Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Treeview και AutoPostBack

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò deykas. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος deykas στις 08-06-2006, 22:08. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  07-06-2006, 17:21 13776

Treeview και AutoPostBack

Καλησπέρα σε όλους. Επανέρχομαι με ένα τελευταίο (ελπίζω ) ερώτημα για treeview:

Υπάρχει τρόπος να ενεργοποιώ το event SelectedIndexChanged και να έχω AutoPostBack=false;

Το ρωτάω γιατί πιάνω την τιμή του node στο συγκεκριμένο event, αλλά είναι ενοχλητικό στο χρήστη κάθε φορά που επιλέγω ένα node να κάνει postback η φόρμα. Εκτός εάν υπάρχει άλλος τρόπος να διαβάσω την τιμή ενός επιλεγμένου node. To treeview γεμίζει από database και έχω asp.net 1.1.

Και κάτι άλλο σχετικό:Όταν επιλέγω node και κάνει postback, χάνεται το περιεχόμενο του control <input id="myname".......> με το οποίο κάνω browse και επιλέγω ένα αρχείο. Μπορώ αυτό να το αποφύγω;

thanx...

•  07-06-2006, 18:57 13777 σε απάντηση της 13776

Απ: Treeview και AutoPostBack

deykas wrote:

Υπάρχει τρόπος να ενεργοποιώ το event SelectedIndexChanged και να έχω AutoPostBack=false;

Δοκίμασες να το βάλεις false και να δεις αν θα μπει σε αυτό το event όταν κάποια στιγμή γίνει postback από αλλού?

deykas wrote:

Και κάτι άλλο σχετικό:Όταν επιλέγω node και κάνει postback, χάνεται το περιεχόμενο του control <input id="myname".......> με το οποίο κάνω browse και επιλέγω ένα αρχείο. Μπορώ αυτό να το αποφύγω;

Στο control αυτό έχεις βάλει true το EnableViewState του?
  •  07-06-2006, 22:22 13788 σε απάντηση της 13777

1.Το θέμα είναι ότι θέλω να φέρνω δεδομένα σε άλλο control από database όταν μπω στο SelectedIndexChanged, άρα η πρόταση δεν με βολεύει. Μάλλον θα πρέπει να το υποστώ.

2.Το control δεν έχει τέτοια ιδιότητα. Είναι html control με runat=server. Έτσι, αν έχω ήδη έχω επιλέξει το αρχείο από κάποιο άλλο control γινει Postback, πρέπει να το ξανακάνω browse. Μάλλον και αυτό δύσκολο το βλέπω να το αποφύγω...

•  08-06-2006, 11:37 13797 σε απάντηση της 13776

- στο .net 2 το treeview έχει τις EnableClientScript και PopulateNodesFromClient  αν μπορείς να αναβαθμίσεις θα σε βοηθήσουν.

- όσον αφορά το <input ...> γιατί δεν το αλλάζεις σε <asp:textbox ....>; σε τι σε βοηθάει που είναι html control;

•  08-06-2006, 13:29 13806 σε απάντηση της 13797

1.Θα κοιτάξω βάλω τη 2.0

2. Αν το έχω ως textbox πως θα κάνω browse με το button. Γίνεται;

•  08-06-2006, 15:02 13817 σε απάντηση της 13806

αν βάλεις v2 μπορείς να χρησιμοποιήσεις το <asp:FileUpload ..../> που κάνει αυτό ακριβώς που θες.

•  08-06-2006, 16:42 13823 σε απάντηση της 13817

ok thanx. Κάτι τελευταίο:Πως δηλώνω ένα html control ώστε να είναι διαχειρίσιμο στον code-behind, χωρίς όμως να είναι runat=server;

Ευχαριστώ και πάλι...

•  08-06-2006, 16:58 13826 σε απάντηση της 13823

αντιγραφή από το SDK:

On an ASP.NET page, when controls are added declaratively between the opening and closing tags of a server control, ASP.NET automatically adds the controls to the containing server control's ControlCollection. Any HTML tags or text strings that are not processed on the server are treated as LiteralControl objects. These are added to the collection like other server controls.

άρα ή χρησιμοποιείς το page.findControl ή το page.controls

σημείωση: με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν μου έχει χρειαστεί να προσπελάσω ποτέ Literal control από τον κώδικα, οπότε...

•  08-06-2006, 22:08 13829 σε απάντηση της 13826

Oκ το πρόβλημα λύθηκε. Χωρίς page.findControl.To δήλωσα στο ProtectedWithEvents.

thanx a lot...

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems