Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

DataSet and Binary serialization

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò thanad. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος thanad στις 18-04-2006, 11:14. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  15-04-2006, 21:18 11931

DataSet and Binary serialization

Γειά χαρά σε όλους.

Θέλω σε μια ASP.NET(1.1) εφαρμογή μου, η οποία έχει μεγάλο datatransfer να δοκιμάσω να στέλνω τα Dataset στον client ως binary (θεωρώντας πως θα έχω καλύτερο performance).

Πως μπορώ να κάνω binary τα dataset ή τα datatables και να τα στέλνω στον client , όπου εκεί θα πρέπει να επανέρχονται στην κανονική τους μορφή και να γίνονται bind.

Ενδεχομένως να θελήσω να γίνονται και compres.

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.

(thanad)
    Dimos K. Thanasoulas
    Athens
  •  17-04-2006, 09:05 11946 σε απάντηση της 11931

Απ: DataSet and Binary serialization

Δήμο,

εκτός κι αν μιλάς για ASP.NET Web service, το dataset δε φτάνει ποτέ στην raw μορφή του στον client, αφού το binding γίνεται στον server και στον client αποστέλλεται το rendered output. Με αυτή τη λογική λοιπόν, δεν έχει νόημα να κάνεις binary serialization των data. Κάτι τέτοιο θα ήταν αποτελεσματικό είτε αν είχες smart client ο οποίος κάνει το binding στο UI, είτε αν τα πρωτογενή data τα παρέχεις στο ASP.NET application από κάποιον άλλο server, π.χ. ένα web service.

Αν τα data sets σου περιέχουν πολλά δεδομένα, είναι βέβαιο ότι η παραγόμενη σελίδα θα είναι μεγάλη και θα έχεις αυξημένους χρόνους τόσο επεξεργασίας όσο και μετάδοσης. Αν αυτό δεν το θέλεις, τότε μπορείς να κοιτάξεις λύσεις όπως αυτή του paging, οπότε στον client να στέλνεις ένα τμήμα των δεδομένων για viewing και επεξεργασία κάθε φορά.

Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  18-04-2006, 11:14 11983 σε απάντηση της 11931

Απ: DataSet and Binary serialization

Νατάσσα σ' ευχαριστώ.
    (thanad)
    Dimos K. Thanasoulas
    Athens
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems