Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Remoting 101 - Server Side Configuration File

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò ToyMaker. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος ToyMaker στις 03-03-2006, 11:12. Υπάρχουν 0 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-03-2006, 11:12 10324

Remoting 101 - Server Side Configuration File

Μετά από άφθονο search στο web για το ερώτημά μου, και μετά από μύρια "Hello World" παραδείγματα, δεν έχω βρεί λύση στο problem.

Σενάριο:
    Smart Client από τη μία, Listener στον server από την άλλη. Αν έχω καταλάβει καλά, ο ρόλος του Listener είναι να δημιουργεί instances των remotable objects, αναλόγως του activation mode που έχεις επιλέξει βεβαίως.
    Θέλω λοιπόν το remotable object να κάνει ένα απλό πραγματάκι: Να περιλαμβάνει μια function η οποία θα κάνει ένα select στη βάση αναλόγως user/pass που δέχεται, και να επιστρέφει ένα DataRow με τα στοιχεία του User.
    Όσα παραδείγματα έχω βρει στο web έχουν hard-coded το ConnectionString μέσα στον κώδικα. Not good. Πώς λοιπόν μπορώ να κάνω το remotable object να διαβάσει αυτό το setting (ή και άλλα) από ένα xml config αρχείο; Έχετε κάποιο παράδειγμα; Είναι σωστή η λογική μου ή λάθος;

Επίσης: Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι το dll του remotable object (το proxy του δηλαδή) πρέπει να βρίσκεται και στον listener και στον client. Αν πάμε με εξωτερικό configuration αρχείο, αυτό σημαίνει ότι αυτό το αρχείο πρέπει να βρίσκεται στην παραγωγή και στον client; Επίσης not good. Είναι όντως απαραίτητο στην περίπτωση server-side activation να υπάρχει το dll του Rmt obj και στον client και στον server;

Ευχαριστώ  εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems