Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

input type=password

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò trinity. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος trinity στις 05-02-2006, 21:46. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  05-02-2006, 19:13 9260

Indifferent [:|] input type=password

Γεια σε όλους.

Θέλω να φτιάξω ένα textbox του οποίου το type θέλω να αλλάζω προγραμματιστικά υπο διάφορες συνθήκες.. Δηλαδή..:

Στη μία περίπτωση θα είναι κανονικό text και θα δείχνει τα δεδομένα που τραβάει από τη βάση και στην άλλη περίπτωση θα δείχνει ΠΑΛΙ τα ίδια δεδομένα μασκαρισμένα (κάπως έτσι... *****....σαν password παράδειγμα).

Αν βάλω ένα asp:textbox με textmode=password τότε δε δείχνει τίποτα στη σελίδα μου, ένα (απέραντο Indifferent [:|]) κενό. Όταν textmode=singlline όλα καλά..

Αν βάλω input type="password" και value="mypass" (client side) όλα καλά.. επειδή όμως θέλω να αλλάζω το type από password σε text και τούμπαλιν το έκανα runat=server. Τότε όμως (το Angry [:@]) πάλι παραουσιάζει την παραπάνω συμπεριφορά... δηλαδή όταν το type="text" δείχνει τα δεδομένα κανονικά ενώ όταν type="password" είναι κενό... τη στιγμή που cliently δείχνει το value masked...

Καμιά ιδέα κανεις?

Ευχαριστώ πολυ ..

Smile [:)]
  •  05-02-2006, 19:35 9262 σε απάντηση της 9260

Απ: input type=password

Όταν είναι password το textBoxMode, τότε δεν μπορείς προγραμματιστικά να του βάλεις περιεχόμενο μέσα. Για να γινόταν αυτό, αν σκεφτείς από πλευρά html, θα έπρεπε να δηλώθεί το value του input tag μέσα στην html, οπότε δεν θα είχε νόημα να το κρύβει ο browser με τα αστεράκια.

Άρα, όταν είναι κανονικό textbox (TextBoxMode = SingleLine), μπορείς να του βάλεις να δείξει ότι θέλεις, αν είναι όμως TextBoxMode = Password, τότε αναγκαστικά θα ξεκινήσει κενό και θα γράψει ότι θέλει ο χρήστης.

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  05-02-2006, 19:42 9263 σε απάντηση της 9260

Υπάρχει πάντως ένας τρόπος να κάνεις αυτό που θέλεις. Με Java script:

<body onload="Form1.TextBox1.value='123'">

Αυτό, παρ'όλο που το TextBox1 είναι password textbox, μόλις φορτώσει η σελίδα θα πάει να του περάσει την τιμή 123, οπότε θα δείξει 3 αστεράκια.

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  05-02-2006, 19:44 9264 σε απάντηση της 9260

Βρήκα και πιο κομψό τρόπο:

@ASP.NET Forums: How to set text to a Password TextBox?

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  05-02-2006, 20:45 9265 σε απάντηση της 9262

ωραία, στο onload του body φορτώνει την σταθερή τιμή που θέλουμε.

Στην περίπτωση που το textbox τραβάει τιμές από μια storedprocedure που καλείται στο Page_Load στο .cs όμως τι γίνεται;

επειδή είμαι και αρκετά άσχετη.. αν βάλω server scripts <%#...%> στο onload μου λέει ότι π.χ. το datarow που γεμίζει η παραπάνω procedure δεν είναι ορισμένο στο aspx αρχείο.. τουτέστιν:

The name 'myrow' does not exist in the class or namespace 'ASP.l_change_aspx'

κάτι απόλυτα λογικό γιατί την 'myrow' την όρισα στο Page_Load και όχι εξωτερικά ώστε να είναι προσβασιμη και από τον asp κώδικα..

τα χω μπέρδέψει άσχημα ε? Embarrassed [:$]

Θα δοκιμάσω και την "κομψή" λύση και θα σου πω αν είδαμε φως..

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως!

•  05-02-2006, 21:46 9268 σε απάντηση της 9265

cgeo THANKS!!!!!!!!! κομψή και σένια η απάντηση!

Τελικά με βοήθησε αυτό το attribute["property"]... και σε πολλά ακόμα σημεία που είχα κολλήσει.. Yes [Y]

τελικά τι βάθος απύθμενο είναι αυτο to .net.. Devil [6]

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems