Καλησπέρα σε όλους,
Πρώτα απ' όλα θερμά συγχαρητήρια στον χαζομπαμπά Patric για την όμορφη κόρη του που με τόση περηφάνια περιέλαβε στη χθεσινή του παρουσίαση. Patric να σου ζήσει.
Στη συνέχεια μπράβο στους Γιώργο Καπνιά και Αντώνη Χατζηπαυλή για τις παρουσιάσεις τους και για την όλη παρουσία τους στο event καθώς και στα υπόλοιπα παιδιά που ήταν εκεί.
Στο κυριώς θέμα όμως:
Όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο Post έχω μια shared function που δίνω σαν παραμέτρους ένα dataset και το response και μου κάνει export τα περιεχόμενα του dataset σε excel.
Ο κώδικξ :
Public Shared Sub ExportToMsExcel(ByVal ds As System.Data.DataSet, ByVal response As System.Web.HttpResponse, ByVal FileName As String)
Dim NameOfFile As String
response.Clear()
response.Charset = ""
response.Cache.SetCacheability(HttpCacheability.NoCache)
response.ContentType = "application/vnd.ms-excel"
Dim stringWrite As New System.IO.StringWriter
Dim htmlWrite As New System.Web.UI.HtmlTextWriter(stringWrite)
Dim dg As New System.Web.UI.WebControls.DataGrid
dg.EnableViewState = False
dg.DataSource = ds
dg.DataBind()
NameOfFile = "attachment;filename=" & FileName
response.AddHeader("Content-disposition", NameOfFile)
dg.RenderControl(htmlWrite)
response.Write(stringWrite.ToString)
response.End()
End Sub
Έχω και ένα πίνακα στη βάση μου, όπου γεμίζει μέσω DDS απο ένα excel απο iSeries (κοινώς AS400 σύστημα) και ο οποίος περιέχει items.
Σε διάφορα σημεία της εφαρμογής μου, υπάρχουν querys τα οποία κάνουν join με τον συγκεκριμένο πίνακα και τραβούν 2 πεδία του, τα πεδία code & description.
Μέσα στην εφαρμογή όλα παίζουν ο.κ. Όταν όμως προσπαθήσω γεμίζωντας ένα dataset να κάνω export σε excel δεδομένα τα οποία έχουν προέλθει απο query που κάνει join με τον συγκεκριμμένο πίνακα και περιέχουν τα 2 προαναφερόμενα πεδία (σημειωτέον πως στο databind στο grid όλα είναι ο.κ) όλα τα ελληνικά αυτομάτως μεταφράζονται σε traditional chinese, κοινώς κινέζικα.
Δοκίμασα διάφορα, αλλά τίποτα.
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα κάθε βοήθεια.
Σας ευχαριστώ, εκ των προτέρων.
Σας επισυνάπτω και σχετικό αρχείο στο οποίο τα 2 πρώτα πεδία προέρχονται απο τον συγκεκριμένο πίνακα.
(thanad)
Dimos K. Thanasoulas
Athens