Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

SqlDataSource and textbox out of form

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò sovilo. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος sovilo στις 28-02-2006, 10:38. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  22-02-2006, 13:46 9967

SqlDataSource and textbox out of form

Γεια σας ...

Αφού έψαξα 2 ημέρες όλα τα forum για το πρόβλημα μου, έπεσα και πάνω σας και είπα να κάνω την ερώτηση μου εδώ.

Λοιπών πέστε ότι έχουμε μια web form η οποία περιλαμβάνει 2  SqlDataSource πχ SqlDataSource1 και SqlDataSource2 μια FormView όπου περιέχει ένα textbox πχ textbox1. Η FormView συνδέεται με την SqlDataSource2 και το textbox1 με το field fld_name.
    Τωρα θέλω να βάλω ένα Button πχ Button1 έξώ από την FormView, όπου πάτόντας το θα εισάγει στο textbox1 τα περιεχόμενα από το field fld_oldname της SqlDataSource1

Πώς θα πάρω τα περιεχόμενα του field fld_oldname από την SqlDataSource1;
    Μήν μου πείτε να χρησιμοποιήσω κάποιο control που να έχει datasourceid και να «ψαρέψω». Από εκεί μέσα το field.
    Όπως επίσης αν αναφερθείτε σε dataset ή SqlDataSource1.select(arg) παρακαλώ γράψτε ολοκληρωμένο παράδειγμα.

Θα προτιμούσα το παράδειγμα να είναι σε VB.

Τέλος αν δεν γίνεται και πρέπει να χρησιμοποιήσω ένα control με datasourceid (που δεν νομίζω, αλλά έχω σκάσει που δεν μπορώ να το βρω) γράψτε ένα δεν γίνετε να πάψω και εγώ να ψάχνω.

•  24-02-2006, 10:54 10074 σε απάντηση της 9967

Απ: SqlDataSource and textbox out of form

Δυστυχώς
    Θα πρέπει να συνδέσεις και το SqlDataSource1 με κάποιο bindable data component. Formvew, detailview, dropdownlist, datagrid.
    Μετά θα ψαρέψεις..... πχ
    ((TextBox)FormView1.FindControl("textbox1")).Text=((TextBox)FormView2.FindControl("textbox2")).Text
  •  24-02-2006, 14:24 10086 σε απάντηση της 9967

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
    Τελικά το να χτίζεις χειροκίνητα datasets πάλι δεν το γλιτώσαμε.
  •  24-02-2006, 17:48 10100 σε απάντηση της 9967

Εάν ορίσεις ένα dataset χειροκίνητα τότε μπορείς να κάνεις bind sto text property του text box ...πχ
    ' >
    τότε αφού κάνεις dataSet1.DataBind();
    μπορείς να πείς
    ((TextBox)FormView1.FindControl("textbox1")).Text=TextBox2.Text;
  •  24-02-2006, 17:51 10101 σε απάντηση της 9967

Μού έφαγε τον μισό κώδικα ....από το παραπάνω μύνημα το βάζω σε εισαγωγικά μήπως περάσει.....
    "' >"
  •  24-02-2006, 17:59 10102 σε απάντηση της 10101

Δεν μπορώ να καταλάβω κάτι συμβαίνει και στην σύντομη απάντηση μου τρώει ότι περιέχεται ανάμεσα <..>

Κάνω μια τελευταία προσπάθεια να ξαναστείλω ολοκληρωμένο το μύνημα...

Εάν ορίσεις ένα dataset χειροκίνητα τότε μπορείς να κάνεις bind sto text property του text box ...πχ
    <asp:TextBox id=TextBox2 runat="server" Text='<%# DataBinder.Eval(dataSet1, "Tables[MyTable].DefaultView.[0].fld_oldname") %>' ></asp:TextBox>

τότε αφού κάνεις dataSet1.DataBind();
    μπορείς να πείς
    ((TextBox)FormView1.FindControl("textbox1")).Text=TextBox2.Text;

•  28-02-2006, 10:38 10237 σε απάντηση της 9967

Ναι κάπως έτσι το έλυσα και εγώ αλλά αναρωτιόμουν αν γίνετε απευθείας από το SqlDataSource control (όπως κατάλαβες είμαι λίγο τεμπέλης ;-)
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems