Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

δεδομένα από datagrid σε συνάρτηση

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò SnakeEyes. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος SnakeEyes στις 07-04-2006, 16:04. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-04-2006, 16:52 11642

δεδομένα από datagrid σε συνάρτηση

Καλησπέρα σε όλους,
    έχω κολλήσει στο εξής, έχω ένα datagrid(στη σελίδα default.aspx) όπου εμφανίζονται τα προϊόντα ενός ηλεκτρ. καταστ.  πώς θα βάλω ένα κουμπάκι ή υπερσύνδεση στο datagrid που θα στέλνει από το datagrid το όνομα και την τιμή του προϊόντος σε μια συνάρτηση που βρίσκεται στο αρχείο cart.aspx.vb της σελίδα cart.aspx
    Πιο συγκεκριμένα τι κώδικα πρέπει να προσθέσω στο datagrid(ή τη βήματα να κάνω μέσω του VS δηλ, add new column και μετα?) για να στέλνονται τα δεδομένα και τι κώδικα στη συνάρτηση ώστε η μεταβλήτες name και value (δηλ, Dim name=τι???,Dim value=τι??? ) να παίρνουν τις τιμές που στάλθηκαν? παιδιά όσο πιο απλά γίνεται γιατί είμαι αρχάριος

"...κάπου μακριά οι άνθρωποι θα νομίζουν πως είναι ακόμα ζωντανοί..."
  •  06-04-2006, 17:14 11644 σε απάντηση της 11642

Απ: data από datagrid σε συνάρτηση

Ελπίζω καταρχήν να εννοείς το gridview control. Μπορείς να φτιάξεις μια template στήλη και από εκεί να βάλεις είτε κουμπί είτε κείμενο και να κάνεις post τα data στη σελίδα cart.aspx. Μετά με το request απο την σελίδα cart παίρνείς τις παραμέτρους που έκανες Post. Η στήλη template πρέπει να είναι όπως παρακάτω.

<asp:templatefield>
     <itemtemplate>
       <a href="cart.aspx?name=john&value=10">Πάτα με να πας αλλού</a>
      </itemtemplate>
    </asp:templatefield>

•  06-04-2006, 17:22 11645 σε απάντηση της 11642

Απ: δεδομένα από datagrid σε συνάρτηση

ναι sorry gridview ηθελα να γράψω. πατάω αλλά δεν με πάει πουθένα :-)
  •  07-04-2006, 11:21 11662 σε απάντηση της 11645

Συγνώμη το έγραψα χωρίς να το εκλέξω και ο editor το αναγνώρισα σαν element.

Τώρα φαίνεται μια χαρά.
  •  07-04-2006, 12:00 11666 σε απάντηση της 11642

αυτό τον κώδικα θα τον "πετάξω" ενδιάμεσα στο gridview control?
    εκεί που γράφεις  "name=john&value=10"  πρόκειται για τιμές που εμφανίζονται στο gridview δυναμικά οπότε δεν μπορώ να ξέρω από πριν κάποιες standard τιμές που θα έχουν, θα πρέπει να γράψω κάποιο κώδικα.Σε απλή asp έγραφα κάτι τέτοιο value="<%=objRS2.Fields("name")%> σε asp.net όμως τι θα πρέπει να γράψω?
  •  07-04-2006, 12:31 11668 σε απάντηση της 11666

Το παραπάνω κώδικα θα τον τοποθετήσεις ανάμεσα στα element columns του gridview στη θέση που θες να φαίνεται η στήλη σου.

Την τιμή του field θα την πάρεις με eval δηλαδή θα γράψεις value='<%# Eval ("name")%>'

Ψάξε στην βοήθεια για το Eval και το Bind για να δεις περισσότερα.
  •  07-04-2006, 13:55 11673 σε απάντηση της 11642

Ωραία τα έβαλα αυτά στο gridview,τώρα πως θα τα πάρω στην συνάρτηση? έγραψα Dim onoma=request.querystring(value) και δεν κάνει τίποτα όταν το value το βάζω μεσα σε " " ,δηλ ("value") βγάζει:

[ Error 2 'name' is not declared. File I/O functionality is available in the 'Microsoft.VisualBasic' namespace.]
  •  07-04-2006, 14:40 11676 σε απάντηση της 11673

Dim onoma As String = Request("value")

Δες καταρχήν αν οι τιμές περνάνε σωστά.

Αυτό φαίνεται στην γραμμή διεύθυνσης του explorer.
  •  07-04-2006, 16:04 11682 σε απάντηση της 11676

Οι τιμές πρέπει να παιρνάνε σωστά γιατί κοίτα τι μου εμφανίζει στον explorer
    ..../cart.aspx?name=MULTIMED HP PHOTOSM.CAMERA&value=237,7100   που είναι το προϊόν το οποίο θέλω να στείλω στη συνάρτηση

μετά έγραψα στο cart.aspx.vb αυτό Dim Product As String = Request("name")  αλλά τίποτα δεν μου εμφάνισε στο πινακά που στέλνω τη μεταβλητή Product

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems