Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

SQL SERVER EXPRESS EDITION

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò jimenez. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος jimenez στις 10-04-2006, 09:42. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  07-04-2006, 11:28 11663

Huh? [:^)] SQL SERVER EXPRESS EDITION

Καλημέρα σε όλους,

Έχω το εξής πρόβλημα. Έχω φτιάξει μια εφαρμογή η οποία χρησιμοποιεί μια βάση την οποία αρχικά την είχα φτιάξει σε sql server 2000. Τώρα επειδή έχω το Sql Server 2005 Standard Edition την ανοίγω από τον καινούργιο (Sql). Το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω να εγκαταστήσω την εφαρμογή σε PC που δεν έχει Sql Server 2005 Standard Edition. Όπότε κατέβασα απο την Microsoft τον Sql Server Express Edition  που είναι free. Τον Express πρέπει να βάλω ή το MSDE? Έκανα και τα δύο και στις δύο περιπτώσεις Exception sto DBConnection μου εμφάνισε. Α, έκανα και copy την βάση στο c:/Progr..../Mic..../MSSQL.1/MSSQL/Data/.

Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
  •  07-04-2006, 23:27 11692 σε απάντηση της 11663

Απ: SQL SERVER EXPRESS EDITION

Τι έλεγε αυτό το exception;
  •  08-04-2006, 00:35 11694 σε απάντηση της 11692

έκανες copy τη βάση στο folder που λες, attach στον sql server την έκανες;

τσέκαρε για άλλα common errors, π.χ. αν το service του Sql Server είναι σηκωμένο, κάνα authentication error, αν το connection string είναι ΟΚ κ.λ.π.
    Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  10-04-2006, 00:24 11737 σε απάντηση της 11694

Connection string error ηταν. Το μονο που μπορω να κάνω για να επιλυθεί το προβλημα είναι να ανοίξω την εφαρμογή με την studio σε μηχάνημα που τρέχει sql server express, να φτιάξω το connection string και να φτιάξω το exe. Μήπως ταλαιπωρούμαι τσαμπα και υπάρχει άλλος τρόπος απο το κάνω αυτή τη διαδικασία συνεχώς?
    Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
  •  10-04-2006, 01:05 11739 σε απάντηση της 11737

Ναι φίλε μου, ταλαιπωρήσε τσάμπα. Νομιζω πως έχω καταλάβει που υπάρχει το πρόβλημα. Κατ' αρχήν υποθέτω πως αυτά που ανέφερε ο dt008 τα έχεις κάνει.

Πάμε τώρα στο πρόβλημά σου. Γενικά είναι άσχημη τακτική να ενσωματώνουμε το Connection String μέσα στο exe μας. Η πιο σωστή τακτική είναι να υπάρχει σε ένα εξωτερικό configuration file το οποίο μπορούμε είτε να το φτιάξουμε εμείς είτε να αφήσουμε το VS να το κάνει για εμάς. Λέγοντας configuration file μην τρομάζεις ένα απλό text αρχείο κείμενο απλά μέσα εκεί συνηθήζουμε να βάζουμε κάποιες παραμέτρους λειτουργίας των προγραμμάτων. Κάτι αντίστοιχο με τα .ini αρχεία.

Εκεί μέσα λοιπόν θα αποθηκεύσεις το Connection String και όποτε θές να συνδεθείς με την βάση θα διαβάζεις από το configuration file την τιμή του connection string.

Γιατί τώρα να το κάνεις αυτό. Το Connection string αποτελείτε από κάποιες παραμέτρους. Μία από αυτές είναι η Data Source όπου έχει την μορφή [Όνομα υπολογιστή]\[Όνομα instance SQL Server]. Παράδειγμα στο PC μου θα έπαιρνε την τιμή Data Source=HomePC\SQLEXPRESS όπου HomePC το όνομα του υπολογιστή μου. Όταν λοιπόν εγώ φτιάξω ένα πρόγραμμα πάνω σε αυτόν τον υπολογιστή μου με πρόσβαση σε κάποια βάση του SQLEXPRESS τότε θα παρατηρήσεις πως αυτόματα το VS στο Data Source θα βάλει και το όνομα του υπολογιστή μου. Όταν λοιπόν εγώ φτιάξω ένα setup για εγκατάσταση σε άλλον υπολογιστή τότε αυτό το setup θα γίνει με την τιμή στο Data Source=HomePC\SQLEXPRESS. Το άλλο PC όμως μπορεί να μην έχει όνομα HomePC αλλά κάτι άλλο, που συνήθως έχει. Άρα πως θα αλλάξω αυτό το καταραμένο HomePC σε κάτι άλλο που θα είναι το όνομα του υπολογιστή που κάνω εγκατάσταση; Εδώ έρχονται τα configuration files.

Όπως είπα μπορείς να φτιάξεις ένα μόνος σου οπότε αν χρειαστεί κάποια αλλαγή να ανοίγεις το configuration file να αλλάζεις τη τιμή και όταν ξεκινάει η εφαρμογή σου να διαβάζει μέσα από εκεί τις τιμές των παραμέτρων για το connection string. Μπορείς όμως να αφήσεις και το VS να το κάνει για σένα. Αν χρησιμοποιείς VS2003 ή 2002 διάβασε για dynamic properties αλλοιώς αν χρησιμοποιείς 2005 πρόσθεσε ένα Data Source στην εφαρμογή σου και θα δεις κατά την διάρκεια του μάγου ότι θα σου κάνει μία σχετική ερώτηση για το αν θέλεις να σώσεις το Connection String σε κάποιο εξωτερικό configuration file.

Συγνώμη αν σου τα είπα λίγο μπερδεμένα, δεν είχα πολύ χρόνο στην διάθεσή μου να καθήσω να σου γράψω πιο αναλυτικά αν όμως έχεις απορία εδώ ήμαστε.

•  10-04-2006, 09:42 11744 σε απάντηση της 11739

Ευχαριστώ φίλε για τον χρόνο σου,

έτσι σκεφτηκα να κάνω να τελειώνω με αυτήν την ιστορία.
    Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems