Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

modem για πρόγραμμα αναγνώρισης κλήσεων

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò nikos123. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος nikos123 στις 23-06-2006, 11:23. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  08-06-2006, 12:25 13803

modem για πρόγραμμα αναγνώρισης κλήσεων

Εχω φτιαξει ενα προγραμμα που οταν συνδεω το modem με τη γραμμη τηλεφωνου και καποιος καλει να ενφανιζει τον αριθμο τηλεφωνου. Αυτο το εφτιαξα με τη βοηθεια ενος active-x CallerId που κατεβασα. Χρησιμοποιω το modem 5633 της US Robotics που υποστιριζει αναγνωριση κλήσεων. Το πρόβλημα είναι οτι ο αριθμος τηλεφώνου δεν ενφανίζεται σε όλες τισ κλήσεις. Ακόμα και όταν καλώ απο τον ίδιο αριθμό αλλες φορές ενφανίζεται και αλλες οχι. Στη σελίδα του callerId (www.vtapi.com) μου είπαν οτι το πρόβλημα είναι στο modem η στο driver του. Εκανα update ta drivers alla to idio. Μηπως ξερει κανείς καποιο αλλο PSTN modem το οποίο να υποστιριζει caller id και να είναι πιο αξιόπιστο.

•  17-06-2006, 10:38 14090 σε απάντηση της 13803

Απ: modem για πρόγραμμα αναγνώρισης κλήσεων

Προκειμένου να λύσεις το πρόβλημα σου και να καταλάβεις και πως λειτουργεί γενικότερα η αναγνώριση κλήσης, κάνε τα εξής:

1. Δοκίμασε να συνδεθείς στη θύρα του modem σου με HyperTerminal.

3. Εκτέλεσε την εντολή ενεργοποίησης της αναγνώρισης κλήσης (διαφέρει από modem σε modem, για το συγκεκριμένο modem νομίζω οτι την έχω κάπου σημειωμένη).

2. Κάλεσε από ένα άλλο τηλέφωνο στο αριθμό τηλεφώνου που είναι συνδεμένο το modem.

3. Θα δεις στην οθόνη του HyperTerminal οτι τα δεδομένα της αναγνώρισης κλήσης μεταφέρονται στο modem σου από το τηλεφωνικό κέντρο στο δεύτερο χτύπημα. Αυτό αυτόματα σημαίνει οτι αν απαντήσεις γρήγορα, υπάρχει περίπτωση να μην γίνει αναγνώριση κλήσης.
  •  19-06-2006, 16:10 14123 σε απάντηση της 13803

Το θέμα είναι οτι και στο hyper terminal δεν εμφανίζεται πάντα o αριθμός.

Δηλαδή μερικές φορες τυπώνει RING RING RING ... χωρίς νούμερο.

H εντολη για το US Robotics είναι AT+VCID=1.

Το οτι υπάρχει κλήση μου το εμφανιζει πάντα (και το προγραμμά μου και το Hyper Terminal).

Στην αναγνώριση είναι το προβλημα.

Θα ηθελα αν ξέρει καποιος να μου προτίνει ενα δοκιμασμένο μοντεμ που να είναι πιο αξιόπιστο.

Thanks io_
  •  19-06-2006, 16:41 14125 σε απάντηση της 14123

Και γω είχα έρθει πρόσφατα αντιμέτωπος με αυτό το πρόβλημα και όταν επικοινώνησα με ορισμένους προμηθευτές modem ζητώντας πληροφορίες για το ποιο modem είναι -δοκιμασμένο- να δουλεύει με το "ελληνικό" caller id δεν πήρα καμία σαφή απάντηση...

Με λίγο ψάξιμο στο internet βρήκα ότι εκτός από το modem, παίζουν μεγάλο ρόλο και οι drivers που έχουν εγκατασταθεί (αν και "θεωρητικά" οι drivers δεν παιζουν ρολο όταν δουλεύεις με hyperterminal)

Το παρακάτω site έχει ορισμένες συμβουλές για το πως να "φτιάξεις" ένα σωστό αρχείο INF και τι να πειράξεις με το χέρι στη registry, ώστε το modem να αναγνωρίζει σωστά τα διάφορα strings που λαμβάνει όταν γίνεται κλήση (DATE, TIME, NMBR, MESG...) [http://www.talkingcallerid.com/ModemDriver.htm]

Όταν έβαλα σαν initialization string την εντολή αναγνώρισης κλήσεων (ΑΤ) του modem και πείραξα την registry σύμφωνα με τις οδηγίες του site, όλα έδειξαν να δουλεύουν ρολόι.

Ελπίζω να σε βοήθησα
    Νίκος Καπράλος
  •  23-06-2006, 11:23 14193 σε απάντηση της 13803

thanks Nikolis.Θα μελετήσω το site pou εγραψες.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems