Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Αναφορά σε τιμές ενός sqldatasource μέσα σε κώδικα VB

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò thoidis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος thoidis στις 09-02-2006, 13:21. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  09-02-2006, 09:35 9429

Αναφορά σε τιμές ενός sqldatasource μέσα σε κώδικα VB

Γράφτηκε σε άλλη συζήτηση:
    Υποθέτω ότι:
    1. Το dataset έχει γεμίσει με τιμές πριν το χρησιμοποιήσω

το ερώτημά μου είναι:
    Πως γίνεται αυτό; !!!! πως μπορεί το dataset να συνδεθεί με ένα sqldatasource και τα περιεχόμενά του...

Το πρόβλημα μου είναι ότι χρησιμοποιώ ένα sqldatasource το οποίο περιέχει τα δεδομένα μου. Αυτά τα δεδομένα μπορώ να τα προσπελάσω στον κώδικα HTML με την eval("field").
    Πως μπορώ αυτά τα δεδομένα να τα προσπελάσω στο Onclick της VB στο τμήμα των script για να ορίσω π.χ. ένα session με κάποιο πεδίο που θέλω να διατηρήσω την τιμή του;
    Για να περιγράψω τι ακριβώς θέλω να κάνω:
    έχω ενα gridview όπου δείχνει εγγραφές από πίνακα. όταν πατάω σε κουμπί κάποιας εγγραφής θέλω να πάει σε φόρμα άλλης σελίδας που έχω κάνει και ένα νέο sqldatasource να τραβαει τη συγκεκριμένη εγγραφή, να εμφανίζει τα περιεχόμενα και να γίνεται διόρθωσή τους.
    δεν μπορώ πριν το στείλω στη νέα σελίδα να ορίσω session με το κλειδί της εγγραφής ώστε να χρησιμοποιηθεί στο sqldatasource της νέας σελίδας...

Περικλής Θωίδης
  •  09-02-2006, 10:48 9432 σε απάντηση της 9429

Απ: Αναφορά σε τιμές ενός sqldatasource μέσα σε κώδικα VB

Μπορείς (πιο απλά και πιο 'καθαρά') να περνάς αυτό το κλειδί σαν ένα Request parameter, και στη νέα σελίδα να το διαβάζεις απο το Request.QueryString
    Angel
    O:]
  •  09-02-2006, 13:21 9452 σε απάντηση της 9429

Απ: Αναφορά σε τιμές ενός sqldatasource μέσα σε κώδικα VB

το πέρασμα το έλυσα με τον εξής κώδικα:

Protected Sub GridView1_RowCommand(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Web.UI.WebControls.GridViewCommandEventArgs)
    If e.CommandName = "edit_user" Then
    Dim cur_row As Integer = e.CommandArgument
    Session("userid") = GridView1.DataKeys(cur_row).Value
    Response.Redirect("user_edit.aspx")
    End If
    End Sub

το πρόβλημα είναι όταν πάω στη σελίδα user_edit.aspx η οποία έχει ένα sqldatasource πως θα πάρω από αυτό τις τιμές των πεδίων για να τα εμφανίσω στα textbox ώστε να γίνει η διόρθωση;

ΥΓ. το πρόβλημα μου δεν ήταν ο τρόπος περάσματος αλλά η τιμή του πεδίου που ήθελα... αλλά τέλος πάντων αυτό λύθηκε με τον παραπάνω τρόπο... αυτό που μέρες ψάχνω είναι πως σε κώδικα VB script θα αναφέρομαι στα πεδία του sqldatasource που ενεργοποιήθηκε και έχει τιμές από έναν πίνακα βάσης mssql
    Περικλής Θωίδης
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems