάλα των παιδιών σου (λέω) θα μπορούσες να της εξηγήσεις τί ζητάς? Όχι στο στυλ "θέλω την οθόνη Α, Β, Γ" αλλά "Η εταιρεία μου πουλάει ηλεκτρολογικό υλικό και θέλω να παρακολουθώ τις πωλήσεις των διαφόρων ειδών και αν πιάνουν τους στόχους τους. Τις πωλήσεις τις κρατάω στο σύστημα ΧΨΩ, το οποίο ανανεώνεται από τους μεταπωλητές κάθε βράδυ. Θέλω να τυπώνω αναφορές κλπ, κλπ".

Αν μετά γράψεις τις απαιτήσεις με βάση κάποιο συγκεκριμμένο πρότυπο ή τις δώσεις σαν ανεπίσημο κείμενο θα εξαρτηθεί από το τί θέλεις να κάνεις. Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με προγραμματιστές ή εταιρείες για να δώσεις το έργο, αρκεί και το ανεπίσημο κείμενο. Το τελικό κείμενο θα το φτιάξετε σε συνεργασία με την εταιρεία. Αν θέλεις το κείμενο να είναι μέρος της σύμβασης, ή να περιληφθεί σε κάποιο διαγωνισμό ή κάτι παρόμοιο, θα πρέπει να επιλέξεις ένα από τα υπάρχοντα πρότυπα για απαιτήσεις.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  05-12-2005, 11:41 7561 σε απάντηση της 7462

Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Σίγουρα δεν είμαι σε θέση να γράψω μια τέλεια πρόταση, αλλά κάποια βασικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής που χρειάζομαι θα μπορέσω να τα συντάξω σωστά...
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems