Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

The Boo Programming language

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò PALLADIN. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος objectref στις 27-04-2006, 14:00. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  27-04-2006, 10:48 12149

The Boo Programming language

Για όσους ψάχνουν μια εναλλακτική γλώσσα προγραμματισμού για το CLI και με σύνταξη που να μοιάζει με python τότε ας τσεκάρουν την Boo. http://boo.codehaus.org

Έχει αρκετά features και είναι ιδανική για rapid coding. Εγώ προσωπικά την χρησιμοποιώ για pet projects και για Unit Tests.

Palladinos Nick
    Software Engineer
    -----------------------
    The limits of my language mean the limits of my world. (Ludwig Wittgenstein)
  •  27-04-2006, 11:24 12158 σε απάντηση της 12149

Απ: The Boo Programming language

Υπάρχει πάντως και Python για .NET, η IronPython η οποία είναι στην έκδοση 1.0 Beta 6.

Η πιο ενδιαφέρουσα γλώσσα που έχω συναντήσει πάντως, είναι η Ook#, η παραλλαγή της Ook! για .NET. Είναι μια πραγματική γλώσσα η οποία περιέχει μόνο τρία keywords, Ook, Ook! και Ook?. Το Wikipedia περιέχει ένα πολύ καλό άρθρο σχετικά.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  27-04-2006, 11:57 12160 σε απάντηση της 12158

Να πάρει!

Κι εγώ που νόμιζα ότι με την Brainf*ck είχα κλείσει σαν προγραμματιστής!

Πάλι θα το ρίξω στο διάβασμα!

•  27-04-2006, 12:01 12161 σε απάντηση της 12158

Ναι όντως έχω δοκιμάσει την IronPython και είναι πολύ cool.

Ένα από τα features που μου αρέσει στην Boo είναι το Type Inference. Κάτι ανάλογο θα έχει και η C# 3.0 (var).

Όσο για την Ook! τι να πω? Aπλά προσκυνώ!!! :)
    Palladinos Nick
    Software Engineer
    -----------------------
    The limits of my language mean the limits of my world. (Ludwig Wittgenstein)
  •  27-04-2006, 14:00 12168 σε απάντηση της 12161

Ωραια ειναι ολα αυτα και υπαρχουν 10αδες τετοια παραδειγματα, αλλα τα περισσοτερα απλα δεν "κανουν" για σοβαρη δουλεια και οσα απο αυτα ισως κανουν (π.χ. Python/Ruby), οσο παραμενουν χωρις καποια μεγαλη εταιρεια να τους δινει σημασια, μαλλον θα παραμενουν στη σκια...
    Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems